אלברט הכין העונה הרבה כיסונים העונה, כולם יפים ומגרים, אבל מהרביולי החדשני שהמציא לכבוד אשתו היה קשה במיוחד להתעלם: רבילוי "הפוך" עם תפוחי אדמה, פטריות ושומן כבש, שהעלו את אלברט בקלות למרפסת.
איך מיכל אנסקי אמרה? "מי שלא מבקש את המתכון פראייר". גל שיחקה אותה באחד האתגרים המפתיעים של העונה עם מנה מקורית שמוכיחה את היכולת הגבוהה והיצירתיות שלה - היא הפכה את הפתי בר לקלתית מלוחה ואם זה לא מספיק, מעליו היא גם הכינה יופי של כבד קצוץ וריבת בצל.
>> למתכון: קרקר ריפאג' עם כבד קצוץ וריבת בצל
את המנה הזאת קוסטה הכין בפרק של אתגר הפתיליות: באמצע המשימה המתמודדים נאלצו להמשיך להכין את המנות שלהם בלי התנור והגז, והמרק של קוסטה רק הרוויח מזה.
כשג'אנה הכינה את הגילטי פלז'ר של ישראל אהרוני נכנסנו ללחץ, לא נשקר, אבל אז השופטים טעמו אותו, עפו עליו וקבעו שמדובר במנה משובחת.
ליאור לא נבהלה משאריות הבשר, היא לקחה גרונות של ברווז ושידכה להם אורז שחור מתפצפץ, עשבים רעננים, תפוזים והכינה את אחת המנות החכמות והמפתיעות של העונה.
תסמכו על נמרוד שבאתר גילטי פלז'ר יגיש מגדל המבורגר נוטף. אז למרות שהוא חתיכת פורק לסתות, מדובר במנה גדושת טעמים ושחיתות.
לפרח היו עד עכשיו בעונה לא מעט מתכונים מסקרנים, אבל כנאפה כמו זאת שהיא הכינה באודישנים לא רואים כל יום ולא פלא שזאת אחת המתמודדות החזקות והמרגשות של העונה הנוכחית. במילים אחרות: תשכחו לרגע ממה שחשבתם שאתם יודעים על כנאפה ועל שיערות קדאיף ותכירו כנאפה מבצק סולת.
תתפלאו, אנחנו לא שמים כאן את המתכון ללזניה של שחר, אלא דווקא את המתכון שהוא פחד ממנו - נקניקיות חלקי פנים. לא יעזור, אנחנו סאקרים של מנות שמצליחות להפתיע כנגד כל הסיכויים.
יש משפט יותר מאסטר שף מ"כמו מה שהייתי אוכל בבית"? אז נכון, לשון זה ממש לא משהו לכל אחד, אבל אם כבר - כדאי להכין אותם ככה.
>> למתכון: לשון עם תפוחי אדמה בשמיר וחמאה
צרפתי, עשיר, מורכב, מעניין. אלה רק חלק מהסופרלטיבים שהולכים תמיד עם שמה של ונסה. כל מה שהיא מכינה נראה טוב, אבל קרוקומבוש כזה יפה בכזה דיוק - לא רואים כל יום.