איך לקלף בקלות?

1. בוכים עם הבצל? קלפו את הקליפה החיצונית ולאחר מכן, השרו אותו במים במשך 10 דקות. רק אז תעברו לחיתוך וקיצוץ ותראו שהדמעות כבר לא זולגות.

2. פירות הדר זה כיף וטעים (חוץ מקלמנטינה באוטובוס שזה פשוט לא נעים) אבל לחלקם יש קליפה עקשנית. כדי לקלף בקלות, הכניסו למיקרוגל ל-20 שניות והקליפה תרד במהירות.

3. לקילוף פירות קשים (מנגו, קיווי וכו'), חתכו את הפרי לשניים ואת אחד החצאים הצמידו לדופן של כוס זכוכית, אם תפעילו מעט לחץ הכל יתקלף.

4. כדי להסיר את קליפתה של ביצה קשה, הכניסו אותה לשייקר ושקשקו.

5. במקום להסתבך עם קליפות שום דקיקות, דפקו על ראש השום מספר פעמים עד שיתפרק, ולאחר מכן הכניסו את השיניים למיכל סגור - ונערו בחוזקה.

6. לקילוף קל של תפוח אדמה, חרצו אותו לכל רוחבו, הכניסו אותו כ-15 דקות למים רותחים ואז לכ-5-10 שניות במי קרח. הנה עוד כמה טיפים שיעשו לכם חיים קלים יותר במטבח

 



 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Carolina Korman Photography (@carolinakormanphoto) on

שימוש נכון בתבלינים ועשבי תיבול

7. כדי להפריד עלים של עשבי תיבול בקלות, העבירו את הגבעול דרך חור במסננת, וכשתמשכו אותו החוצה העלים ייפרדו ויפלו היישר לתוך המסננת.

8. לחיתוך מהיר ויעיל של עשבי התיבול, כרכו סביב צרור הבצל או העירית מגבת נייר לחה וכך הגבעולים והעלים יישארו מקובצים יחד וייקלו על החיתוך.

9. כדי לסחוט את הלימון עד הטיפה האחרונה, קררו אותו, ולאחר מכן הכניסו אותו למיקרוגל ל-15-20 שניות. שימו לב! יש לחצות אותו לאורך ולא לרוחב.

קר, קר, קר

10. אם מערבבים שתי כוסות גלידה עם כוס וחצי קמח תופח ואופים בתנור - מתקבלת עוגה.

11. מכינים עוגיות שוקולד צ'יפס? הכניסו אותן להקפאה קצרה לפני האפייה, כדי שלא ישתטחו.

12. גבינה קשה, שהוקפאה למשך 30 דקות, תעשה הרבה פחות בלגן כשמגרדים אותה.

13. אם אתם משתמשים בירקות שעשויים להיות מרירים בטעמם, השרו אותם במי קרח והכניסו למקרר למשך שעה. ככה טעמם הרע ינוטרל. 

14. אחרי חיתוך תפוחי אדמה, השרו אותם במי קרח למשך 30 דקות לקבלת צ'יפס ממש כמו במסעדות.

15. מכינים פופקורן בסיר על הכיריים? כדי שכל גרגירי התירס יבקעו, הקפיאו אותם לפני כן והוציאו אותם מההקפאה ישר אל הסיר המחומם. ככה לא ישארו גרגירים סוררים ותוכלו לנגוס בכולם.

16. מרק טוב הוא מרק שישב במקרר. לאחר שסיימתם להכין את המרק השאירו אותו במקרר במשך הלילה.

17. צריכים לפרוס משהו חלקלק כמו גבינות או בשר? הקפיאו אותם קודם לכן.

18. אם נשאר לכם מעט יין לבישול בבקבוק, הפכו אותו לקוביות קפואות באמצעות תבנית לקרח. כך תוכלו להשתמש בו בעת הצורך. ניתן לעשות את אותו הדבר עם תבלינים קצוצים או שמן זית.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by dailyfries™ (@dailyfries) on

איך להכין את הביצה המושלמת?

19. ביצה עלומה כמו במסעדות ב-3 שלבים פשוטים: שפכו ביצה לתוך קערה עם ניילון נצמד. סגרו את הביצה בתוך הניילון עם כמה שפחות אוויר וקשרו. בשלו את הביצה בתוך השקית במים רותחים למשך 4 דקות.

