שם: ליאור אוחיון

גיל: 27

מהיכן בארץ: גן יבנה

תאריך לידה: 23.3.1992

מצב משפחתי: רווקה

ארבעה דברים שאנשים יופתעו לגלות עלייך: 

  • גדלתי במטבח על ישראל אהרוני.
  • אני אוהבת בעלי חיים בכל ליבי.
  • קפצתי כיתה בתיכון.
  • אני חובבת יין ומבחינתי אין יום בלי כוס יין.

מה את יותר, אוכל רחוב או מולקולרי? 
האמת שאני שילוב של שניהם, אבל אם ממש צריך לבחור, אז אני יותר נוטה לדיוק של האוכל המולקולרי.

לאיזו אישיות מפורסמת היית רוצה לבשל ארוחה?
אנה וינטור.
 
מהי החוויה הראשונה שאת זוכרת מהמטבח? 
אני זוכרת שהכנתי קובה סלק. ניסיתי לחקות את האוכל שהיה אצל החברות שלי בבית. חיפשתי בגוגל מתכונים ועבדתי על זה שעות. בתור ילדה בת 16 שלעולם לא הכינה משהו יותר מסובך משקשוקה, זאת היית חוויה מהממת. לא יצא מוצלח אם לומר את האמת, וזה שונה לגמרי מהדברים שאני מבשלת היום.

מה הפדיחה הכי גדולה שקרתה לך במטבח? 
הכנתי עוגת שכבות עם שבעה קרמים שונים, אפילו טימפררתי שוקולד והכנתי כמה סוגים של עוגות ומרקמים. היא לא יצאה טעימה בלשון המעטה.

למי את הכי אוהבת לבשל? 
למשפחה שלי.

מה את הכי אוהבת לאכול? 
קשה לבחור מה הכי, אבל אני לעולם לא אסרב לצלחת קוסקוס טובה.

אילו שלושה מרכיבים תמיד אפשר למצוא אצלך במטבח?
ג'ינג'ר, כוסברה ובזיליקום מהגינה. 

מהי העצה הכי טובה שקיבלת בנוגע לבישול? 
העצה הכי טובה שקיבלתי היא לבשל מהלב.

רוצים להישאר מעודכנים? הצטרפו לעמוד הפייסבוק הרשמי של "מאסטר שף"

מה יכתבו עלייך בעיתון אוכל נחשב? 
"לא כמו שהיא נראית - ליאור אוחיון מפתיעה את העולם עם המנות המדויקות שלה".

מה הסטייה הקולינרית שלך? 
אוכל מטוגן ופריך שאי אפשר לסרב לו. 

מהי מנת הדגל שלך? 
דים סאם/גיוזה תחרה בצל ממולא וקוסקוס.
 
מהו המאכל הכי מטורף שיצא לך לטעום? 
אחת המנות שגרמו לי להתאהב באוכל היית מנת הבלאק קוד במיסו (נובו).