כמעט בלתי אפשרי להיזכר שפעם זה היה אחרת, אבל לא תמיד היה אייל שני שף ששמו שגור בפיו של כל חובב אוכל. האב הרוחני של הפיתה, הכרובית והעגבנייה פרץ לחיינו באופן משמעותי כשופט "מאסטר שף" לפני כעשור, וזאת אחרי שנים ארוכות שבהן ניהל את מסעדת אוקיינוס המצליחה.
היום אייל שני הוא שם נרדף לאוכל פשוט וטעים, כזה שלא דורש יותר מדי תבלינים או התחכמויות. שני נותן לחומרי הגלם שלו לדבר בעד עצמם – בתנאי שאלו חומרי גלם טריים ואיכותיים. חיבתו העזה לירקות ניתנת לזיהוי בכל אחת מהמנות במזנון, הרשת המצליחה שלו, וכמובן גם ביתר המסעדות שהוא מפעיל. לקראת עליית העונה החדשה של "מאסטר שף" (בקרוב בקשת 12), חזרנו לכמה מהמתכונים הכי איקוניים של אייל שני: מהפרנץ' טוסט שהוא ארוחת בוקר שלמה ועד הכרובית, כי בכל זאת, אין אייל שני בלי כרובית.
פרנץ' טוסט
למה שלא תפרגנו לעצמכם או לקרובים אליכם ארוחת בוקר מושלמת של לחם מטוגן עם ריבת תפוחים ושמנת? לאייל שני יש מתכון איקוני שילווה אתכם כל החיים, ולכם רק נותר לדאוג להגיש אותו עד המיטה.
>> למתכון לפרנץ' טוסט של אייל שני
רביולי עגבניות ברוטב חמאה ומרווה
משימת הכיסונים בעונה השביעית הביאה את השף להכין מנה בלתי נשכחת של רביולי עגבניות עם רוטב עשיר אבל קליל של חמאה ומרווה. נכון, זה אומנם ידרוש מכם להכין את הבצק בעצמכם, אבל תהיו בטוחים שזה לגמרי שווה את זה.
>> למתכון לרביולי עגבניות ברוטב חמאה ומרווה של אייל שני
פסטה בשני רטבים
התוכנית "ישראל מבשלת יחד" הפגישה אותנו עם המטבחים הפרטיים של השפים המצליחים בישראל, כולל עם זה של אייל שני. במסגרת התוכנית, לשני הוקצבה שעה בלבד להכין ארוחת צהריים מפוארת ואת הזמן באחת התוכניות הוא ניצל למתכון קליל של פסטה בהכנה ביתית עם שני רטבים אפשריים: רוטב עגבניות בשתי דקות ורוטב שמן זית ושום. כמה פשוט, ככה טעים.
>> למתכון לפסטה בשני רטבים של אייל שני
פוקצ'ה
לחם ביתי משגע, שמפונק בשמן זית ומלח גס איך שהוא יוצא מהתנור, כי אין ארוחה טובה בלי ליווי של פחמימה הגונה בצד.
כרובית, רטטוי ותפוח אדמה שנדרס
אם אכלתם אי פעם באחד מסניפי המזנון, בוודאי טעמתם את אחת מהתוספות הללו, שמוגשות לצד מנות הפיתה המוכרות והטובות. מדובר בשלוש מנות צד קטנות אבל מתוחכמות, פשוטות כמו שאייל אוהב אבל עמוסות בטעמים. ותפוח האדמה שנדרס? אל תדאגו לו, הוא לגמרי בסדר.
>> למתכון לכרובית, רטטוי ותפוח אדמה שנדרס
שקשוקה
לכל אחד יש את הגרסה שלו למאכל האהוב, אבל לאייל שני יש גרסה מיוחדת שבה הדגש הוא על שימוש בעגבניות מכמה שיותר סוגים ובמלח אטלנטי, ששונה בטעמו מהמלח הרגיל והמוכר. שווה את ההשקעה.
טארט טאטן
את הרשימה סוגר קינוח קלאסי שכל בשלן חייב להכיר. מדובר בטארט תפוחים מקורמלים שבגרסה של אייל שני מגיע גם עם נגיעות מרציפן משגעות. מחפשים קינוח קליל ומפנק לסגור איתו את הארוחה? הנה אופציה מעולה.
>> למתכון לטארט טאטן של אייל שני