20. ביצה במיקרו: שימו ביצה בקערה עמוקה וכסו אותה במים עד הסוף, הוסיפו חצי כף מלח והכניסו למיקרו למשך 6-8 דקות, והנה לכם ביצה קשה בקלי קלות.

21. למקושקשת במרקם שמנתי ואוורירי הוסיפו מעט מי סודה בזמן הטיגון.

22. נפלה חתיכת קליפה של ביצה לקערה? עם קצת מים על האצבע תצליחו לדוג אותה החוצה בלי בעיה.

23. כדי להפריד בין חלמון לחלבון מבלי להשתגע, השתמשו בבקבוק פלסטיק רגיל.

24. שברו ביצים על משטח ישר ולא על הקצה של הקערה וכך תימנעו מסעיף 21.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Fat Mow Cooking (@fatmowcooking) on

שדרוג מנות בשר

25. בהכנת קבב, בשום פנים ואופן אל תוסיפו ביצים או פירורי לחם לתערובת הבשר הטחון.

26. בשביל קציצות אווריריות, הוסיפו כפית אבקת סודה לשתייה לכל ק"ג של תערובת בשר.

27. בשביל תערובת בשר כבש מושלמת, תוסיפו פנימה גם קצת בשר בקר.

28. על נתח אנטריקוט פזרו מלח גס. לאחר כמה דקות שטפו את המלח וייבשו אותו לפני הנחתו על הגריל או הפלנצ'ה.

מה לעשות ומה לא לעשות עם עוף

29. עוף שמונח על מחבת (ללא אש בכלל) מפשיר מהר יותר מעוף שמונח על צלחת.

30. כשניגשים להכין את העוף, יש לחמם את המחבת מראש כדי לשמור על אחידות בבישול.

31. המתינו כ-20 דקות אחרי שאתם מוציאים את העוף מהתנור, אחרת הוא מתייבש.

32. אם מטגנים שניצלים בשמן לא מספיק חם, הציפוי שלהם נופל ושמן רב נספג.

33. בשביל קציצות לא יבשות, טחנו פרגית במקום חזה עוף.

34. אם אתם אוהבים עוף שחום ופריך, נגבו אותו מנוזלים לפני הבישול.

35. כדי לשמור על הבריאות, הכינו שניצלים מחזה הודו ולא מחזה עוף.

36. כשאתם מטגנים שניצלים בשמן עמוק, הוסיפו חתיכה של גזר לתוך השמן. הגזר גורם לכם שהשמן לא יישרף מהר מידי ומוסיף טעם מתקתק לשניצלים.

איך לתבל נכון את הארוחה

37. למנה מלוחה שצריכה טאצ' קטן, הוסיפו כמה טיפות לימון במקום עוד מלח.

38. כמו כן, מלח מדגיש טעמים ולכן כל מאפה מתוק ייצא נשכר מתוספת של קמצוץ מלח.

39. אם השתמשתם בתבלינים עזי טעם (כמון, כוסברה וכדומה), התחילו את הבישול בטיגון שלהם במעט שמן זית.

40. לאורז מוצלח הוסיפו מלח עם המים ולא לאחר הבישול. 

41. בזמן הכנת סלט, הוסיפו שמן רק אחרי ששמתם כבר מלח.

42. תבלו את התבשיל שלכם בכל שלב בהכנה לקבלת טעמים מדוייקים ועמוקים יותר.

43. אל תתביישו, עסו את נתח הבשר עם תבלינים. כך תקבלו טעם חזק ומורגש.

44. לסטייק רך ועסיסי, השרו את הנתח במי מלח כשעתיים לפני ההכנה.

45. כמות המיץ המופקת מלימון שנחצה לאורך, גדולה בערך פי 3 מלימון שנחצה לרוחב.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Booma/Matt-Australia/Melbourne (@boomasbbq) on

כך תשפרו פלאים את התוספות שלכם בארוחה

46. לפירה שחום ופריך, טגנו אותו עם שמן זית וחמאה.

