אז אנחנו כבר בעיצומו של הסגר השלישי, והפעם לא החלטנו שאנחנו בדיאטה/ לומדים לבשל עם הילדים/ משנים את ההרגלים/ מנצלים את הזמן להשתפר. החלטנו שאנחנו ממשיכים להיות אנחנו, עם העצלנות שהיא חלק בלתי נפרד מאיתנו – ומה לעשות – העולם מתקדם והדברים צריכים לזוז מהר יותר.
למרות שהתמוגגנו ביום ראשון האחרון ממתמודדת מאסטר שף עליזה האריס (ראשון אחרי החדשות, קשת 12), שגרמה לנו להתגעגע לסבתא שלנו ולרייר מול המסך על האוכל המושלם שהיא הכינה - היה משפט אחד, עם כמה שהוא היה מתוק, שדווקא לא הצלחנו להתחבר - "להיות במטבח זה כאב רגליים מתמשך, אבל הכל באהבה". עליזה, אנחנו מעריצים נשים (וגברים) כמוך שיכולים לעמוד שעות במטבח ולהתגבר על הכאבים, והכל בשם האהבה למשפחה ולרצון לפנק את כולם, אבל הגב שלנו מזמן הלך מהישיבה מול המחשב - ואותו אנחנו לא מוכנים להקריב יותר.
אבל אז, הריס סיפרה ממש כבדרך אגב, איך שאמא שלה הייתה מכינה מטעמים משלושה מצרכים בלבד, וזה כבר הרבה יותר דיבר לאורח חיינו. אז חשבנו וחשבנו, והחלנו לחפש מתכונים מתוקים ומלוחים בשלושה מרכיבים, שמצד אחד יהיו טעימים ומצד שני לא יידרשו מאיתנו לבקר אצל המסאז'יסט בכל שבוע. לא יודעים מה איתכם, אנחנו מרגישים שניצחנו את העולם. לעצלנים, לעייפים ולאלו שעסוקים מדי - לגזור ולשמור.
קציצות כרובית
כבר כמה שנים שהכרובית היא חלק בלתי נפרד מהמטבח הישראלי, ולמרות שבקרב טבעונים היא תחליף נהדר לבשר, גם אוכלי החיות שבינינו כבר לא יכולים בלעדיה. מטוגנת, אפויה או אפילו רק חלוטה, הכרובית היא ירק מנצח – ולא נחליף אותה. אז קבלו מתכון מעולה משלושה מרכיבים בלבד לקציצות כרובית עם קמח חומוס – רק לטגן ולנשנש.
כדורי נוטלה
אם התלהבתם מההכרזה על פתיחת חנות הנוטלה, אתם תעופו על המתכון הזה. הוא לא דורש יותר מדי – לא מיקסר, לא יכולות מוגזמות של אפייה – רק קצת שרירים בידיים, נוטלה, שמנת וביסקוויטים. אנחנו יודעים שאתם כבר מותשים, אז אל תגידו שאנחנו לא חושבים עליכם בסגר הזה.
ארטיק נוטלה
אנחנו יודעים שמזג האוויר קצת מבולבל ובמקום שנקפא מקור – אנחנו נוזלים מחום, אבל בואו נהנה ממה שיש וננצל את הזמן להכין את הארטיקים הביתיים המושלמים. אם אתם בעניין של ממרח מתוק אחר (השחר – למביני עניין), תוכלו להחליף את הנוטלה ולהשתמש בו. כל מה שתצטרכו לעשות זה לערבב שלושה מרכיבים, ליצוק לתבנית של ארטיקים ולהכניס למקפיא לכמה שעות. כמה פשוט – ככה טעים.
>> בא לכם עוד מתכונים קלילים של עד שלושה מרכיבים? היכנסו
בראוניז נוטלה
אם אנחנו כבר בשוונג של נוטלה, קבלו עוד מתכון קליל ומהיר לבראוניז שלא תוכלו להפסיק לנשנש עם הקפה – בבוקר, בצהריים ובערב. כל מה שאתם צריכים זה נוטלה, ביצים וקמח – ותהפכו למאסטרים באפייה. רק אל תשכחו לעשות לנו משלוח, אנחנו מחכים.
סלט קפרזה
אחרי שהגזמנו קצת עם השוקולד, הגיע הזמן לאוכל אמיתי שיגרום לכם להרגיש שאתם באיטליה רק מביס אחד. מי היה מאמין ששלושה מרכיבים יחד יכולים ליצור סלט אלוהי כזה? אז קבלו את השילוש הקדוש – עגבניות, מוצרלה ובזיליקום – לא יודעים מה איתכם, אנחנו אימצנו.
עוגיות פקאן
ואם אתם לא חובבים שוקולד במיוחד, יש את החלופה המעולה של עוגיות פקאנים. אז כן, עדיין נשארנו בגדר מתכונים לעצלנים, אבל למי אכפת כשבסופו של דבר מלקקים את האצבעות? אין לנו כוח לכל הטוב הזה, הלכנו להכין.
נשיקות תפוחי אדמה אפויות
הגיע הזמן להודות: אנחנו כנראה מכורים לתפוחי אדמה. צ'יפס, פירה, אפויים בתנור או אפילו רק עם מלח – תפוח אדמה פשוט מושלם בכל צורותיו. מכירים את הרגע הזה שבא לכם פחמימות בצורת תפוחי אדמה – אבל אין לכם כוח להכין? קבלו את המתכון המטורף הזה שיגשים לכם את החלום ואפילו לא ידרוש מכם לעבוד קשה כל כך. אנחנו מאוהבים.
>> המתכון המלא לנשיקות תפוחי אדמה אפויות
צ'יפס אבוקדו
מלך החורף כאן כדי להישאר, ואנחנו לא בטוחים שהיינו שורדים אלמלא הפרי (!) הגאוני הזה. חוץ מזה שצריך לקלוע לדקה הזאת שבה הוא בשל ומוכן לאכילה, המתכון הזה הופך את האבוקדו לחלומי עוד יותר – ואנחנו חושבים שמצאנו את הנשנוש המושלם לחבר'ה.
עוף מוקפץ עם טריאקי
נכון ששכחנו שמדי פעם אתם צריכים להכין גם ארוחה מזינה לצהריים, אז קבלו מתכון מושלם למנה שתשביע אתכם – ולא תדרוש יותר מדי מזמנכם. גם ככה הסגר הזה מלא כולו בזום, הפעלות לילדים ועבודה מהבית – עוף מוקפץ עם טריאקי הוא פתרון מעולה לארוחת צהריים זריזה שהילדים יאהבו וגם אתם, והכי חשוב – לא תייצר לכם יותר מדי כלים לשטיפה.