יותם ארונוביץ' הוא חנון עם קבלות. מתמודד מאסטר שף שהודח אמש מחזיק בקריירה מצליחה בבנק, ואם זה לא מספיק, הוא אפילו ניצח את הצ'ייסר, אשף הידע הכללי איתי הרמן בתכנית הפופולרית "המרדף". מטיפוס מהסוג הזה אולי הייתם מצפים שיהיה מופנם וקר, אולי אפילו מנוכר – אבל זה בערך הדבר האחרון שאפשר להגיד על ארונוביץ'. כבר באודישן שלו הוא שיתף את השופטים (ואת כולנו בעצם) בסיפור המשפחתי הכואב שלו. ארונוביץ' איבד את אחיו בתאונת דרכים שאירעה לפני כ-16 שנה, וחלק גדול מהמנות שהכין בתכנית הוקדשו לו.

 

"לא באתי למאסטר שף כדי לשנות את החיים שלי מהיסוד", הוא אומר בשיחה שקיימנו בסמוך להדחתו. "יש לי חיים טובים שאני מאוד מרוצה מהם. יש לי עבודה שאני אוהב ומשפחה שהיא מרכז החיים שלי, הכיוון המקצועי שלי הוא חזק וברור, אני לא רואה את עצמי מתעסק בעולם הקולינרי לא עוד שנה מהיום, לא עוד 5 שנים מהיום וגם לא עוד 25 שנה מהיום".

 

אמש יותם סיים את דרכו בתחרות בתום משימה כפולה שבחלקה הראשון הוא התבקש להכין מנה בבישול ארוך ובחלקה השני מנה בבישול קצר. אלא, שאותם המצרכים שימשו אותו לשתי המשימות, מה שיצר עבורו לא מעט קשיים. בתחילה הוא הגיש לשופטים תבשיל בשר עם גריסי פנינה שבושלו יתר על המידה וגררו ביקורות נוקבות. "זו דייסה מייאשת", "סטייל בית חולים", טענו השופטים, ואת הרושם השלילי הוא לא הצליח לתקן גם בחלקה השני של המשימה, אז גריסי הפנינה לא הצליחו להפוך לכדי מנת ריזוטו.

 

יותם ארונוביץ' (צילום: צילום פרטי)
"הייתי גמור, רגשית ופיזית" | צילום: צילום פרטי

 

"כבר לא היה לי כוח. בשלב הזה מיציתי את החוויה", הוא מספר על מה שאירע באותם רגעים וגרם לו להישלח הביתה. "לא באתי לתכנית כדי להיות המאסטר שף הבא של ישראל. זאת לא הייתה המטרה בשום שלב. הייתי גמור, רגשית ופיזית, אחרי כמה משימות מורכבות. לא הייתה לי יכולת לעשות משהו מעניין".

 

סיימת עם תחושת פספוס? החמצה אולי?

"להפך, סיימתי עם תחושת גאווה. הגעתי הרבה יותר רחוק ממה שחשבתי שאני יכול להגיע. אם להיות מדויק, אני חושב שהגעתי הכי רחוק שחשבתי שאני יכול להגיע, גם אם זה היה מרחק נגיעה מהגמר. אני אפילו קצת שמח שלא הגעתי לגמר. לא רואים את זה בבית, אבל הלחץ שנדרש כדי להגיע לגמר הוא אדיר ואני לא מתאים לזה".

 

איך אתה מסכם את החוויה שלך? 

"החוויה הייתה מעבר לכל הציפיות. באנלוגיה לעולם האוכל, היה בזה את כל הטעמים. זה היה קשה וזה היה כיף, מצחיק ומתיש. זה פרט על מנעד כל כך רחב של רגשות ותחושות, בשבילי זו הייתה בריחה מהמציאות. חוויה שלא תישכח אף פעם".