47. אם אתם לא רוצים להוסיף שמן וחמאה לפירה, הוסיפו בהדרגה את מי הבישול של תפוחי האדמה.

48.במידה ותרצו להוסיף חלב לפירה, עדיף להשתמש בחלב חם במקום קר.

49. לשיפור סלט: ודאו שהחסה יבשה לגמרי, היא תהיה קריספית הרבה יותר.

50. לתפודים מושלמים: שמנו והמליחו את התפודים על תבנית ללא נייר אפייה למשך כ-25 דקות.

51. לאורז טעים במיוחד, הכפילו את כמות השמן.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Diane Morrisey (@dianemorrisey) on

פסטה מנצחת

52. אל תפחדו, בשלו את הפסטה שלכם בהרבה מים, היא לא תטבע.

53. למרות שאתם ממושמעים, כדאי לבשל את הפסטה כדקה אחת פחות ממה שכתוב על האריזה, השלימו את הבישול ביחד עם הרוטב.

54. זכרו: הרוטב תמיד מחכה לפסטה ולא להיפך!

55. אולי זה נשמע מפתה, אבל לא כדאי להטביע את מנת הפסטה ברוטב. הפסטה מתרככת מידי ומאבדת את הטעם המקורי שלה.

56. התאימו את צורת הפסטה לרוטב, רוטב "כבד" לפסטה שתוכל לשאת אותו.

איך משדרגים מרקמים?

57. קליפות הירקות מכילות סיבית תזונתיים. הן טעימות ומוסיפות פריכות ולכן היכן שניתן, מומלץ לבשל או לטגן עם הקליפה. 

58. בטיגון בצל, הוסיפו מעט סודה לשתייה. זה מאיץ את השחמתו ומקצר את זמן הטיגון משמעותית.

59. אם אתם לא בקטע של לספור קלוריות, הוסיפו לכל שליש כוס גרעיני תירס כחצי כוס שמן ותקבלו פופקורן מושלם.

60. אם אתם מכינים עוגיות שוקולד צ'יפס, הרשו לעצמכם להחליף את הפצפוצים בקוביות שוקולד רגיל קצוצות. זה יותר טעים, והמראה הלא אחיד רק מוסיף חן לעוגיות.

61. אוהבים פלפלים אבל פחות בקטע של חריף? הסירו את הזרעים והמחיצות הפנימיות של הפלפל החריף כדי להפחית חריפות.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Papilla (@barpapilla) on

 טבעונים ונהנים

62. פרפה שוקולד מושלם ניתן להכין מקרם קוקוס, קקאו ואבוקדו.

63. במתכונים מתוקים המכילים חמאה, השתמשו במקום בשמן קוקוס.

64. קרם קוקוס בקרטון הוא תחליף לכמעט כל מתכון עם שמנת.

 

פתרונות שאתם חייבים להכיר

65. אם אתם מטפלים בפלפלים חריפים במטבח, הקפידו ללבוש כפפות.

66. לעוגיות אחידות בגודלן, השתמשו בכף גלידה קפיצית כדי ליצור כדורי תערובת מדוייקים.

67. בשביל לחתוך עוגות ובצקים בקלות וביעילות מבלי שיתפוררו, השתמשו בחוט דנטלי.

68. כדי למנוע מידית הסכין להחליק, כרכו סביבה כמה גומיות.

69. שימו מתחת לקרש החיתוך נייר סופג לח. הוא יימנע מהקרש לזוז.

70. נשבר לכם אטב כביסה? מעולה! עכשיו תוכלו להשתמש בברזל שלו כגלגל עזר במקלות הצ'ופ-סטיקס.

71. באופן כללי לצ'ופ-סטיקס שימושים רבים כמו מלקחיים, מרית, מזלג ועוד. העץ יעיל מאוד באזור המחבת והטיגון, ובנוסף, לא פוגע בשכבת הטפלון ולא שורט את המחבת.

72. כדי לבדוק האם שמן הטיגון חם מספיק, הכניסו בזהירות כף או שיפוד עץ אל הסיר. אם נוצרות בועות אז זה לגמרי הזמן להתחיל לטגן.

73. חוק ברזל: אורז מערבבים עם מזלג ולא עם כף שמועכת אותו.

