קל לשכוח את זה לפעמים, אבל מתמודדי מאסטר שף לא מגיעים מרקע מקצועי במטבח. מדובר בבשלנים חובבים עם קריירות מצליחות שאינן קשורות כלל וכלל לעולם הקולינרי. ולמרות זאת, אצל המתמודדת פרח רסלאן שני העולמות, המקצוע והתחביב, מתחברים יחד באופן מפתיע – שכן פרח היא חוקרת במקצועה שעובדת בימים אלו על פרויקט חדשני שמטרתו ליצור קציצת המבורגר טבעונית.
רוצים להישאר מעודכנים? הצטרפו לעמוד הפייסבוק הרשמי של "מאסטר שף"
בכתבה ששודרה אמש בחדשות 12, הוצג המיזם עליו עובדת פרח מתוקף תפקידה כחוקרת במכללת תל חי בגליל. במעבדה של פרח, מעבדים גרעיני קינואה והופכים אותם לאבקה דקיקה שמשמשת כחומר גלם ליצירת קציצה טבעונית דמוית המבורגר. "זה משהו שמאוד מזכיר קציצת בשר", הסבירה עמיתה של פרח למעבדה.
במסגרת עבודתה, פרח מנהלת את מעבדת "אף-אוזן-לשון" במכללה. היא משווה בין קציצת בשר אמיתית לבין הקציצה הטבעונית שמופקת במעבדה, וחושבת על דרכים אפשריות לשפר אותה. בין היתר היא אחראית על מכונת זיהוי הריחות, סוג של אף לא אנושי אם תרצו. ההמבורגר שמופק במעבדה של פרח לא מכיל חומרים משמרים או מייצבים והוא כולל בעיקר את חלבון הקינואה, מה שהופך אותו גם לבריא במיוחד.
האם ההמבורגר הטבעוני של פרח יהפוך ללהיט בעולם האוכל? לא ברור עדיין, אבל מה שבטוח זה שאין ספק שמדובר במתמודדת מוכשרת במיוחד, במטבח ומחוצה לו.