בשבוע שעבר התארחו מתמודדי ״מאסטר שף״ (מוצ"ש אחרי החדשות, קשת 12) אצל פאולה וליאון והשתתפו באתגר חלות האדמה הגדול. המשימה הייתה להכין חלה מיוחדת ומקורית בשילוב פרי או ירק מהאדמה כמו חציל, תרד, קישוא, סלק ובצל. המתמודדים היצירתיים הרחיקו לכת ובחרו שילובים מפתיעים.
היום (חמישי) התארחו באולפן המתמודדות תאיר מורדוך, אתי מורד, והמתמודד אסף דיי שנכח מרחוק אך שלח לאולפן את החלה המקורית שלו. לצורך השיפוט באתגר החלות, שהגיע היום לסופו, נבחר פאנל צעיר במיוחד שיבחר את החלה המנצחת - זאת שתדבר להורים, אבל בעיקר לילדים. השופטים הם עדן קספריוס, בת 9 וחצי מחולון, טוהר מור, בת 11 מיבנה ויונתן רייזברג, בן 11 מראשון לציון.
הבחירה הייתה קשה והשופטים הצעירים היו צריכים לבחור בין חלת הקופים של אסף דיי, שהייתה ממולאת בבצל מקורמל, קרישה וטימין, המנה של אתי מורד שהכינה חלה רכה עם קציצות ירק, לבין המנה של תאיר מורדוך שעשתה קינוח, כשמילתה חלה בשוקולד נוטלה ותותים מסוכרים.
הקרב היה צמוד והתוצאות בהתאם: למקום השלישי הגיעה חלת הבצל של אסף שקיבלה 28 נקודות. במקום השני עם 30 נקודות התמקמה החלה עם קציצות הירק של אתי, שהגדירה אותן כ״קציצות שילדים אוהבים״, והיא אכן צדקה. במקום הראשון והלא מאוד מפתיע זכתה חלת השוקולד המתוקה של תאיר שקיבלה 30.5 נקודות מהילדים.
אסף שהבין שילדים ובצל אולי פחות הולכים יחד סיכם ואמר: ״אם הייתי יודע שיש ילדים הייתי מכין נוטלה״. ולמי מכם שחשב שהבחירה בשוקולד אינה עומדת בתנאי התחרות נספר שגם השוקולד שנבחר מופק מתוצרי אדמה - אגוזי לוז ופולי קקאו.