לבצק עלים מהיר (מספיק ל-10 מאפים אישיים):
500 גרם קמח
400 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
200 מ"ל מים
חצי כפית מלח
חלמון טרוף, לאפייה
למאפה תרד וסנט מור:
שן שום, קצוצה
בצל שאלוט, קצוץ
מעט חמאה, לטיגון
רבע חבילה של תרד
מלח
פלפל לבן
גבינת סנט מור, פרוסה
אגוזי מלח קצוצים
למאפה מוצרלה:
200 גרם זיתי קלמטה
שמן זית
שן שום
2 עלי בזיליקום
פרוסת עגבנייה
מלח
פלפל שחור
פרוסות מוצרלה קשה
לשיפודי ירקות וענבים:
גזר
סלרי
עגבניות שרי
עיגולי מלפפון
ריבועי גמבה
ריבועי שומר
ענבים
עלי בזיליקום
עלי נענע
לרוטב לשיפודים:
300 גרם גבינה לבנה
בזיליקום קצוץ
נענע קצוצה
שמיר קצוץ
חצי שן שום
מלח
צ'ילי גרוס
מיץ מחצי לימון
- מערבבים את הקמח והחמאה ומכינים בצק לא הומוגני. מוסיפים את המים והמלח ולשים.
- מרדדים לצורת מלבן ומקפלים כמו מעטפה – לשליש ומעליו שליש נוסף. מסובבים את הבצק רבע סיבוב וחוזרים על הפעולה שלוש פעמים.
- עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר למנוחה של 30 דקות.
- למאפה תרד וסנט מור: מטגנים את השום והבצל בחמאה. מוסיפים תרד ומתבלים. מניחים לצינון.
- מרדדים את הבצק הקר לעובי 3 מ"מ וחותכים לעיגולים בקוטר 15 ס"מ.
- מוסיפים כף מתערובת התרד, פרוסה של סנט מור ואגוזי מלך קצוצים וסוגרים בשכבה נוספת של בצק.
- מורחים את המאפים בחלמון ואופים 30 דק ב-170 מעלות.
- למאפה מוצרלה: טוחנים גס את הזיתים עם השמן, השום, הבזיליקום והעגבנייה. מתבלים. מניחים מממרח הזיתים במרכז עיגול הבצק ומעליו פרוסת מוצרלה. סוגרים ואופים באותה צורה.
- שיפודי ירקות וענבים: חותכים את הגזר והסלרי למקלות ארוכים בעובי חצי ס"מ. נועצים על כל מקל עגבניות שרי, עיגולי מלפפון, ריבועי גמבה, ריבועי שומר, ענבים, עלי בזיליקום ועלי נענע.
- מכינים את הרוטב: מערבבים את כל המרכיבים.
- מגישים את המאפים עם השיפודים והרוטב.