אחרי ההדחה המפתיעה והלא פשוטה של מנאל איסמעיל, נבחרת מאסטר שף (שני אחרי החדשות, קשת 12) ממשיכה להצטמצם לקראת הגמר המותח, ונפרדה אמש (מוצ"ש) מכוכבת ענקית נוספת, סינר הזהב האחרון של התחרות - תאיר מורדוך. היא הגיעה אחרי רילוקיישן של שמונה שנים במזרח הרחוק, הביאה בכל שבוע טעם שונה ממקום אחר בעולם והכניסה ניחוח בינלאומי לנבחרת המוכשרת. עכשיו, היא מספרת על רגע ההדחה שתפס אותה לא מוכנה ואיך דווקא במשימת מנת הדגל, העייפות הכריעה אותה.

"היינו צריכים להכין את מנת הדגל שלנו ואמרו לו באמצע להכין עוד מנה שהיא תהיה למשלוח", מספרת תאיר. "הייתי כל כך עייפה ואמרתי לעצמי 'תעשי משהו שהידיים שלך יודעות לעשות בלי לחשוב בכלל', כי המוח שלי היה כבר מת. התחלתי לעשות מנה שהיא בכלל לא מנת הדגל שלי, אלא מנה שאני יודעת לעשות בלי לחשוב. עשיתי מנה מהמטבח הטורקי, והיא לא הייתה מספיק טובה".

תאיר מורדוך (צילום: נתנאל ישראל, מתוך "מאסטר שף")
"אתה רוצה להביא את הכי טוב של עצמך וזה לא היה שם" | צילום: נתנאל ישראל, מתוך "מאסטר שף"

הרגשת שהיא לא מספיק או שהופתעת מהתגובה של השופטים?
"ידעתי שהיא לא הכי טובה אבל הופתעתי מזה שהלכתי. בעיקר התאכזבתי, לא חשבתי שזה עוד הזמן שלי ללכת. לא יודעת אם ראיתי את עצמי בגמר אבל כן כמעט שם, לא ראיתי את עצמי הולכת בשלב הזה. זה מאכזב, מבאס ועצוב, כי אתה כבר בתוך החוויה ואתה רוצה להמשיך אותה ולהתקדם, אתה רוצה להביא את הכי טוב מעצמך וזה לא היה שם".

דיברת הרבה פעמים על זה שבגלל שגדלת בקיבוץ, לא היה לך יותר מדי "אוכל של בית" בניגוד לשאר המתמודדים. את חושבת שזה משהו שהשפיע עלייך?
"במקומות של לחץ אתה באופן אוטומטי חוזר למקום הנורא ברור ומוכר לך כמו שמנאל (איסמעיל) תחזור למטבח הערבי הקלאסי ואסף (דיי) יחזור למטבח המרוקאי, לי אין מטבח לחזור אליו. אבל היה לזה גם יתרונות בכמה מקומות, הייתי חופשייה. יש לי היכרות והרבה ידע מכל מיני מטבחים וזה היה לזכותי. אבל אני לא חושבת שזה היה העניין". 

תאיר מורדוך (צילום: מתוך "מאסטר שף 9",  קשת 12  )
"אף פעם לא חשבתי על זה שאני סינר הזהב האחרון" | צילום: מתוך "מאסטר שף 9", קשת 12

אומנם לא באת עם מטבח מהבית אבל כן באת עם מטבח מאוד ברור.
"באתי עם המטבח האסייתי אבל רציתי להביא מטבח עולמי. באתי בשאיפה להראות שאני יודעת מטבח אסייתי כמו שאני יודעת מטבח צרפתי, יווני או איטלקי ובאמת הבאתי בכוונה בכל פעם משהו אחר ממטבחים שונים. הדבר הכי טוב שאמרו לי בהדחה היה כשאייל (שני) אמר שהוא אף פעם לא ראה שף שמביא בכל פעם את העולם לצלחת ממקום אחר, ואני חושבת שזה היה היתרון שלי בתחרות הזאת. הרגשתי שהוא קלט אותי נכון, אבל אני חושבת שדווקא לאייל היה הכי קשה עם הדבר הזה כי זה לא יושב על שום דבר ולא ברור נורא. היה לי יותר מקום להפתיע ולעשות דברים שאחרים לא יודעים לעשות ופחות מוכרים כאן. המטבח האסייתי זה מטבח שישראלים מאוד אוהבים אבל מפחידים ממנו קצת".

