האודישנים של מאסטר שף ממשיכים ובגדול (ראשון אחרי החדשות, קשת 12), אבל לא יכולנו להתעלם מהמנה האיטלקית שזוכה ללא מעט ורסיות של המתמודדים עד עכשיו בהשראתו של השף חיים כהן – הקנלוני. אנחנו לא נרגעים מהמראות הנפלאים שעל המסך מכל קנלוני חציל שמוגש לשופטים בטעימה העיוורת, וזה רק פתח לנו את התיאבון, ולא רק כדי לאכול אלא גם לנסות להכין בעצמנו.
שנייה לפני שנתחיל לצלול למתכוני קנלוני של מאסטר שף, נסביר למי שפספס במה מדובר. זוהי מנה איטלקית, מהמטבח הקטלוני, שפירושה "צינורות גדולים", הלוא הם גלילי פסטה חלולה המיועדים למילוי. אפשר למלא אותם בכל מה שעולה על רוחכם, אבל בגרסתו של כהן החציל מחליף את גלילי הפסטה. רק מלחשוב על גלגולי החצילים נעשינו רעבים, אז החלטנו לאסוף כמה מתכוני קנלוני שיעיפו לכם את הארוחה גבוה גבוה. שלפו את הסירים – אנחנו מתחילים.
קנלוני חציל
תראו אותם, איך הם מסודרים יפה כשכל אחד מהם מונח על גבעה של קרם חצילים שרופים. מדובר בחגיגה של חצילים קטנטנים עם בטן מלאה בבשר אסאדו ואורז. צ'ירו ארז יוחנן מהעונה הנוכחית סידר לנו מתכון למנת פתיחה שיפיל את כל היושבים בשולחן לרגליים. המלצה שלנו: תכפילו כמויות כבר מעכשיו.
>> למתכון המלא של קנלוני חציל של צ'ירו ארז יוחנן
קנלוני חצילים במיסו – מנה ישראפנית
הבטחנו לכם כל מיני סוגים של קנלוני, אבל לא יכולנו לדלג על המנה המטריפה הזו של תאיר מורדוך מהעונה הנוכחית. עוד לא יצאנו לנו לטעום מנה שמשלבת את איטליה ויפן בצלחת אחת. הדיוק והניחוחות של המדינה האסייתית פוגשים את חומרי הגלם הישראלים וכך נולדת מנה עם טעם חזק והיא יפיפייה שאין לתאר. היא תטריף את האורחים, בהבטחה.
>> למתכון המלא של קנלוני חצילים במיסו – מנה ישראפנית של תאיר מורדוך
קנלוני ארבע גבינות ופסטו בבשמל
אוקי, המנה הזו נראית לנו קצת יותר בגרסתה המקורית, יש כאן מספיק פחמימות כדי שנרגיש שקפצנו רגע לאיטליה, והכל בזכות אלקנה ביטון מהעונה השלישית. במנה הזו צינורות הפסטה החלולים יקבלו מילוי של גבינות ופסטו, יתכסו בשמיכת קרם בשמל ולצד כל הדבר הנהדר הזה תכינו סלט מרענן של ארוגולה ועגבניות שרי. תאמינו לנו – ככה שתשחקו אותה.
>> למתכון המלא של קנלוני ארבע גבינות ופסטו בבשמל של אלקנה ביטון
קנלוני במילוי כרובית וברוקולי
כדי להכין את המנה הנפלאה הזו תצטרכו להשקיע בה חצי שעה מזמנכם. עצמו את העיניים ותדמיינו: קנלוני במילוי עשיר וטעים של ברוקולי וכרובית יחד עם פלפל שאטה שמכוסה בקרם פרש שירפרש לכם את הכך. אתם יודעים שכמעט כל דמיון אפשר להפוך למציאות, כן? יש לנו ולכם מזל שמסרט וולדמיכאל מהעונה הרביעית ארגנה לנו את המתכון הזה, כי פה זה בדיוק העניין. קדימה, חצי שעה ואתם נהנים מהביס הזה.
>> למתכון המלא של קנלוני במילוי כרובית וברוקולי של מסרט וולדמיכאל
קנלוני גבינות ותירס
אנחנו מאמינים שאת השילוב של גבינות ותירס אתם כבר מכירים, כי מדובר בשילוב די מנצח. דליה אלחדף מהעונה השנייה שלפה לנו את מנת הקנלוני הזו ואנחנו בעננים שמצאנו אותה. כל גליל פסטה כזה ממולא בגבינות ותירס ומעליהם מונחת שכבה של רוטב בשמל. מהתנור ישר לשולחן. תמתינו קצת שלא תקבלו כוויה, כי ברגע שתטעמו לא תפסיקו לאכול.
>> למתכון המלא של קנלוני גבינות ותירס של דליה אלחדף
קנלוני חצילים מוקרם ברוטב פסטו עם טוויסט פלפלים קלויים
יוקרה סבג הגיעה לעונה הנוכחית והביאה איתה מנה שכל ביס ממנה הוא עונג מושחת. הרוטב המוקרם שצריך להכין לקנלוני האלה יכול להתמזג גם עם מנת פסטה, והוא עוטף את גלילות החציל שממולאות בגבינה. אולי זה נראה לכם קצת כמו יותר מדי רוטב, אבל הוא כל כך טעים שלמי אכפת אם הוא נשאר? תזרקו פסטה לסיר מים רותחים ויש לכם כבר רוטב מוכן.
>> למתכון המלא של קנלוני חצילים מוקרם ברוטב פסטו עם טוויסט פלפלים קלויים של יוקרה סבג
קנלוני חציל ממולא בשר ברוטב עגבניות
למי שרוצה להתרחק מפחמימות המתכון הזה הוא בול בשבילו. יהוידע ניזרי מהעונה השביעית הכין קנלוני בלי פסטה בכלל. זו הגרסה המשודרגת שלו לגלילות חצילים, עם בשר ברוטב עגבניות וממרח אגוזים שעושה את כל ההבדל מאחרים. ומה הכי כיף? שתוך זמן קצר של חצי שעה המנה הזו מוכנה, בלי יותר מדי עבודה. יש לכם מספיק חצילים?
>> למתכון המלא של קנלוני חציל ממולא בבשר ברוטב עגבניות של יהוידע ניזרי