אחרי שבישלו, קצצו, אפו ועמדו בלחץ של לא מעט משימות לאורך העונה, בשבת הקרובה איתיאלה היאט, חופית סרמילי, אסף דיי ועדי ויינברג יתמודדו על המקום בגמר שהם כל כך חיכו לו. רגע לפני שנגלה מי תהיה שלישיית הגמר בעונה התשיעית של מאסטר שף ומי יוריד את הסינר ברגע האחרון – אלו המנות שמוכיחות שלכל אחד מהם יש סיכוי טוב להיות המאסטר שף של ישראל.
ניוקי אלוהי ופסטה חריפה// עדי ויינברג
מרענן זאת בדיוק המילה שמגדירה את האוכל של עדי ויינברג. את הירקות היא מביאה כמו שהם לצלחת ומגישה מנות קלילות אבל מתוחכמות שגורמות לך להתאהב עוד לפני הביס הראשון. אי שם בתחילת דרכה בתחרות, עדי הכינה מנת ניוקי סלק שכולה ניגודים משלימים: טעמים עדינים וצבע עז, רכות של ניוקי ופריכות אגוזים ומעל הכל חמצמצות ליים ואנשובי. השופטים עפו באוויר וגם לנו כבר היה ברור שלפנינו מתמודדת שמבשלת בהרמוניה – בדיוק כמו שהיא שרה.
אחרי שנכנסה לנבחרת של העונה התשיעית, עדי ויינברג בהחלט לא איכזבה והמשיכה להגיש מנות שעושות הרבה כבוד לחומרי הגלם הטריים. הבולטת מביניהן היא מנת פסטה חריפה ברוטב עגבניות נשכני עם נתחי דג קונפי עדינים. אין ספק שהטאצ' האומנותי של עדי מקפיץ את המנות שלה בכמה דרגות, ולנו רק נשאר לראות מה היא תבשל לשופטים בחצי הגמר והאם זה יהיה מספיק בשביל להתקדם צעד נוסף לקראת התואר מאסטר שף.
טארט בצל יפהפה וסלט לופה//חופית סרמילי
את מושגי הפשטות והנקי חופית סרמילי הביאה לעונה הנוכחית של מאסטר שף ביג טיים. וגם לא מעט תחרותיות, שלא נשכח חלילה את המטרה הכי חשובה בשבילה התכנסנו כאן - לזכות בתואר המאסטר שף של העונה התשיעית. היא הוכיחה שלא צריך להגיש מנות גרנדיוזיות כדי להרשים, ואפשר ללכת בביטחון על פשוט, יפה, נקי ומדויק. וזה לגמרי הצליח, נזכיר לכם שחופית קיבלה סיכת ההצטיינות במהלך העונה.
המנה שסימנה אותה כבר באודישן כמתמודדת רצינית שלא תוותר על מקום בגמר, היא טארט בצל יפהפה עם בצק עלים נהדר שממש לא קשה להכין. ואם כבר דיברנו על תחרותיות, אי אפשר שלא להיזכר במנה שהבהירה לכל חברי הנבחרת שהתחרות מעלה הילוך - סלט לופה ודואה. למעשה יש כאן ירק לא שגרתי, שגדל באזורים טרופיים, בשילוב עם תערובת דואה ממצרים שיגרמו לכם להתמכר ולא להפסיק לאכול אותו. גג שעה של עבודה ויש לכם ביס חלומי וסיכת הצטיינות מהאורחים שלכם. איזו מנה חופית תכין בחצי הגמר כדי לוודא שאף אחד לא יקח לה את המקום בגמר? מה שבטוח יהיה המון לחץ במטבח.
כרוב צלוי וטארט בוטנים ממכר//איתיאלה היאט
עם נעלי בלנסטון וטונות של קסם אישי - זה בדיוק הרגע שבו התאהבנו באיתיאלה היאט. היא התחילה את העונה כמתמודדת שנחבאת אל הכלים, אבל מהר מאוד זרחה במטבח וסומנה כאחת ההבטחות הגדולות לגמר. המנה הבלתי נשכחת שלה היא בהחלט כרוב צלוי עם טעמי קפה מפתיעים, שאין סיכוי שמישהו אי פעם היה חושב לנסות. אייל שני הגדיר את המנה גאונית, חיים כהן כבר שלח אותה לגמר ולאהרוני נגמרו המילים. ואנחנו? מצטערים שלא היינו באולפן כדי לגנוב איזה ביס.
באותה המשימה ממש, איתיאלה הגישה גם קינוח אלוהי של עוגת שוקולד בשילוב קלאסי של טעמי קפה. עם שתי המנות מלאות הקפאין האלה היא עלתה מיד למרפסת, עוד לפני שהנבחרת התכנסה לשמוע את ביקורות השופטים – דבר שלא קרה לפני כן בתולדות מאסטר שף. לגמרי מגיע לה.
גם במשימות הקבוצתיות איתיאלה ידעה למצוא את המקום הנכון להביא רעיון מבריק, וככה בדיוק נוצר טארט בוטנים עשיר ומושלם שהכינה ביחד עם עדי ויינברג ועדן גינדי. תסמכו עלינו, כל ביס מצדיק את ההחלטה להתחיל לאכול בריא ממחר ולא מהיום. האם הקסם והמקוריות שאנחנו רגילים לראות במנות של איתיאלה יעמדו בלחץ של חצי הגמר שיתקיים בשבת הקרובה?
פקיילה ולחם חברים//אסף דיי
אסף דיי הוא מתמודד מלא ברגש ואנרגיות, כאלה שמרגישים גם בביס שזורק אותך תבלינים חרפרפים, מתוקים וחמצמצים. המנה ששיגעה את השופטים ובעיקר את מיכל אנסקי היא פקיילה, קלאסיקה תוניסאית - רוטב מרוכז של עלי מנגולד, עם שעועית לבנה נימוחה ופיתה פריכה. כן, אפשר להגיש גם על קוסקוס וקיבלתם מנה עיקרית שתסגור לכם פינה לצהריים. עם כישרון שכזה להעביר רגש דרך הטעמים בצלחת, אנחנו ממש לא מופתעים שאסף הגיע לחצי הגמר.
וכמובן שאי אפשר להתעלם מההצלחה המסחררת שהייתה לאסף במשימת הלחם, עם מנת לחם החברים שלגמרי חובה להכין בפעם הבאה שאתם מארחים. לחם מחמצת נהדר ממולא בזיתים ועגבניות מיובשות, עם מטבל אריסה, לימון כבוש ויוגורט, מטבל בלסמי ומטבל ארטישוק. אתם עוד תודו לנו. ולאסף כמובן.