או לה לה: מתכוני הטארטים המושלמים שיגרמו לכם להרגיש לרגע בצרפת
לארוחת ערב, לבראנץ' קליל בשבת ואפילו לקינוח – המנה הצרפתית שזוכה ללא מעט ורסיות בטעימה העיוורת של מאסטר שף, קיבלה אתמול (ראשון) את התפנית היפה ביותר בתולדות התוכנית. בזכותה, החלטנו לאסוף לכם כמה מתכונים לטארטים שיסגרו לכם את הפינות המלוחות והמתוקות, ימלאו את ביתכם בניחוחות מטריפים ואולי גם יגרמו לכם למלמל בצרפתית
רגע לפני שהאודישנים של מאסטר שף ממשיכים הערב (שני אחרי החדשות, קשת 12), היינו חייבים לעצור לרגע ולהתעכב על טארט הבצלים הבלתי נשכח של חופית סרמילי. המנה היפה ביותר בתולדות התוכנית, נעשתה בטעימה העיוורת בהשראת השף ישראל אהרוני, ופשוט עשתה לנו חשק לעוד. עוד מהמתמודדת וכמובן עוד טארטים. אבל לפני הכל, ניישר לרגע קו ונסביר מהו טארט - מדובר במנה צרפתית שבגרסתה המקורית היא עם מוגשת עם תפוחים, אבל אפשר למצוא לא מעט גרסאות אחרות, בדיוק כמו זו של אהרוני. אז אחרי שראינו כמה טארטי בצל שהוכנו בתוכנית שעוד נמליץ עליהם גם כאן, החלטנו לחפש עוד סוגי טארט בארכיון מאסטר שף כדי שיהיו לכם גם לקינוח.
אנחנו חייבים להתחיל מהמנה המדהימה של השופט אהרוני שהיא מקור ההשראה לכל השאר וכמובן אחת כזו שאפשר לנצח איתה. כאן משתמשים בבצלים סגולים, שנותנים צבע נעים לעיניים, כשהחמאה עוטפת אותם היטב. ההכנה דורשת כל כך מעט אבל נותנת כל כך הרבה טעם לארוחה. מי שכבר ניסתה לעשות מחווה לאהרוני זו הילה הזנשפרונג שהכינה טארט בצל למבחן הטעימה העיוורת ובזכותו היא עברה לשלב הבא. אז כבר הוספתם קילו בצל לרשימת הקניות?
חופית סרמילי הגישה אמש (ראשון) לטעימה העיוורת של השופטים את הטארט הכי יפה שאי פעם נראה במאסטר שף. לא יכולנו להתעלם מפרי היצירה המטריף הזה ולא לתת לו מקום של כבוד כאן ועל השולחן. אל דאגה, בצק העלים הזה ממש לא קשה להכנה ותאמינו לנו שברגע שתניחו אותו בין מנות הבראנץ' לא תשימו לב והוא כבר יחוסל.
גם לטארט הבצל יש כל מיני ורסיות משלו, למשל טארט הבצלים והאניס של רחל ויטורי מהעונה הנוכחית שסודר בצורה כל כך מוקפדת ממש כמו בסטייל הצרפתי. מדובר בבצק פריך מוקפד, עם שכבת ירקות צלויים בדבש ותימין, גבינת עיזים וקרם רויאל עשיר שמחבק את הכל. אנחנו ממש לא מופתעים שהשופטים התלהבו מהגרסה שלה. הלכנו להכין לעצמנו גם אחד כזה – מה איתם?
טארט טאטן עם גלידה ביתית
צילום:
מאסטר שף, שידורי קשת
למרות שעד עכשיו דיברנו על גרסה בצלית למנה הצרפתית, אנחנו חייבים להתייחס למנת המקור בגרסת התפוחים. אם הייתה לנו את האפשרות להתפרץ דרך המסך אל חדר השופטים בעונה השמינית, כנראה שהיינו עושים את זה כדי לטעום את הטארט טאטן של אילנה ברניק. הוא עשוי בדיוק כמו שצריך, עם גלידה ביתית מנקודת בגרגירי וניל אמיתי. גם אתם מריחים את נינוח התפוח?
אז כמו שכבר אמרנו לכם, יש עוד גרסאות מתוקות שונות למנה הצרפתית, כמו של תאיר מורדוך מהעונה הנוכחית. היא הכינה לשופטים בצק פריך ואגוזי, שמעליו הונח קרם עשיר ותאנים, ולצד כל זה הוגש יוגורט רענן שרק הוסיף עניין לכל החגיגה. מדובר בקינוח שישאיר רושם מתוק ומעודן ואתם פשוט לא תפסיקו לאכול אותו.
טארט אפרסקים וקרם שקדים
טארט אפרסקים | צילום:
דניאל בר און, מאסטר שף
איב ענן מהעונה החמישית אתגר את עצמו וגם אותנו במתכון שההשקעה בו משתלמת. לטארט הזה יש ניחוחות מטריפים של וניל, הוא נהדר כמו שהוא אבל ענן נתן לו טאצ' של סירופ תותים, נענע וקלמנטינה כדי לרענן אותו, והוסיף פיסטוקים קלויים לסיום בשביל הקראנצ'. גם לכם זה נשמע חלומי?
אי אפשר להסתכל על הטארט הזה ולא לרצות לטעום ממנו. גל קספרס הכינה אותו בעונה השמינית וגרמה לנו להזיל ריר מול מסך הטלוויזיה. אנחנו ממליצים לכם לא לוותר על הגלידה עם הפלפל האנגלי ועלי הדפנה כי זה טעם שעוד לא הכרתם.