אם גם לכם יוצא לתהות לפעמים למה שופטי מאסטר שף בחרו את המנות שייצגו אותם בטעימה העיוורת – אתם לגמרי לא לבד. הערב (שני אחרי החדשות, קשת 12), השף אייל שני חושף סוף סוף את הסיבה שבחר בבורקס התרד, שמצד אחד הצליחה לפתור לנו נעלם אחד במשוואה ומצד שני הפתיעה אותנו לגמרי.
"אני אגיד לכם את התשובה הכי כנה שיכולה להיות בעולם", פתח שני והשאיר את כולנו במתח, "אני לא יודע לעשות בורקס. באתי ל'סלון', ושם התחילו לדבר על בורקס, הם ייצרו בורקסים כל כך שקופים מבצקי פילו שהם מתחו בעצמם ואני כל כך התקנאתי בזה, אבל לא ידעתי איך הם עושים את זה. הם יודעים לעשות ואני לא יודע אבל לא מעז לשאול".
"ולמה?" המשיך השופט בווידוי המטלטל, "כי אני מתעצל להגיע למסעדה מוקדם בבוקר בשעה שהם עושים את זה. לא יכול להגיע מוקדם וככה נותרתי אדם שלא יודע לעשות בורקס. כששאלו אותי איזו מנה אתה רוצה לעשות עם תרד, אמרתי 'אני רוצה לעשות בורקס', כי הבנתי בראש איך הם עושים את זה. יצא לי בורקס נוראי, לא הייתי מעביר את עצמי". מקווים שהמתמודדים קמו מספיק מוקדם כדי להפתיע את השופטים עם מנת התרד שלהם, ואולי גם לעבור את המבחן. מי יודע, אולי הם יצליחו ללמד את השף אייל שני פעם אחת ולתמיד איך מכינים בורקס מושלם.