שם: ונסה וידל אביטן
גיל: 43
מהיכן בארץ: רעננה
תאריך לידה: 27.1.1976
מצב משפחתי: נשואה עם ילדים
חמישה דברים שאנשים יופתעו לגלות עלייך:
- למדתי 12 שנים תיאטרון והתקבלתי ל-Cours Florent
- אני אוהבת לשמוע מוזיקת ראפ, ובמיוחד ראפ צרפתי ואמריקאי
- למרות שאני צרפתייה, אני לא אוהבת אוכל שומני שבושל עם חמאה ושמנת.
- יש לי אוסף גדול של נעליים.
- אני הכי אוהבת לאכול מתוקים.
מתי בפעם האחרונה הזמנת אוכל ממסעדה, ומאיפה?
הזמנתי סושי ממסעדת "יקימונו". סושי הוא המאכל היחיד שאני מעדיפה להזמין מאשר להכין לבד.
מה את יותר, אוכל רחוב או מולקולרי?
אני לא אוהבת בכלל אוכל מולקולרי, אני מרגישה צורך לזהות את כל חומרי הגלם בצלחת שלי כדי לאכול, ואפילו שהאוכל הזה יותר אסתטי בעין, אני עדיין מעדיפה את הטעם האותנטי של הסטריט פוד.
לאיזו אישיות מפורסמת היית רוצה לבשל ארוחה?
זה יהיה בשבילי כבוד גדול לבשל לזמר שלומי שבת. אני מאוד אוהבת אותו כזמר אבל גם כבן אדם. הוא איש טוב שאוהב לאוכל אוכל טוב, זאת תהיה הזדמנות בשבילו לטעום את האוכל שלי ובשבילי לשמוע אותו שר.
מהי החוויה הראשונה שאת זוכרת מהמטבח?
החוויה הראשונה שלי במטבח הייתה עם סבתא שלי, היא נתנה לי בצק של לחם שהיא הכינה, ואני הייתי עושה ממנו חלה.
מה הפדיחה הכי גדולה שקרתה לך במטבח?
בשנה הראשונה אחרי החתונה שלי, הכנתי מוס שוקולד (הקינוח היחיד שידעתי לבשל אז), ואני התבלבלתי בין הסוכר והמלח. כשבעלי טעם, זה היה מאוד מלוח אבל הוא לא רצה להעליב אותי, אז הוא לא אמר כלום. רק אחרי שטעמתי בעצמי הבנתי את הפדיחה.
למי את הכי אוהבת לבשל?
אני הכי אוהבת לבשל למשפחה שלי ללא ספק. הם הקהל הכי טוב שלי ותמיד אומרים לי את האמת, אפילו כשמשהו לא יוצא טוב.
מה את הכי אוהבת לאכול?
אני חולת מתוקים, ומה שאני הכי אוהבת לאכול זה מאכלי קונדיטוריה.
אילו שלושה מרכיבים תמיד אפשר למצוא אצלך במטבח?
שמן זית, שום ובצל תמיד תמצאו במטבח שלי.
מהי העצה הכי טובה שקיבלת בנוגע לבישול?
העצה הכי טובה שקיבלתי ושלא ידעתי כמה היא תעזור לי עד היום, זאת עצה מסבתא שלי, שלבשל זה עניין של סבלנות. עם סבלנות תמיד מגיעים לתוצאה שציפינו.
רוצים להישאר מעודכנים? הצטרפו לעמוד הפייסבוק הרשמי של "מאסטר שף"
מה יכתבו עלייך בעיתון אוכל נחשב?
לדעתי יכתבו עליי שהצלחות שלי תמיד נקיות, עדינות ואסתטיות.
מה הסטייה הקולינרית שלך?
יש מאכל מוזר שאני מאוד אוהבת לאכול וזה גבינת קממבר עם ריבת משמשים. כולם צוחקים מזה וחושבים שזה מוזר, אבל אני מאוד אוהבת!
מהי מנת הדגל שלך?
אני אוהבת לבשל כל מיני מנות, גם מלוחות וגם מתוקות, אבל המנה שתמיד חוזרת אצלי היא הקינוח קרוקומבוש.
מהו המאכל הכי מטורף שיצא לך לטעום?
קינוח בשם Citron (לימון), שיצרו אחד המעצבים החמים של השנה והקונדיטור הכי טוב בעולם. הייתי חייבת לטעום אותו כי זה מחבר בין שתי התשוקות שלי, בישול ואופנה. זו הייתה ממש חוויה של טעמים. אני עדיין זוכרת את הטעם החמוץ מתוק העדין של הקינוח הזה.