בתום חצי גמר מותח במיוחד, ליאור אוחיון הודחה מנבחרת מאסטר שף ונותרנו עם שלושה פיינליסטים: גל קספרס, ונסה וידל אביטן ושחר לוי. ביום שבת הקרוב (21.9, 21:15 בקשת 12) יתחרו השלושה בגמר הגדול על התואר המאסטר שף הבא של ישראל שיצטרף לנבחרת המפוארת של מנצחי התכנית לאורך השנים - אינה קראבצקי, אבי לוי, תום פרנץ, נוף עתאמנה אסמעיל, מסימיליאנו די מטאו, טום אביב ויהודה עמר. אז למה מגיע לכל אחד מהם לזכות?
שחר לוי
קודם כל: חייבים לכבד את העובדה שמבין ארבעת סינרי הזהב שחר הוא היחידי ששרד אחרי שנמרוד, קוסטה וג'אנה פינו את מקומם. מעבר לזה, אי אפשר שלא להעריך את האופי של שחר ללכת עם הראש בקיר, בקטע הכי טוב של המושג. הוא יצירתי, הוא רואה כמה צעדים קדימה והוא יודע להפוך גם מלפפון רגיל לפאר היצירה. את הבלאגן הצבעוני שיש לו בראש שחר יודע לתרגם בקלות למנות שהן תמיד או כישלון מוחלט או הצלחה מעוררת קנאה. לא נשכח את מנת הצ'ייסרים ממשימת תמונה מהעבר, תמיד נזכור איך בחר לאחסן את האגו שלו בצד במשימה עם ליאור וגל ובסוף היה זה שעם טאצ' קטן הביא לניצחון גדול. ניקח איתנו את הקלילות שלו, האופי הכיפי והכישרון שראוי להפוך לניצחון.
שלושת המתכונים המנצחים של שחר
גל קספרס
קודם כל: הבית. גל הגיעה לתכנית עם ייחוס מחייב - היא אחייניתו של זוכה העונה השנייה והבעלים של מסעדת "המוציא" המצליחה, אבי לוי. הרקע של הגל הוא אמנם בישול מרוקאי, אבל במהלך התכנית היא הוכיחה שהיא מסוגלת לקחת אותו לכיוונים אחרים לחלוטין. היצירתיות של גל ויכולת האלתור שלה הביאו אותה ליצירה של כמה מנות בלתי נשכחות במהלך העונה, בין היתר קרקר הריפאג' עם כבד קצוץ וריבת בצל שמבוסס על ביסקוויט פתיבר. גל תכננה לנסות את מזלה במאסטר שף כבר בעונה השנייה, אבל גידול הילדים והעיסוקים הרבים שלה הביאו לכך שהיא דחתה את החלום לעונה השמינית. אחרי כל המסע הזה, אין לנו ספק שהיא מסוגלת לקטוף את תואר המאסטר שף הבאה של ישראל ולהיות הזוכה הגדולה של העונה.
שלושת המתכונים המנצחים של גל
קרקר ריפאג' עם כבד קצוץ וריבת בצל
ונסה וידל אביטן
קודם כל: המבטא. כן, זה נשמע לכם שטחי, אבל אנחנו מאוהבים. מעבר לזה, אפשר להתחיל למנות את שלל התכונות שוונסה מביאה במזוודה שלה, ונצטרך הרבה יותר משתי ידיים; הדיוק, האסטיות, הירידה לפרטים הכי קטנים, העצבים שמצטלמים כל כך טוב והניחוח האירופאי שמתובל בישראליות בצורה מושלמת. ראינו פה כבר מתמודדים שהם עולים ותיקים או חדשים ושילבו בין המטבח עליו גדלו לזה הישראלי, אבל אף אחד מהם (כולל מסימיליאנו), לא עשה את זה בהצטיינות כמו ונסה. היא לא שכחה לרגע מאיזו תרבות אוכל עילית היא הגיעה, אבל ידעה תמיד לשלב אותה בצורה הרמונית עם המטבח הישראלי המבולבל והנהדר.
שלושת המתכונים המנצחים של ונסה