אסף דיי זכה אמש (שבת) במשימת ההצטיינות, יחד עם בת-שי עוז ומנאל איסמעיל. הם הצליחו לפצח את סוד הבוטנים ולהוביל לאורך כל הדרך על שאר הקבוצות, ניצחון שהעלה אותם מיד אל המרפסת המיוחלת. הערב (אחרי החדשות, קשת 12) הם לא ישתתפו במשימת הדגים, אבל לאסף כבר יש כמה וכמה רעיונות למנות שהיה יכול להכין. "אפשר לעשות מיליון דברים עם דגים, זה אחלה חומר גלם", אמר בראיון ל"חדשות הבוקר", "דגים זה באמת הפורטה שלי, הייתי מכין את קציצות הדגים שלי בקארי, אני אוכל את זה ביום שישי בערב עם חלה – זה הדבר הכי נפלא בעולם"
נדמה שנקודת החוזק של אסף היא לא רק בתחום הדגים, אלא גם בעוגות, ובמיוחד באלה שמכילות בוטנים. שימו לרגע בצד את עוגת הסניקרס שזכתה לשלל מחמאות מהשופטים, גם שטרודל התפוחים עם חמאת הבוטנים שהביא לאולפן "חדשות הבוקר" הצליח לקרב בין לבבות. מסתבר שמעיין אדם וניב רסקין לא פתחו את היום ברגל ימין, והעוגה הגיעה בדיוק בזמן לפיוס בין השניים. או לפחות סימנה את ההתחלה לסולחה אפשרית.
בינתיים, אפשר להגיד שאסף יכול להיות רגוע. הוא יצפה במשימה הבאה בנחת מהמרפסת, אבל גם בזמן שנמצא ברגעי הלחץ של המשימות נדמה שהוא יודע לתפקד מצוין. "באתי רגוע מהבית, קשה להוציא אותי מהשלווה של עצמי. להיות בלחץ של הפקה זה משהו שאני רגיל אליו באופן כללי אז זה עובד לי".
איך היה לעבוד בקבוצה?
"התכנית התחילה בתור עונה של קבוצות לגמרי, אז נפלו פניי למען האמת שבישלנו בקבוצה, אבל כשקיבלתי את בת-שי ומנאל מאוד שמחתי".
למה נפלו פניך?
"גם בגלל שאני לא אחראי על עצמי, גם בגלל שאני צריך להתחשב בטעמים של אנשים אחרים ולהיות נחמד לכולם שזה גם חלק מהעניין".
אבל קיבלתם מצטיינים, איך התחושה לא להיות חלק מהקרב הבא?
"להגיד לנו שעולים למשימת מצטיינים ולא ללכת למשימת הדחה זה נפלא בעיניי, כיף גדול".