על אף שהקורונה מאיימת לשבש לנו את חגיגות החנוכה, אנחנו ממשיכים לתכנן תפריט שהמוטיב המרכזי בו הוא טיגון - וכמה שיותר. נכון, לא מדובר בדיוק במתכונים הכי בריאים שתמצאו, אבל בעזרת התאמות מסוימות שניתן לבצע, גם השומרים יוכלו להתפנק איתם. לרגל סיום השבוע שבו מאסטר שף חזרה לחיינו בעונה חדשה, תשיעית במספרה, צללנו לארכיון התוכנית ונזכרנו בכמה מתכוני חנוכה של המתמודדים מכל העונות. מבטיחים לכם שיהיה חם וטעים.

פנקייק תפוחי אדמה

תום פרנץ, זוכה העונה השלישית של התוכנית שעלה ארצה מגרמניה, יצר גרסה מקומית למאכל גרמני פופולרי שהוא מעין פנקייק ענק של תפוחי אדמה. לדבריו של פרנץ, מדובר במאפה שמזכיר מאוד בטעם לביבות, אבל הוא דומה יותר לפשטידה עשירה. לצד המתכון של פרנץ, תוכו למצוא את לביבות הארטישוק של דליה אלחדף ואפילו פיצה מטוגנת של המתמודד בני בן ישראל.

למתכון לפנקייק תפוחי אדמה ולמתכונים נוספים

 

פנקייק תפוחי אדמה (צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל)
פנקייק תפוחי אדמה | צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל

זפולס - סופגניות איטלקיות

גל קספרס מהעונה השמינית הצליחה להפתיע את השופטים עם טוויסט לסופגנייה הקלאסית והמוכרת בצורת זפולס, מעין כדורים איטלקיים מטוגנים, קטנים ומושחתים. כאילו שלא מספיק הטוויסט הזה, קספרס הגדילה לעשות והוסיפה לכל זה גם את התבלין ראס אל חנות, שהעניק לזפולס ארומה מרוקאית.

למתכון לזפולס – סופגניות איטלקיות

 

סופגניות זפולס (צילום: יעל יצחקי, mako אוכל)
סופגניות זפולס | צילום: יעל יצחקי, mako אוכל

ספינג' במילוי פטריות, מנגולד וחצילים

למרות שהספינג' הוא בכלל המאכל הרשמי של המימונה ולא של חנוכה, כל עוד זה מטוגן – זה לגמרי נכנס לתפריט חנוכה. בזכות רחלי קדוש מהעונה החמישית, יש לנו מתכון לספינג' בכמה מילויים מלוחים ומפנקים. מתקשים לבחור איזה מהם לעשות? פשוט תעשו את כולם.

למתכון לספינג' במילויים מלוחים

 

ספינג' בטעמים (צילום: דניאל בר און, מאסטר שף)
ספינג' בטעמים | צילום: דניאל בר און, מאסטר שף

ספינג' במילוי שמנת

אם אתם פחות בקטע של מלוח ומעדיפים את הספינג' שלכם מתוק, תנו צ'אנס למתכון של אליהב ששון מהעונה השנייה. ששון, שהוא גם מעצב שמלות כלה, הלביש את הסופגנייה שלו (איך לא) בלבן בזכות מילוי של שמנת וריקוטה. אם זה לא מספיק, הוא הכין גם רוטב תותים ששדרג את כל העסק בכמה רמות.

למתכון לספינג' במילוי שמנת

 

ספינג' מקורמל בסירופ פירות יער מתובל במילוי קצפת וריקוטה (צילום: mako)
צילום: mako

לביבות ירק

נצלול ברשותכם לעונה הראשונה של התוכנית – בה התמודד אלקנה ביטון, שהגניב לנו את המתכון המופלא הבא ללביבות שמשלבות בטטה ותפוח אדמה בתוספת של שמיר, כוסברה וירוקים נוספים. לצד כל אלה, אלקנה מציע להגיש מטבל חמצמץ של יוגורט או שמנת, אבל תאמינו לנו, אפשר לזלול את הלביבות האלה בכיף גם בלעדיו.

למתכון ללביבות ירק

 

לביבות משודרגות יטבתה (צילום:  Brent Hofacker, shutterstock)
צילום: Brent Hofacker, shutterstock

צ'ורוס

מה הקשר בין הקינוח הלטיני הפופולרי לחנוכה? לכאורה אין אחד כזה, אבל כבר ציינו שאם זה מטוגן, זה מבחינתנו נכנס לתפריט החג. לזוכת העונה הראשונה, אינה קראבצקי, יש מתכון לצ'ורוס פריכים ושחומים כמו שאנחנו אוהבים, ולצידם תמצאו גם מתכונים ללביבות בטטה של אדי מזרחי ותפוחי עץ מטוגנים בבצק של אביבה פיבקו.

למתכון לצ'ורוס ולמתכונים נוספים

צ'ורוס אילוסטרציה (צילום: nelea33, Shutterstock)
צילום: nelea33, Shutterstock