לבצק:
כוס וחצי פחות כפית גדושה (200 גרם) קמח
100 גרם חמאה קרה מאוד, חתוכה לקוביות
חצי כפית צ'ילי
חצי כפית מלח
1 ביצה טרופה
3-2 כפות מים קרים (במידת הצורך)
לעגבניות:
50 גרם חמאה
3 שיני שום, פרוסות
4-5 עגבניות מיובשות, חתוכות לרצועות
10 עגבניות שרי תמר, חצויות
2 עגבניות, חתוכות לקוביות
100 מ"ל שמנת מתוקה
קמצוץ אגוז מוסקט
מלח
פלפל שחור
10 עלי בזיליקום, קרועים גס
לאפייה:
חלמון ביצה
שומשום
כדור מוצרלה באפלו, להגשה
אופן ההכנה:
- הבצק: מעבדים את כל מרכיבי הבצק בפולסים במעבד מזון עד להיווצרות כדור בצק. מוציאים את הבצק למשטח העבודה, לשים לקבלת בצק אחיד, עוטפים ומעבירים למקרר למנוחה.
- העגבניות: ממיסים חמאה במחבת, מוסיפים את השום והעגבניות המיובשות ומחממים עד שהם מתרככים קלות.
- מוסיפים את העגבניות הטריות, מנמיכים את האש ומבשלים כ-10 דקות, עד שהן מגירות נוזלים ונוצר רוטב.
- מוסיפים את השמנת המתוקה ומבשלים עוד כ-10 דקות על אש נמוכה. מתבלים, מסירים מהאש ומערבבים פנימה את עלי הבזיליקום.
- משטחים את הבצק לקוטר שגדול ב-5 ס"מ מקוטר התבנית הרצויה, ומעבירים אותו לתבנית בזהירות כך שהקצוות שלו יגלשו החוצה.
- יוצקים פנימה את תערובת העגבניות ומקפלים את קצות הבצק על התערובת בצורת מניפה, כך שנשאר עיגול פתוח במרכז.
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מברישים את הבצק בחלמון הביצה ומפזרים שומשום.
- אופים 17-22 דקות (תלוי בתנור) או עד הזהבה. מוציאים ומניחים כדור מוצרלה טרי או בופאלו .