ביום ראשון האחרון יצאה לדרך משימת ההדחה של "מאסטר שף" בנושא דגים (הערב, אחרי החדשות בקשת 12), שבמסגרתה התבקשו המתמודדים להכין את הגרסה שלהם לקלאסיקות דגים ישראליות. בסיבוב הראשון, האתגר של המתמודדים היה להכין מנת דג צפון אפריקאי כגון חריימה, דג חריף או דג מרוקאי.
כל המנות המופלאות והמגרות של המתמודדים גרמו לנו להיזכר במתכון לדג מרוקאי שכיכב אי שם בעונה השלישית של "מאסטר שף", שהפך כבר מזמן לאגדה. הדג המרוקאי של ג'קי אזולאי, עבר בקלילות את שני מיליון הצפיות, וזוכה לאהדה ופופולאריות רבה בקרב הישראלים גם אחרי שעבר כמעט עשור מאז שעלה. לפני כמעט חמש שנים, כשהמתכון האלמותי שלה הגיע כמעט למיליון צפיות, זאת הייתה מבחינתה הפתעה גמורה. עכשיו, אחרי שהוא הצליח להכפיל את כמות הגולשים הרעבים, חזרנו אל אזולאי כדי לברר מה התחושות.
"אני מאוד שמחה על זה, שני מיליון כניסות זה עצום", הודתה ג'קי הנרגשת בשיחה עם mako. "אני עדיין מקבלת תגובות על המתכון של הדג. מלא אנשים עוצרים אותי ברחוב ואומרים לי שהם עושים את הדג ויוצא להם מוצלח, זה מאוד משמח אותי. בנוסף, הרבה אנשים עדיין שואלים אותי מה המתכון ובמובן הזה אני צריכה להודות ל-mako כי אני פשוט מפנה אליו במקום לכתוב אותו לכל מי שמבקש".
מה סוד הקסם של המתכון לדעתך?
"הפשטות שלו מנצחת, הוא יחסית קל להכנה. הרבה אנשים שואלים אותי אם אפשר להשתמש בדג אחר ואני תמיד עונה שאפשר לשים איזה דג שרוצים. בכללי, הסוד של המתכונים שלי זה שהם קלים ולכן מצליחים".
לא נמאס לך מהדג לפעמים?
"לא. אצלנו יש כל שישי קידוש אז כל שישי יש דג על השולחן. לפעמים, השבת יוצאת על חג ואז אמא שואלת 'מה נעשה שוב דג?' וכולנו עונים 'את רצינית? ברור שדג'. אין לנו בעיה עם זה".
כבר עבר כמעט עשור, יצא לך לשנות מעט את המתכון מאז?
"לא שיניתי, זה מתכון שאני מכינה כבר אותו דבר 30 שנה. הרבה אנשים אומרים לי שהם עושים את זה קצת אחרת ומציעים טיפים, אבל אני תמיד עונה שאני לא משנה אותו".
בתוכנית טען אייל שני כי "כל בית שמייצר את הדג רב אם זה חריימה או דג מרוקאי, זו מריבה אינסופית". ג'קי הואילה בטובה ועזרה לנו לפתור את המשבר הקולינרי והסבירה לנו כי יש הבדל בין המנות, הוא ממש לא קטן כמו שנדמה לנו. "הרוטב אחר לגמרי. בדג מרוקאי אנחנו שמים עגבניות וכוסברה ובחריימה זה רוטב סמיך שעשוי מרסק עגבניות ופלפל צ'ומה".
"התוצאה היא שהחריימה זה דג במרק אדום כזה, אצלנו זה יותר תבשיל ברוטב שאפשר להוסיף לו דברים שונים - גרגירי חומוס, פולים ותפוחי אדמה. אני כן יכולה לספר שהרבה לא מכירים את ההבדל, כל הזמן שואלים אותי 'איך את עושה חריימה' ואני מתקנת, אבל אם זה יקרה לטריפוליטאי או מרוקאי זה אוי ואבוי".
ג'קי, שכזכור הגיעה עד לגמר הגדול של "מאסטר שף" בעונה השלישית, שיתפה גם בכמה טיפים למתמודדי העונה הנוכחית. "זה הכי קלישאה, אבל המנות שלי שהיו הכי מוצלחות ושהשופטים הכי אהבו הגיעו כשהבאתי את מי שאני למנה. אלה מנות שבהן לא ניסיתי להרשים אף אחד או לקלוע לטעם של השופטים, וזה הכי עבד. כשרציתי לצאת קצת מהקופסה כי בכל זאת זה מאסטר שף, הבאתי את המנה שלי וליד עשיתי משהו חדשני – אבל לא שיניתי את המנות שלי".
"טיפ נוסף שאני יכולה לתת זה לשחרר מהלחץ. אני יודעת שזה אינטנסיבי ולוקח אותך מהמקום הזה של לבשל בזמן שלך לאורחים לבישול מוגבל בזמן, אבל עדיין, חשוב לנסות לעשות את זה באהבה ולא בלחץ – זה בסוף מנצח".