לא משנה מין, גזע או דת - יש לכם מקום ב"מאסטר שף". התוכנית הכי ישראלית על המסך חוזרת בעונת העשור (רביעי, אחרי החדשות) וזה הזמן להזכר בכל המתכונים הכי טובים מכל הזמנים של התוכנית מצפון, דרום, מהמרכז ומהשפלה. מעניין מה תגיד החיפאית על בייגלה ירושלמי, ומה יחשוב התל אביבי על המנה שהגיעה כל הדרך מבירת הנגב.
בנמל חיפה ובעכו
חומוס ביתי עם בשר של יהוידע ניזרי: במקום לקנות חומוס מוכן, תראו כמה קל להכין חומוס לבד. ואם זה לא מספיק, יש גם תוספות מושלמות של בשר טחון מתובל וגרגירי חומוס מבושלים ורכים.
שווארמה מעורבת של ג'וש סטיל: מנת שווארמה (כבש, עגל, אנטריקוט והודו) מוגשת עם ריבת בצל, סלט כרוב סגול, שומר קלוי וטחינה. להגיש עם חתיכות פיתה.
על החוף בתל אביב
בורקס ים תיכוני של שירה בצלאל: שבת בבוקר, בים, אצלנו זה תמיד בורקס, ועדיף שיהיה מפנק. קבלו ארוחת בוקר ישראלית אמיתית עם בורקס גבינות גדול, ותוספות הורסות של חצילים, עגבניות וביצה קשה.
פיש אנד צ'יפס של גיא בימקה: גרסה עם תיבול פיקנטי שמושך את הקלאסיקה הבריטית אל עבר מחוזות ים תיכוניים. אל תוותרו על האיולי סחוג!
בירושלים הבירה
מעורב ירושלמי בבריוש של שחר לוי: מכינים בצק, מקפיצים פרגיות, טחול, לבבות וכבד - שייאפו כולם בתוך הבריוש. בצד מגישים שמנת וסלסה. תענוג שהשופטים הגדירו כגאוני.
בייגלה ירושלמי של שגיא קרן: מבחוץ זה נראה כמו עוד בייגלה, אבל מבפנים הוא ממולא גם במעורב ירושלמי וגם מוזרקת אליו טחינה. בייגלה ירושלמי ממולא בהפתעות.
בבירת הנגב
פלאפל בפיתה של רוחמה הרשדורפר: אחרי שרוחמה הביאה לבלגים את בשורת הפלאפל בפיתה וגרמה להם להתמכר, היא הביאה את הכדורים והפיתה המדהימה שלה לאולפן האודישנים של מאסטר שף וגרמה להם לרצות עוד מהם.
סנדוויץ' ממולא ברולדת עוף של אבי לוי: כמה שאנחנו אוהבים וריאציות מפתיעות. קבלו דרך מקורית וטעימה להגשת העוף המוכר.