בדיעבד היית עושה משהו אחר?
"אני חושבת שכן, הייתי עושה הרבה דברים אחרת. פחות מרשה לעצמי לזרום, יותר מדייקת ונלחמת. הרגשתי שלא נלחמתי מספיק. זה היה נראה לפעמים פשוט בלתי אפשרי. אני חושבת שבמקומות שהייתי הכי גרועה זה כי הייתי מאוד עייפה. היו ימים קשים שאמרתי לעצמי 'מה אני עושה פה? למה אני לא הולכת הביתה?'". 

תאיר מורדוך (צילום: נתנאל ישראל, מתוך "מאסטר שף")
"אנשים אוהבים אותי כדמות ומבחינתי זה הרבה יותר חשוב" | צילום: נתנאל ישראל, מתוך "מאסטר שף"

"אני קוראת לעצמי 'חביבת הקהל', אנשים מתייחסים אליי ולא לאוכל שלי"

בשקט וברוגע שלה, בלי יותר מדי רעש וצלצולים, תאיר הצליחה לכבוש את לב הצופים שעדיין מנסים לעכל את ההדחה שלה ומציפים את הרשת. היא מרגישה עטופה באהבה ומבחינתה אהבת הקהל חשובה יותר מהכל. "אני קוראת לעצמי 'חביבת הקהל'", צוחקת המודחת הטרייה, "אנשים מתייחסים אליי ואפילו לא לאוכל שלי, אוהבים אותי כדמות. מבחינתי זה הרבה יותר חשוב. זה כיף לי וזה ממש טוב שזה ככה. אני חושבת שאני צריכה להמשיך לעשות דברים שקשורים באנשים ובהשראה ולאו דווקא רק אוכל, זה המקומות שיותר מעניינים אותי".

ואיך זה מרגיש להיות סינר הזהב האחרון שהגיע הכי רחוק בתחרות?
"כיף, האמת שאף פעם לא חשבתי על זה ככה. אני באמת חושבת שיכולתי להגיע הרבה יותר רחוק בתחרות הזאת אבל יחד עם זה באתי בשביל החוויה, לא בשביל להקים מסעדה או לפתוח עסק של אוכל, זה לא החלום שלי בכלל. בקטע הזה הייתי גם קצת שונה, הייתי יותר מבוגרת מרוב החברה בנבחרת ויש לי גם פחות שאיפות לאוכל ויותר לדברים אחרים בעולמות של האוכל".

מה הדבר הכי משמעותי שאת לוקחת איתך?
"אני חושבת שזה דיי חיזק אצלי את הידיעה שאני יודעת לבשל, זה דיי חדשני. ידעתי שאני יודעת לבשל אבל לא חשבתי שככה. בנוסף, זה חידד לי משהו שאני מאוד דוגלת בו - שאם יש הזדמנות צריך לקחת אותה, והינה עשיתי זאת שוב". 

איך זה לראות את עצמך במסך?
"מלחיץ בעיקר, דפיקות לב מואצות. קורה לי לפעמים שאני יושבת ומבקשת שיעבירו את הקטע שלי כבר. הפרצופים, ההבעות, הזוויות, אני רואה פרטים, ומצד שני כדמות אני אוהבת את מה שיצא. הרגשתי חופשי מול המצלמה, מסתבר שאני חיה טוב עם המדיה הזאת. הרבה דברים לא ידעתי שאני יכולה ולמדתי ממאסטר שף. חשיפה זה משהו שלא חשבתי לעשות לעצמי ברמה כזאת וגיליתי שאני חיה טוב עם זה".

אז איפה נראה אותך עוד חמש שנים?
"בטח מחזיקה תוכנית בתחומים של אוכל ולייף סטייל, ממשיכה לנהל את הקהילות שלי שאני מאוד אוהבת, ממשיכה לאמן אנשים ונשים בעיקר לקחת הזדמנויות ולעשות דברים עם החיים שלהם. אני ארצה בערבי נשים וגם לחברות בתחומים של לקחת הזדמנויות ואיך יוצרים חלום וחיים אותו. כרגע אני מבשלת רק בבית. כל הזמן אנשים שואלים אותי איפה אפשר לאכול את האוכל שלי, אז אי אפשר בשום מקום כרגע, רק מי שרוצה לבוא אליי הביתה".