אמש (שני), בסיומו של ערב מותח ודרמטי, איתיאלה היאט הוכרזה כמנצחת הגדולה בעונה התשיעית של "מאסטר שף". אחרי שאסף דיי סיים את התחרות במקום השלישי, איתיאלה התמודדה מול חופית סרמילי במשימת הדו קרב. בשלב הזה, הכינה איתיאלה את "טיול ביער", קינוח עדין שהעיף את השופטים. על אותה מנה מופלאה, קיבלה מחיים כהן, אייל שני ומיכל אנסקי לא פחות ממאה נקודות.
בראיון ל"חי בלילה", התייחסה איתיאלה לציון הגבוה שקיבלה, ולעובדה שהפכה למתמודדת הראשונה שזוכה בציון מאה משלושה שופטים שונים. "אני עדיין מעכלת את זה. אני פשוט מרגישה שנורא רציתי להביא את מה שאני אוהבת ואת מה שאני מתחברת אליו".
זה קשור למקום שאת גרה בו?
"בקורונה זה היה אחד המפלטים שלי עם הילדים בעיקר. זה המקום שבו הייתי יוצאת להתנקות וללכת כי בבית כבר לא יכולתי לזוז. זו באמת אחת התקופות שבה מאוד שהתחברתי למושב והבנתי את כל היתרונות".
"אני חושב שהמנה הזו באמת הייתה מושלמת", הסביר השופט חיים כהן, שחילק לראשונה בגמר ציון כזה. "כשיש משהו מושלם אז אין 99. יש כאלה שהמנות הם מאה אבל אתה אומר 'אני אתן 99 כי אין מאה'. אין דבר כזה אין מאה – יש מאה". כהן ביקש לציין גם את טארט הכרוב הסיני של חופית שזכה למלוא הנקודות מכלל השופטים. "אנחנו נדרשנו לתת ציון מאחד עד ועשר. אתה אוכל את זה ומבין – אני לא יכול לתת תשע. זה עשר. ארבעה שפים נתנו ציון מושלם. שתיהן עשו עבודה מדהימה".
איתיאלה, שבמהלך העונה הביאה לקדמת הבמה חומרי גלם מהאדמה, התייחסה לשימוש בירקות ושאר המרכיבים מן האדמה. "לא ידעתי שזה המסר שבאתי להעביר עד שהגעתי לכאן. אני יודעת שאני מאוד מחוברת לירקות וחומרי גלם מהאדמה, אבל פה זה קרה בכל משימה כמעט. אני ישר הולכת פשוט לפירות וירקות באופן אינסטינקטיבי, אני לא מפחדת מזה".
מיכל אנסקי, שלאורך הקריירה שלה עשתה שימוש בהמון חומרי גלם טבעיים גם כן, התייחסה לעובדה ששתי הפיינליסטיות עשו שימוש בחומרי גלם מן האדמה. "שתיהן עשו עבודה מופלאה של רוקחות שהסבה לי המון נחת. אנשים חשבו שאני משוגעת שאני מדברת על זנים, ופתאום חופית בוחרת סלק צהוב ואיתיאלה מלקטת עשבים ויוצרת חליטות וסירופים. הן עשו חינוך מאוד גדול לטעמים, לזנים ולאהבת האדמה".
והאם הילדים של איתיאלה יודעים בכלל שאמא שלהם במאסטר שף? "הם עדיין לא יודעם כלום. הילדה ראתה 'מאסטר שף' והיא מתלהבת לראות את זה", הסבירה הזוכה הגדולה, וסיפרה מה היא תיקח מהתוכנית: "אני לוקחת את הנושא של לא לפחד, להעז ולהקשיב לעצמי ולאינטואיציות שלי ואת זה שכל כך הרבה אנשים מאמינים בי, לפעמים יותר ממני. לא האמנתי שיש לי את הכוח הנפשי והפיזי לעבור את מה שעברתי ולהתעלות על עצמי ברגעים מאוד שפלים מבחינתי".
זוכת העונה הקודמת של מאסטר שף, ונסה אביטן, העבירה את השרביט לאיתיאלה ופרגנה בברכה מצולמת: "איתיאלה אהובה שלי, מזל טוב. את הזוכה הגדולה, בראבו. אני יודעת מה קורה בראש שלך עכשיו, את השיגעון הזה, זה מטורף וענק - מגיע לך כל כך. עקבתי אחרייך במשך כל העונה וראיתי את הכישרון הבולט, משהו מיוחד כזה. אני מאחלת לך המון בהצלחה ובטוחה שזו רק ההתחלה ושתמשיכי לעשות לנו דברים מיוחדים כמוך. נשיקות".
חופית, שכאמור סיימה במקום השני, לא הסתירה את האכזבה שלה: "אני מאוד מפרגנת, אולי לפעמים זה מצטייר קצת אגואיסטי ולא רגשי, אבל באמת שהמטרה שלי הייתה לנצח. יש תחרות שיש זוכה אחד ואני רציתי להיות הזוכה. אני קצת מתבאסת שזה מקום שני, אבל אני לא מתבאסת רק כי זה מקום שני אלא כי אני משחזרת מה היה לא טוב אצלי".
"אני נורא מבינה אותה, זאת חופית, היא לא צריכה להסביר את זה אפילו", אמרה איתיאלה, וחיים חיזק: "לחופית יש ביקורת עצמית. היא מאוד קשה עם עצמה ואם משהו לא הולך – היא יכולה לקום וללכת מעצבים".
אסף שסיים במקום השלישי, סיכם: "אני מפרגן לשתיהן, אני שמח שאיתיאלה זכתה. עשיתי מה שאני יכול, לא צלח היום – זה יצלח ביום אחר".