בשבוע שעבר פגשנו ב"מאסטר שף" (הערב, ראשון אחרי החדשות בקשת 12) את יואל אביב. אביב, רוקח במקצועו, סיפר שהוא עובד כמנהל אבטחת איכות בחברת תרופות בינלאומית גדולה, שכולכם מכירים. בעוד שהוא צלח את האודישן עם מנת הפוט סטיקרס – כיסונים ממולאים בקר ברוטב הויסין, פייזר, החברה בה הוא עובד, קידמה את העולם משמעותית בדרך לניצחון במלחמה מול הקורונה.
בראיון לחדשות הבוקר, סיפר המתמודד מה הביא אותו לתוכנית. "היה הרבה לחץ שהופעל מהבית והילדים רצו, זה על הפרק כבר כמה שנים, הבישול היה תמיד אצלי בבית. כשהתמקצעתי בזה זה נתן לי את הבוסט לקבל הרבה ביטחון והרבה יותר כלים כדי להמשיך הלאה. השנה זה הרגיש מתאים אז הלכתי על זה".
אביב צלח את האודישן, אבל אהרוני לא העביר אותו וטען ש"שני רטבים במנה זו טעות חמורה". בשלב הטעימה העיוורת, הכין ורסיה משלו לקנלוני חצילים, כשהפגיש את המנה של חיים כהן עם רוטב קארי וחלב קוקוס, ואף מילא אותם בעוף. "בהתחלה, גם בטעימה העיוורת, מאוד התלבטתי אם לעשות את הקנלוני בגרסה המקורית והאותנטית שלו. חשבתי שלבוא לטעימה העיוורת, בטח כשלא רואים מי אתה, ולתת מנה גם כשהיא עשויה מיליון אחוזים כמו שצריך, עלול להיות מכשול. החלטתי כן לעשות איזה טוויסט, להיות נועז ולקחת את זה לכיוון הודי. גם בפוט סטיקרס ידעתי שאני נכנס למגרש משחקים של אהרוני ויהיה מאוד קשה לרצות אותו".
האם העובדה שהוא עובד בענקית התרופות שאחריות על אחד החיסונים לקורונה משפיעה גם על הבישול? "אייל שני אמר לי 'לא רואים שאתה רוקח בבישול שלך', ואני חושב שדווקא שתי הקצוות האלו זה מה שעושה אותי לשלם", הסביר אביב. "זה לא צריך להשלים אחד את השני, העבודה היא במקומה, אני מאוד אוהב את מה שאני עושה, אני עושה משהו מאוד חשוב שלא שייך רק לפייזר, זה קיים בכל חברות התרופות".
"לכו להתחסן", סיכם המתמודד. "הרבה אנשים טובים עובדים בשיתוף פעולה מאוד גדול בין המשרדים הממשלתיים לחברת פייזר ואנשי משרד הבריאות".