אז החורף לגמרי כאן, מזג האוויר מדכא, הגשם והסגר מונעים מאיתנו להוציא את האף מחוץ לבית, וכל שנותר לנו הוא להיכנס למטבח ולהכין מאכלים שינחמו אותנו, ויותר חשוב - יחממו אותנו. מזל שמיכל אנסקי, שופטת מאסטר שף (הערב, רביעי אחרי החדשות בקשת 12), בחרה את הכרוב הממולא כאחת ממנות הטעימה העיוורת שלה, כי עכשיו יש לנו חשק להכין - ולהרגיש במאסטר שף. אז קבלו כמה מתכונים לכרוב ממולא עם טוויסט, אבל מזהירים אתכם מראש: אתם עלולים להתמכר.
כרוב ממולא בסגנון גלילי
מתגעגעים לגליל? אמנם כעת לא תוכלו לנסוע לשם כך בלי סיבה, כי בכל זאת, יש סגר, אבל לגמרי תוכלו להכין כרוב ממולא בסגנון גלילי שיקפיץ אתכם לשם במחשבה ובטעם. הסוד הוא בחמוציות ובתבלינים שנתנו לו טאץ' אחר, ואנחנו לגמרי התמכרנו. היש יותר טוב מזה בימות החורף הקרים?
>> למתכון המלא של כרוב ממולא בסגנון גלילי
כרוב ממולא בסלט קינואה
אם החלטתם ללכת על המנה הבריאה, במקום אורז – תוכלו להשתמש בקינואה. אתם תופתעו עד כמה שזה משתלב עם הכרוב, ותוספת הקישואים, השומר וגרעיני החמנייה, ייקחו אתכם בכל ביס לכוכב אחר. מי מכין ועושה לנו משלוח?
>> למתכון המלא של כרוב ממולא בסלט קינואה
כרוב ממולא של עומר מילר
עכשיו כשאין מסעדות, אנחנו מניחים שבא לכם להרגיש שפים לכמה שעות – אז לגמרי הגעתם למקום הנכון. השף עומר מילר אמנם עושה כרוב ממולא כמעט כמו שכולם עושים, אבל הוא דווקא מבשל את הכרוב במשך שש שעות בתוך ציר של בשר, והתוצאה? אלוהית.
>> למתכון המלא לכרוב ממולא של עומר מילר
כרוב סגול ממולא בכל טוב
כרוב סגול ממולא באורז מלא עגול – גם חרוז וגם מנה שתשתגעו ממנה (סליחה, עוד חרוז). הצבע מטריף, הטעם מפתיע, היא בריאה יותר וגם צמחונית למי שפחות מעדיף את גרסת הבשר. יש לנו הרגשה שהמנה הזאת הולכת לשגע את המדינה, ואפילו לתפוס את מקומו של קובה הסלק.
>> למתכון המלא של כרוב סגול ממולא בכל טוב
עוגת כרוב במילוי אורז ובשר
אם אחרי כל מתכוני הכרוב התעייפתם רק מהמחשבה על לגלגל את הממולאים, יש לנו פתרון נהדר בשבילכם: עוגת כרוב במילוי אורז ובשר עם תיבול מיוחד, שגם לא תתעייפו מההכנה שלה וגם התוצאה בסוף תהיה שווה את העבודה. היא מושלמת ללילות הקרים שבא לכם להתנחם באוכל שיחמם לכם את הגוף, אז למה אתם מחכים? רוצו למטבח ותכינו, זה בדיוק הזמן.