שם: פרח רסלאן
גיל: 31
מהיכן בארץ: קריית שמונה
תאריך לידה: 21.12.1987
מצב משפחתי: נשואה ואמא לעלי
חמישה דברים שאנשים יופתעו לגלות עלייך:
- מוכנה למות מרעב ולא לבשל לעצמי אם נמצאת לבד.
- ההבנה הקולינרית שלי עמוקה ברמה המולקולרית, אני מבינה איך מופעלים רצפטורי הטעם ומה יכול לגורם לפיק מבחינת תחושת הטעם בפה.
- גדלתי על סטנדרטים גבוהים באוכל - חומרי גלם איכותיים ובעבודת יד, מה שגרם לי להיות סלקטיבית ובררנית באוכל ובטעמים.
- אוהבת לחקור לעומק מה קורה בסיר ברמה המולקולרית וזה מחזק את יכולות הבישול שלי. בנושאים מסוימים יכולה לגלוש שעות ברשת, קוראת מאמרים מדעיים בשביל להבין את הנושאים לעומק. ההבנה המעמיקה הזאת מאפשרת לי לפתור בעיות במטבח, למצוא תחליפים למרכיבים חסרים ובקלות לפתח מתכונים.
- מבשלת לפי אינטואיציה או רקע מדעי, אלה החוזקות שלי במטבח והסוד להצלחה.
מתי בפעם האחרונה הזמנת אוכל ממסעדה, ומאיפה?
המסעדה הזריזה והאהובה עליי ביותר היא המסעדה של אמא, תמיד יש סיר מוכן היא כל הזמן ערוכה בהתאם.
מה את יותר, אוכל רחוב או מולקולרי?
תלוי במצב הרוח ומידת הרעב. אוכל הרחוב מוכר, לרוב טעים ומשביע. מזמינים מבלי לקחת סיכונים אבל חוזר על עצמו ויכול לשעמם. האוכל המולקולרי מאתגר ומסקרן, אבל זה לקחת סיכון בבחירה, במיוחד כשאני רעבה. חוץ מזה עלי דופק לי פרצוץ מסכן שאני אומרת לו מולקולרי, מבחינתו לחם בלחמא ושירגיש בטן מלאה ושלא יעבדו עליו במנת ביס מהסרטים.
לאיזו אישיות מפורסמת היית רוצה לבשל ארוחה?
בגדול הייתי רוצה להזמין את כל השופטים של התוכנית לאירוח לבנוני אותנטי עם אהלן וסהלן, ובפרט השף חיים כהן, בעיניי האישיות שלו יוצאת מהכלל והאהבה שלי אליו היא ממבט ראשון.
מהי החוויה הראשונה שאת זוכרת מהמטבח?
סט הסירים בצבע לבן עם קישוטי הוורדים ששרפתי לאמא בתור ילדה. זרקתי כל פעם סיר כי לא הצלחתי לנקות, גדלתי עם אמא חולת ניקיון.
מה הפדיחה הכי גדולה שקרתה לך במטבח?
רציתי להפתיע את המשפחה בעוגה שתעלה מעל דופן התבנית. הוספתי אבקת סודה בנדיבות ובסופו של דבר קיבלתי מה שרציתי, העוגה עלתה בלי סוף והתרגשתי עד לדמעות מרוב שמחה. לצערי יכולתי לשבור בה קיר. היא הייתה כמו אבן קשה, בצבע כהה ועם ריח דוחה, בקיצור לא אכילה. החבאתי אותה מתחת למיטה, אין לי מושג למה.
למי את הכי אוהבת לבשל?
לעלי, כי הוא לא יתלונן אף פעם. ולאבא כי איתו אני עוברת מבחן אמיתי, אני מתרגשת כשמצליחה לקלוע בול לפי הטעמים שלו. אצלו זה דבר נדיר לדרג אוכל ברמה גבוהה, ואני מתרגשת להביא לו דברים שמזכירים לו את החיים והעבר שלו בלבנון.
מה את הכי אוהבת לאכול?
גבינות משמינות עם קרסט לחם משמין ומתבלים שעוד יותר משמינים. הרבה אוהבת להזמין מוקרמים במסעדות והחולשה שלי היא לפטריות.
אילו שלושה מרכיבים תמיד אפשר למצוא אצלך במטבח?
מרכיבים שהם היסוד של המטבח הלבנוני, מוצרי חיטה למיניהם, התערובת הסודית של תבלין הכמונה, וברור שאני לא יכולה לזוז במטבח בלי זעתר ושמן זית איכותי.
מהי העצה הכי טובה שקיבלת בנוגע לבישול?
תעשי עם זה משהו.
רוצים להישאר מעודכנים? הצטרפו לעמוד הפייסבוק הרשמי של "מאסטר שף"
מה יכתבו עלייך בעיתון אוכל נחשב?
קודם כל בשלנית של געגועים, משוגעת, מפתיעה בשילובים ושיש בי חוכמה קולינרית. אולי גם הפנים החדשות של המטבח הערבי? אם אייל שני אמר אז בטח אחרים יחשבו כמוהו.
מה הסטייה הקולינרית שלך?
אוהבת לשלב ולחבר בין עולמות בצלחת ומשמח אותי לגלות חיבורים וטעמים חדשים. יש לי זהות משלי, יצירתית וחדשנית.
מהי מנת הדגל שלך?
מנת הדגל שלי היא מנת הדגל של המטבח הלבנוני, קובה עם תבליני הקסם - היא הזהות, השורשים והחיבור לאדמה.
מהו המאכל הכי מטורף שיצא לך לטעום?
חרגול שלא אשכח את טעמו, במובן השלילי.