 

מה חשבו השופטים על המנה של יותם? (צילום: מתוך "מאסטר שף 8",  קשת 12  )
צילום: מתוך "מאסטר שף 8", קשת 12

 

הדרך של יותם בתכנית ידעה עליות ומורדות. מצד אחד המנות שלו כמעט תמיד זיכו אותו בביקורות נלהבות מהשופטים, אבל מצד שני, הוא לקח חלק כמעט בכל משימת הדחה. בניגוד לחבריו לנבחרת שהגיעו עם קו וסגנון ברור במטבח – ונסה והבישול הצרפתי או גל והמטבח המרוקאי לדוגמה, יותם היה אולי למתמודד האקלקטי והמגוון ביותר בנבחרת.

 

מה היה רגע השפל והרגע הכי מזהיר שלך בתכנית? 

"רגע השפל היה ללא ספק במשימת הפתיבר. זו משימה שכבר לא היה לי כוח להתמודד בה, רציתי רק ללכת הביתה. בחלק המלוח פתאום עלה לי רעיון, אבל בחלק המתוק עשיתי משהו רק כדי לצאת ידי חובה וזה גם נראה ככה. אחרי שראיתי את זה בטלוויזיה התבאסתי נורא, התביישתי בעצמי. הרגע הכי מזהיר שלי בתכנית היה ללא ספק האודישנים, האישור שקיבלתי בפעם הראשונה לגבי זה שהאוכל שלי טעים. כל מה שקרה אחר כך היה בונוס מבחינתי".

 

בנוסף למשימת הפתיבר, משימה נוספת שלא זכורה לחיוב מיותם בלשון המעטה היא משימת הקמח. למקרה שפספסתם, מדובר היה במשימה בה חברי הנבחרת חולקו לשלשות. יותם עבד בשיתוף פעולה, או יותר נכון בחוסר שיתוף פעולה, עם ג'אנה ואלברט. חוסר התקשורת בין השלושה ובעיקר בין יותם לג'אנה עלה להם ביוקר והם הגישו שתי מנות שזכו לביקורות נוקבות מהשופטים. אחרי שידור הפרק, ג'אנה, שהודחה לאחרונה גם היא, ספגה תגובות קשות על כך שנהגה ביהירות. "לא נהניתי מזה, וגם לא נהניתי לצפות בזה בבית בדיעבד", הוא מעיד.

 

מה הייתה הטעות הכי גדולה שלך בתחרות לדעתך? 

"אני חושב שעשיתי שתי טעויות מרכזיות. הראשונה היא שלא התכוננתי מספיק והשנייה היא שנתתי ללחץ להכניע אותי ביותר מדי משימות. אני בטוח שעוד כמה דקות של עצירה, תכנון והתלבטות היו יכולות להביא אותי למקומות הרבה יותר טובים מבחינה קולינרית".

 

את מי מהמתמודדים היית רוצה לארח במטבח שלך? 

"את פרח. אני חושב שהיא הבשלנית הכי מוכשרת ומעניינת בנבחרת, הראש שלה הכי יצירתי והמטבח שלה הכי מושך ומעניין אותי. היא משלבת דיוק, יצירתיות וראש פתוח וכל זה מבלי להתפשר על מראה וטעם. יש אינטליגנציה גבוהה שבאה לידי ביטוי באוכל שלה".

 

_OBJ

 

מה החוויה בתוכנית לימדה אותך?

"למדתי שאני יודע לבשל יותר טוב ממה שחשבתי. למדתי שהטעמים שלי הם מאוד טובים ונכונים, שאני יודע לשפוט אוכל בצורה טובה, אני חושב שגם למדתי הרבה על בישול. אני בשלן טוב יותר אחרי מאסטר שף".

 

למי מהשופטים הכי התחברת? 

"מאוד התחברתי לאהרוני. אני מאוד מעריך את דעתו המקצועית על אוכל ואני חושב שהוא שופט בצורה אמיתית. גם אם הוא אוהב משהו אבל יש לו הסתייגות, הוא ייתן אותה. עוד שופט שלמדתי לאהוב במהלך התכנית זה אייל. בתחילת התכנית היה לי משבר אמון איתו אבל הבנתי שבסוף, כשאתה מצליח להבין מה הוא אומר, יש שם דברים מאוד נכונים ועמוקים".