וויטני מילר, הזוכה הראשונה של מאסטר שף ארצות הברית
וויטני הייתה בסך הכל סטודנטית בת 22 כשנכנסה לעונה הראשונה של מאסטר שף ארצות הברית בשנת 2010. בזכות הכישורים יוצאי הדופן שלה שלה, היא זכתה לכינוי "נסיכת האפייה" ("Pastry Princess") שזיכה אותה גם בתואר הנכסף. אחרי התחרות היא אמנם חזרה לקולג' כדי להשלים את התואר, אבל במהרה חזרה לעולם הקולינרי, הוציאה שני ספרי בישול שהפכו ללהיט היסטרי ואפילו התארחה בעונה השנייה של מאסטר שף ארצות הברית, אז המתמודדים כבר נאלצו לשחזר את אחת ממנות הדגל שלה – קטפיש עם בטטות.
כריסטין הא, זוכת העונה השלישית של מאסטר שף ארצות הברית
דמותה של כריסטין נצרבה בתודעה האמריקאית לא רק בזכות כישורי הבישול המרשימים שלה, אלא גם בגלל העובדה שהיא איבדה את ראייתה כתוצאה ממחלה קשה. לאחר הניצחון, שלשלה כריסטין לכיסה לא פחות מ-250 אלף דולר, אבל לקח עוד 7 שנים עד שהיא פתחה את המסעדה הראשונה שלה. בזמן הזה היא הוציאה ספרי בישול ויצאה לסבב הרצאות ברחבי המדינה. כאמור, רק בשנה האחרונה היא פתחה את "העז העיוורת", המסעדה הראשונה שלה ביוסטון, טקסס. בגיל 40 היא הפכה לכוכבת בינלאומית ולא רק בתחום הקולינריה – היא תומכת בעיוורים מסביב לעולם ואף זכתה בפרס על פועלה בנושא.
בילי מקיי, זוכת העונה השביעית של מאסטר שף אוסטרליה
היא אולי לא הוציאה ספר בישול משלה ולא פתחה מסעדה, אבל בילי מקיי, זוכת העונה השביעית של מאסטר שף אוסטרליה, יכולה לסמן וי על הישג נדיר מאוד: להיות שפית של המסעדה הטובה ביותר בעולם. לאחר שזכתה בתכנית, ברכב חדש וב-250 אלף דולר, בילי קיבלה הצעה שלא יכלה לסרב לה: להיות השפית במסעדת "הברווז השמן" במחוז ברקשייר שבאנגליה. מדובר במסעדה שמחזיקה בלא פחות משלושה כוכבי מישלן, ושהתברגה לאורך השנים פעם אחר פעם לצמרת רשימת המסעדות הטובות בעולם.
נדיה לים, זוכת העונה השנייה של מאסטר שף ניו זילנד
מאז זכייתה בתכנית, פרסמה לים לא פחות מחמישה ספרי בישול. כמו כן, היא הוציאה מגזין העסוק באורח חיים בריא ונושא את שמה. על פי הערכות, התעשייה שבראשה עומדת לים שווה כ-100 מיליון דולר.
ועוד כמה סיפורי הצלחה ישראליים
אינה קראבצקי
זוכת העונה הראשונה של מאסטר שף מעבירה כיום סדנאות קולינריות ומשמשת כיועצת לתזונה נכונה. מאז הזכייה, השתתפה אינה בתוכניות בישול רבות ואף הנחתה תוכנית משלה בשם "טעמים ירוקים" בערוץ הראשון ובכאן 11. כיום היא מייעצת לחברות שונות ויוצרת תפריטים ומתכונים למוצרים חדשים.
אבי לוי
זוכה העונה השנייה של מאסטר שף והדוד של פיינליסטית העונה הנוכחית גל קספרס פתח לאורך השנים שלוש מסעדות מצליחות: "צ'יריפום", "בית הכוון" וכמובן "המוציא", שפועלת בירושלים עד היום. אמנם הוא לא זכה לבשל למלך מרוקו בסופו של דבר, אבל הוא האכיל בכירים בממשלתו ועבורו זאת לגמרי הגשמת חלום. המסע המרגש שלו תועד לסרט תיעודי בשם "מאסטר שף במרוקו". בין היתר, לוי מבשל עבור חברי פרלמנט ודיפלומטים מסביב לעולם ומעביר סדנאות בישול פרטיות. בשנת 2016 הוא הוציא את ספר הבישול הראשון שלו, "טעמים של בית".
תום פרנץ
מאז שזכה בתואר הנכסף, תום פרנץ נענה לחיזורים מהמדינה בה נולד וגדל, גרמניה. הוא התארח בתוכנית "בבית ובדרך" של הערוץ הגרמני WDR ועד עכשיו נחשב שם ליועץ קולינרי מצליח. בשנת 2014 הוא הוציא לאור את ספר הבישול שלו "So schmeckt Israel" (זהו טעמה של ישראל) המשלב בין כל המתכונים הישראלים והכשרים ובין סיפור חייו האישי והמיוחד. הספר שהפך לרב מכר באירופה השתתף בתחרות עולמית לספרי בישול בבייג'ינג, אבל עם כל ההצלחה העולמית, גם בארץ ישראל הקטנה לא שכחו אותו וב-2014 הוא הנחה את תוכנית הבישול "טעמים" בערוץ 20 לצד אילנית לוי.
נוף עתאמנה אסמעיל
זוכת העונה הרביעית של מאסטר שף היא בכלל ד"ר למיקרוביולוגיה ימית. לאחר הזכייה, היא החליטה לשנות מסלול ולהתמסר לאהבה הישנה שלה ולהתחיל לבשל כמקצוע. נוף ייסדה את פסטיבל האוכל הערבי השנתי א-שאם בחיפה וכיום היא יועצת קולינרית, מספקת שירותי קייטרינג לאירועים גדולים, מתחזקת טור במגזין האוכל "השולחן" ובין לבין עובדת על ספר הבישול הראשון שלה.
מסימיליאנו די מטאו
מסימיליאנו עלה לארץ כדי לקטוף את תואר המאסטר שף החמישי של ישראל, והיום הוא מעביר סדנאות בישול בניחוח המטבח האיטלקי, מספק שירותי קייטרינג לאירועים ומלווה טיולים קולינריים לאיטליה.
טום אביב
זוכה העונה השישית הוא הבעלים של שתי מסעדות מצליחות בתל אביב – "קוקו במבינו" ו-"Fat Cow" ומתחם קולינרי במיאמי. תחום הבישול הוא לגמרי בשורשים של טום לאור העובדה שהוא בן לשני מסעדנים לשעבר, שכיום מעסיקים את בנם גם כיועץ הקולינרי של חברת הנדל"ן שבבעלותם. מאז שזכה, הוא לא יורד מהמסכים שלנו ומקפץ בין תוכניות בישול שונות ולבין הפסקת הפרסומות, שם הוא מופיע כפרזנטור של מותג פרימיום בחברת "זוגלובק".
יהודה עמר
עמר, שזכה בעונה השביעית של מאסטר שף לפני כשנה וחצי, הוא השף של מלון היוקרה סטאי ביפו. דווקא השף שהגיש בתכנית מנות מפוארות על טהרת המטבח המרוקאי פנה לכיוון האסייתי והחל להפעיל במלון סושי בר יוקרתי ומסעדת שף בשם ג'איה, בר חלבי. הוא אומנם הזוכה הכי טרי במאסטר שף, לפחות עד הגמר במוצאי שבת (21.9, 21:15 בקשת 12), אבל הרפטואר שלו מרשים לא פחות מאלו שמחזיקים בתואר כבר שנים.