בואו נודה על האמת, לכל אחד יש עוגה או קינוח שכדאי שהוא לא יכין, כי הוא פשוט ימצא את עצמו אוכל אותם ללא הפסקה. זה בדיוק מה שקורה לנו עם סינרולים. ואיך האובססיה שלנו למאפה הממכר הזה התפרצה שוב אתם שואלים? הכל בגלל חיים כהן המתמודד ממאסטר שף (מוצ"ש, אחרי החדשות, קשת 12) שבפרק האחרון הכין במשימת המנה המתהפכת עוגת סינרול עם טופי ופקאנים. מהנקודה הזאת דוקטור אנחנו לא זוכרים כלום. אז תודה לך חיים, כי עשית לנו חשק לאסוף את מתכוני הסינרולים הכי טעימים שיש כדי שכל אחד יוכל להכין כזה לכבוד ארוחת השבת שלו.
רגע לפני שנתחיל, רק נספר קצת למי שלא מכיר (וחבל) במה מדובר. סינרול הוא בעצם שילוב של סינמון (קינמון) ורול (גלילה) מאפה בצק עגול שהגיע הישר מארצות הברית. המאפה הנהדר הזה התפרסם בזכות הרשת האמריקאית שמוכרת רק "סינבון" – שבלול בצק שמרים ממכר בטירוף עם מלא קינמון וסוכר חום ואם זה לא מספיק, יש גם ציפוי מתקתק של קרם שמנת. הטעם המשגע כבר מדגדג לנו על הלשון, אז הכינו את כמויות הקינמון ומערוך – אנחנו מתחילים.
סינמון רול עם טופי ופקאן
כמובן שנתחיל ממי שנתן לנו את הרעיון – חיים כהן המתמודד ממאסטר שף שהכין עוגה שלמה שכולה טעמים נפלאים של בצק שמרים, קינמון, סוכר וחמאה, ואם אתם עוד קצת גרידים אז יש גם רוטב של טופי ופקאנים. אתם עוד תודו לנו ולו על המתכון הזה.
>> למתכון המלא של סינמון רול עם טופי ופקאן של חיים כהן
סינרולים לקחת לפיקניק
נכון שמזג האוויר מושלם ואתם בטח יוצאים לטייל, אבל אין טעם שתסתפקו רק בכריכים. תוכלו לעלות את הפיקניק שלכם בכמה רמות אם תשלפו הישר מהסל את לחמניות הקינמון הממכרות של בת חן דיאמנט. אל דאגה, הן טעימות גם בבית.
>> למתכון המלא של סינרולים לקחת לפיקניק של בת חן דיאמנט
סינבון תפוזים
אם בא לכם כיוון קצת יותר של פירות הדר, אז חן שוקרון סידרה לנו מתכון של סינרול תפוזים. כאן לא תמצאו קינמון, אלא מיץ תפוזים וגרידת תפוז שירעננו לכם את כל הטעמים בפה. בשתי מילים – גן עדן.
>> למתכון המלא של סינבון תפוזים של חן שוקרון
שבלולי קינמון פריכים
את השבלולים הנפלאים האלה מכינים מבצק עלים ולא שמרים, מה שאולי יהפוך אותם לנשנוש נהדר לצד כוס הקפה שלכם. ואם תרצו לקחת את החוויה צעד אחד קדימה, תוכלו להוסיף אותם לסלט פירות ולאכול אותם יחד – כל ביס יקבל טוויסט מגניב.
>> למתכון המלא של שבלולי קינמון פריכים של איילת הירשמן
סינבונס כמו במאפייה
לעצלנים שבינינו ברור שהכי קל זה לקפוץ למאפייה הקרובה כדי להתפנק, אבל חבל לפספס את הרגע הקסום שבו גם הבית שלכם הופך למאפייה. כדי שגם אתם תוכלו ליהנות מריח נהדר של מאפי קינמון שמתפשט במטבח, קרן אגם סידרה לנו את המתכון לסינבונס שיגרמו לכם לא לצאת מהבית ולחבק חזק כל שבלול.
>> למתכון המלא של סינבונס כמו במאפייה של קרן אגם
פנקייק סינרול היסטרי
אתם חושבים שאתם יכולים לדחות סיפוקים? בואו נראה אתכם עומדים בפני השילוב של כל מה שטוב בסינרול וכל מה שטוב בפנקייק במנה אחת. ואם להיות יותר ספצפיים - מילוי קינמון משגע וגלייז מסקרפונה קטיפתי על פנקייק שמכינים בלא יותר מחמש דקות. עדיין עומדים בפני זה? ברגע שתריחו את ריח הקינמון אין סיכוי שלא תטרפו אותו.
>> למתכון המלא של פנקייק סינרול היסטרי של רון יוחננוב
שבלולי קינמון
זה לא משנה איך תקראו להם, מה שבטוח שהם בדיוק מה שאתם צריכים לצד כוס הקפה שלכם. בזמן שתתלבטו אם לאכול אותם בשישי אחר הצהריים או בשבת בבוקר אנחנו ממליצים לכם כבר להעמיד את הבצק להתפחה, חבל על הזמן.