משימת הנבחרת הראשונה לעונה לא הייתה קלה עבור אבנר רוזנטליס (64). המתמודד הכי מבוגר בנבחרת מאסטר שף מצא את עצמו בצוות עם עדן גינדי (21) ובת-שי עוז (26), ובמטבח הפערים הורגשו היטב. הן השתלטו על העניינים, הוא הרגיש בדעת מיעוט בקבלת ההחלטות ובסוף כל השלושה מצאו את עצמם במשימת הדחה. "הייתי בהיי מטורף אבל ציפיתי לזה", הוא מודה רגע אחרי שנפרד מהסינר והפך למתמודד הראשון שעוזב העונה את הנבחרת, "הייתי מאוד מופתע אם לא היו מדיחים אותי".
נראה שהמשימה הקבוצתית הוציאה אותך מפוקוס, לא הרגשת בנוח.
"זה היה הרגע הכי קשה שלי, התבאסתי. הן לא נתנו לי שום כבוד, ואני לא מדבר על זה שאני מבוגר מהן, אלא שאני קולגה שלהן. בגדול, הן לא הסכימו עם 90 אחוזים ממה שאמרתי וכל הזמן צידדו האחת בשנייה. בניגוד לשאר הקבוצות שעבדו בהרמוניה וכל אחד מהמשתתפים בקבוצה הכין את המנה של זה שהגה אותה לפי הנחיותיו, שתיהן ביחד ומאחורי גבי, עשו שינויים במנה. כששאלתי את עדן אם היא שינתה לי את המנה, היא ענתה 'לא'. באף קבוצה לא נגעו במנה של מישהו אחר. אני רוצה להבהיר שהודחתי כי ברגע האמת 'לא סיפקתי את הסחורה'. הודחתי כי הכנתי מנה לא טובה ולא בגלל עדן ובת-שי. רק לי מגיע הקרדיט על ההדחה".
כשהגיעה משימת ההדחה, זאת הייתה ההזדמנות של אבנר רוזנטליס להוכיח את עצמו ללא התערבות מצד חברותיו לקבוצה, אבל גם שם הדברים לא הלכו חלק. המתח שהביאה איתה המשימה הקבוצתית המשיך להשפיע, הלחץ במטבח הורגש היטב ורוזנטליס בישל נגד השעון. "הייתי בבלאק אאוט מוחלט, אבל מהרגע שיצאתי ממנו התחלתי לעבוד ברמת אדרנלין מטורפת. הייתי בהיי שלא הייתי בו שנים. ממש הרגשתי שהגוף שלי עוד רגע מתפוצץ מאנרגיה".
לא פשוט להתמודד במשימת הדחה ועוד הראשונה לעונה, מה עובר בראש בזמן שמבשלים?
"זה קשה מאוד לעשות את מה שתכננתי בזמן שנותר, עניין אותי רק לסיים בזמן. בשלב הזה היה לי ברור שהמנה שלי לא תהיה אלופה, אבל מבחינתי, אשתדל לעשות את הכי טוב שיכולתי ושיצא בזמן. שנים שלא חוויתי עשייה בכזו אנרגיה. בעשר שנים האחרונות עברתי תקופה מאוד קשה, מבחינתי העשייה באנרגיה כזו סימנה לי שאני מתחיל את חיי מחדש כמו שהרבה זמן אני מייחל לעצמי. מבחינתי ניצחתי, הרווחתי את חיי בחזרה".
ואיך אתה מסכם את החוויה בתוכנית?
"מעניינת, זו הייתה חוויה חיובית עבורי. הכרתי אנשים מעניינים, העבודה עם השופטים וצוות ההפקה היתה באנרגיה נפלאה. הופתעתי לגלות שהאנרגיה החיובית שחשתי בזמן שצפיתי בתוכניות בעונות הקודמות, אכן אמתית במציאות וכמובן שלמדתי דברים קולינרים חדשים".
איפה נפגוש אותך בעוד חמש שנים?
"שף במסעדה שלי בקומה 217 במגדל הכי מפואר בדובאיי עם 11 כוכבי מישלן. ואם לא, אז מלצר או שוטף כלים במסעדה של עדן ובת-שי".