בדרך כלל אנחנו אופים, מבשלים וגם מגישים אוכל בתוך תבניות או סירים, אבל מה יותר נפלא מצורת הגשה אכילה? המתמודדת רותי גרינברג אהרוני הגישה לטעימה העיוורת במאסטר שף (הערב, ראשון אחרי החדשות בקשת 12) את הרטטוי בהשראת אייל שני בתוך סיר העשוי מבצק. כן כן, סיר שגם אותו אפשר לאכול, פשוט לבצוע חתיכה ממנו ולטבול ברוטב המופלא. את המנה הזו אנחנו לא יכולים לשכוח, ויותר מזה החלטנו שאנחנו חייבים לחפש עוד מנות כאלה בסגנון, שגם כלי ההגשה שלהן אכילים. למה? כי ככה נהיה הרבה יותר שבעים ועל הדרך חסכנו שטיפת כלים.
שקשוקה טורטייה
האמת היא שלא חשבנו על הכיוון הזה בכלל וממש שמחנו שמצאנו את המתכון הנפלא הזה. מדובר בשקשוקה אישית עם רוטב מעולה וגבינות, שנאפית בתנור בתוך קערת טורטייה. כן, את הטורטייה תוכלו לתלוש ולנגב. הדבר המדהים הוא שהשקשוקה הזו תדרוש מכם רק עשרים דקות של עבודה.
>> למתכון המלא של שקשוקה טורטייה של שרון ברקוביץ'
ביצה בקן בתוך פטרייה
אז לא רק בצקים יכולים להיות כתבנית הגשה, אלא גם פטריות במקרה הזה. שרית נובק מצאה דרך חדשה ומקסימה להכין ביצה בקן – לוקחים פטריית פורטובלו ענקית עם ביצה, קצת פסטו וגבינת מוצרלה וב-20 דקות אתם מקבלים מנה מדהימה שמתאימה גם לשעות הבוקר וגם לערב. אנחנו אומרים – זה לצאת מהקופסא.
>> למתכון המלא של ביצה בקן בתוך פטרייה של שרית נובק – מיס פטל
ביצה בקן של פסטרמה
אם כבר עסקנו בביצה בקן, אז הנה עוד גרסה לא פחות טובה למנה מוצלחת. המנה הזו מצליחה לשמור על הערכים התזונתיים של הביצה טוב יותר מטיגון. כל מה שאתם צריכים לעשות זה לרפד תבנית מאפינס בפסטרמה, לשבור פנימה ביצה ולהכניס לתנור. בתוך דקות בודדות אתם מקבלים סוג של קיש אישי חמוד, נטול כל פחמימה או גלוטן. וואו כמה שזה טעים.
>> למתכון המלא של ביצה בקן של פסטמה של רונן הר לב
קופסת בצק ממולאת סלטים
אז אולי לכל סיר יש מכסה, אבל למי אכפת אם הוא לא ממולא בשלושה סוגי סלטים? האחראית על המתכון המרהיב הזה היא נוף עתאמנה אסמעיל מהעונה הרביעית של מאסטר שף, שמאתגרת אותנו עם מנה נפלאה שכוללת סלט חצילים, סלט ארטישוק וסלט פלפלים. כל אורח שיראה את הקופסה הזו יישאר עם פה פעור, בהבטחה.
>> למתכון המלא של קופסת בצק ממולאת סלטים של נוף עתאמנה אסמעיל
מרק עגבניות ופלפלים בלחם
טוב, הקערה האכילה הכי טובה שיש להציע היא לגמרי קערת מרק שעשויה מלחם. אביבה פיבקו מהעונה הראשונה של מאסטר שף דאגה לנו למתכון שבכל ביס שניקח מהמרק, נוכל לגנוב חתיכת לחם שתהפוך את הביס לפשוט מושלם. הדבר הנהדר כאן, הוא שבתוך המרק המחמם והמנחם הזה יש גם כופתאות ריקוטה. מופתעים? גם אנחנו.
>> למתכון המלא של מרק עגבניות ופלפלים בלחם של אביבה פיבקו
קעריות שוקולד עם פירות העונה
למרות שבימי החורף הקרים הגשם יורד על החלון ואת חלקנו הוא קצת מעציב, יש לו גם לא מעט דברים מיוחדים רק לו – פירות העונה. למרות שקריר, אפשר ליהנות מסלט פירות טעים שכולל תותים, בננות, תפוזים קיווי ואפילו גויאבות שכל מטרתו היא לשמח את לבבנו. אז במה תגישו אותו? מצאנו דרך לשדרג את קערות הזכוכית – תפנו לעצמכם 10 דקות וקחו כמה כוסות סיליקון, ותתקתקו קעריות שוקולד מתוקות בשני צבעים. זה קליל וממש מוצלח.
>> למתכון המלא של קעריות שוקולד עם פירות העונה
קערה מעוגיית שוקולד צ'יפס ענקית
האם אכלתם פעם קערת עוגיות, וכשסיימתם אותן אכלתם גם את הקערה עצמה? ייתכן שלא, אבל תמיד יש פעם ראשונה. המתכון הזה של הקערה המתוקה להפליא הזו שיגע את האמריקנים, אותנו ועכשיו גם אתכם. ראו הוזהרתם.
>> למתכון המלא של קערה מעוגיית שוקולד צ'יפס ענקית
קעריות גלידה אכילות מבצק עוגיות
אכילת גלידה מתחלקת לשתי קבוצות של אנשים: כאלה שאוהבים לאכול אותה בכוס, וכאלה שבגביע. אנחנו מצאנו מתכון לקעריות שיהפכו להיות קונצנזוס בקרב שתי הקבוצות – מדובר בקעריות אכילות, סופר שוקולדיות וטעימות. אמנם קצת קר בשביל גלידה, אבל אנחנו לא כל כך מצליחים לעמוד בפיתוי.