אחת העונות הטובות ביותר של מאסטר שף הסתיימה בגמר מותח ומסקרן. למרות התחושה שהניצחון בכיס הקטן של שחר לוי, ונסה וידל אביטן לקחה את התואר עם כל הקלאס והחן שמאפיינים אותה. אומנם הניחוח הצרפתי הזה עומד לרדת מהמסכים לזמן הקרוב, אבל לנו יש הרגשה שהיא עוד לא אמרה את המילה האחרונה. ונסה, שחר, מיכל אנסקי ואייל שני התקבצו כולם יחד לריאיון בחי בלילה כמה רגעים אחרי הניצחון.
"אני ממש לא מאמינה, אני עדיין לא קולטת, זה לא נכנס לי בראש", סיפרה ונסה בהתרגשות על התחושות של אחרי. "אני חושבת שאני עוד חולמת, זה פשוט וואו". את הגמר ניצחה עם מנה צמחונית על טהרת הפטריות: "חשבתי על המנה הזאת מההתחלה ועד הסוף, כנראה שזאת הייתה החלטה טובה".
עד כמעט לרגע האחרון היה נדמה כי שחר לוי הולך לקחת את הגמר. "חשבתי שאנצח", מודה שחר, "מה שנקרא מזל טוב - הפטרייה שלך חזרה. אבל אני חייב להגיד שהניצחון פה הוא לא על המנה או התואר, הניצחון שלי הוא בתהליך שעשיתי בעונה, גיליתי מי אני, מה אני מחפש בבישול, התאהבתי במקצוע. חוץ מזה אני כל כך אוהב את ונסה ומאושר בשבילה, אני באמת חושב שכל מי שהגיע לכאן ניצח".
מי שהכריעה בסופו של דבר לטובת ונסה הייתה השופטת מיכל אנסקי, שהעידה שלא יכלה לעשות שום שיקול מלבד עונג: "אחרי הזכייה ניגשתי לונסה ואמרתי שהרגשתי שקיבלתי מכתב אהבה", סיפרה אנסקי, "זה היה מדהים, היא לקחה את התשוקות והחלומות שלי, את המקומות שבהם אני מתרגשת ונתנה לי את זה על מגש של כסף, זהב ויהלומים. היא כל כך הגזימה עם חומרי הגלם, שאפשר לבנות עיר קטנה עם כמה שהמנה הזאת עולה".
"בגלל שאני חוגגת פה, אמרתי שאני לא צריכה שישלמו לי על זה", ממשיכה אנסקי להתרפק על הטעמים. "באמת שהייתה לי פה חוויה, אולי אייל יסכים איתי כי הוא לצידי כבר 10 שנים, אבל בחיים לא אכלתי כל כך הרבה בגמר. גמרתי את הצלחות של שניהם ואחר כך ערבבתי ועשיתי שעטנז בין המנות. היה פה גמר לא פחות ממדהים".
היום ונסה ומשפחתה עומדים מתוקתקים וגאים מול המצלמה, אבל זה לא היה ככה מההתחלה. "כשנכנסתי למאסטר שף והייתי חסרת ביטחון", שיתפה ונסה. "הרגשתי שהרמה מאוד גבוהה, הרגשתי הכי זרה בעולם. חשבתי שאולי אין לי מקום פה, אבל הרצון לבשל ולהיות כאן היה כל כך חזק שזה גרם לי לשכוח וללכת קדימה. מצאתי את הישראליות שבי דווקא במאסטר שף, עברתי שינוי כל כך טוב שאפילו המשפחה שלי אוהבת יותר את האוכל שלי מפעם. מצאתי את מי שאני ומה שאני רוצה לעשות".
"אתם לא יודעים כמה טוב זה עשה לי. יש לי חברים חדשים ואנחנו מדברים ונפגשים גם אחרי הצילומים", סיפרה ונסה, ואפילו שחר הוסיף שיש להם קבוצה בוואטסאפ של שלישיית הגמר עוד לפני שידעו מי יהיו השלושה.
שחר לוי שהגיע למקום השני היה בתחרות צמודה לאורך כל הדרך. הוא התאפיין במנות היצירתיות שלו ששברו את כל מוסכמות המטבח, עד שלפעמים היה נדמה שאולי שזה הסיח את דעת השופטים מהטעם של המנות עצמן. "שחר זה מתמודד שנמצא בסכנה הכי גדולה לאורך כל התחרות הזאת", סיפר השופט אייל שני. "הוא הכי אמיץ ופורץ גבולות, הוא טבח שלוקח סיכון. הטבחים שמוכנים לעמוד ערב ערב מול קרב אמיתי שבו הם יכולים לקרוס, הם מאוד נדירים בעולם. שחר הוא אחד מהם".
אולי בגלל זה הוא לא זכה היום?
אייל: "האנושות מנסה להכחיד גאונים, לאנושות הרבה יותר קל לקבל בינוניות כי היא דומה לה. חס וחלילה אני לא מתייחס לונסה, היא גאונה בפני עצמה, וכל הזכייה הזאת מגיעה לה מהרגע הראשון. כמו שמגיעה גם לשחר. וזה היה קרב בלתי אפשרי כי שניהם היו צריכים לזכות, זה רק הגורל שסידר משהו אחר בתוך הנקודות. בלתי אפשרי לשפוט ביניהם".
מיכל: "הרגשתי שהוא בליגה אחרת משלו. בביקורת אמרתי שהשפה שלו בכלל לא קשורה לאוכל, היא קשורה לאינטלקט. הגאונות שלו היא לא רק באיך שהוא מחבר טעמים, היא במחשבה שלו ואיך שהוא מתרגם אותה לטעמים. ואני חושבת שאנחנו עוד נשמע עליו. זה מין מקום שני בולט".
כשאני חושב על שפים זה נראה לי הפוך לגמרי מכל התככים בפוליטיקה. איך אתה מסתדר עם העבודה בעירייה?
שחר: "צריך לטעום את המנות שלי כדי להבין איך תככים מסתדרים עם טעמים, שקיצוניות נפגשת. בניגוד לונסה, הטעמים שלי לא עדינים, הם היו מאוד חזקים אבל השתלבו, גם פוליטיקה היא כזאת".
זאת בהחלט הייתה עונה חזקה מאוד שהביאה אישה עם מנה צמחונית כל הדרך אל התואר. "אני מאוד גאה כאישה שיש לידי מאסטר שפית", התגאתה מיכל. "זה אפילו לא מתגלגל על הלשון, מאסטרית שפית, זה תמיד יהיה מאסטר שף, כמו ראשת ממשלה שקשה להגיד. אבל אנחנו לא צריכות תארים כדי להוכיח את הכוח שלנו".
אז עכשיו כשנגמרה העונה, האם נוכל לשמוע את המבטא הצרפתי הכל כך נעים הזה במסעדה משלה? אייל שני נוהג להגיד שצריך לחכות קצת אחרי מאסטר שף לפני שפותחים מסעדה, אבל לונסה יש לו מסר קצת אחר: "יש לה תמונה של כוכבת, היא זוהרת מהמעשים שלה, מהדמות שלה, מהדיבור שלה, ויש לה אוכל מופלא. רחוק נורא מהאוכל שלנו בארץ, אולי רחוק אפילו ממה שמוערך פה היום, אבל כשאתה נוגע בו אתה נשבה בקסם שלו, ופתאום אתה מזהה שאתה כל כך רעב לזה ולא ידעת, אז אתה טובע פנימה בתוך ונסה".
חושבים שתוכלו להרשים את השופטים? הירשמו לעונה הבאה של מאסטר שף