74. לפני הגשת מנה חמה, חממו את הצלחת, ולפני הגשת מנה קרה, קררו אותה.

ניקיון? כבר לא כזה סיוט

75. במקום להילחם עם הסקוץ' בפומפייה, שפשפו אותה תחילה עם לימון. כדי להימנע מכך מלכתחילה, שמנו מעט את הפומפייה לפני השימוש.

76. סיימתם להשתמש בבלנדר? מלאו אותו במים חמים ונוזל כלים, הפעילו לכ-10 שניות ושטפו.

77. אם הכוסות נתקעו אחת בשנייה, מלאו קערה במים חמים והניחו את הכוסות התקועות בקערה. את הכוס העליונה מלאו בקרח.

ניקיון ללא כימיקלים (צילום: אימג'בנק / Thinkstock)
צילום: אימג'בנק / Thinkstock


איך לנטרל ריחות 

78. כדי להעלים ריחות של בישול, בשלו על אש קטנה קליפות של פירות הדר למשך כשעה.

79. דרך נוספת היא להרתיח מקלות קינמון למשך כ-5 דקות ולהשאיר את הנוזל להתקרר. הוא כבר יפיץ ריח נעים בבית.

80. עוד אפשרות לנטרל ריחות היא אבקת קפה שחור. השאירו אותו על השיש בתוך קערית או שפשפו כפית קפה בין הידיים כדי לנטרל ריחות של שום או דגים.

81. אם נדבק ריח של בצל או דג לכלים, שטפו אותם עם מים וחומץ.

אחסון נכון ויעיל

82. טיפ מהמקצוענים: ניילון נצמד שנשמר בקירור עובד טוב יותר, נדבק ונקרע בקלות.

83. עשבי תיבול הם הפרחים של המטבח. אחסנו אותם במעמד עם מים. הקפידו להחליף את המים בכל יום.

84. נתקעתם עם מחזיק דיסקים ישן? הפכו אותו למתקן אחסון למכסי פלסטיק.

85. קופסת סוכריות טיק טק היא פתרון מושלם לאחסון תבלינים. גם יעיל וגם חמוד.

86. כדי לשמור על טריות הלחם, אחסנו לצידו תפוח. כך הלחם ישמור על טריות לזמן ארוך יותר.

87. ואם אתם רוצים לשמור על הטריות של התפוחים עצמם, עטפו אותם במגבת נייר לחה והכניסו למקרר.

88. לשמירת עוגיות טריות ופריכות, הכניסו אותן לקופסה אטומה לאחר שהצטננו, עם פרוסת לחם.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by ZenQ Food (@zenqfood) on

איך לחמם נכון

89. לזירוז התפחה: הכניסו כוס מים למיקרו, הוציאו אותה והכניסו במקומה את קערת הבצק להתפחה ללא הפעלת המיקרו.

90. אל תחממו במיקרו פיצה קרה, השתמשו במחבת. 

91. לא מיקרו ולא תנור! פיתות מפשירים במכשיר אידוי.

92. שיטות לחימום אחיד במקרו: עצירה וערבוב, לחתוך לחתיכות קטנות, ולפזר את המזון על הצלחת באופן שווה.

שאריות? תנו לנו עוד!

93. נשאר קצת ריבה בצנצנת? מעולה! הוסיפו לה ¼ מים, כף חומץ, מעט מלח ופלפל, נערו היטב ויש לכם רוטב ויניגרט הדרים מושלם.

94. במקום לזרוק את הקשה של הפיצה, טגנו אותו עם צ'ילי חריף, רסק עגבניות ושום.

95. שכחתם את השקית של חטיף הצ'יפס פתוחה והוא איבד טריות לגמרי? כמה שניות במיקרו יחזירו לו את העלומים.

96. נשארתם עם מלא קצוות של מנות פסטה שונות? ערבבו אותם יחד ליצירת מנה חדשה וטעימה (עדיף באותם האורכים).

97. אין דבר יותר מבאס מצנצנת נוטלה שהגיעה לסיומה, אבל אם תמלאו את הצנצנת בחלב ותחממו מעט, תקבלו משקה שוקולד טעים במיוחד.

98. עם שאריות המטבוחה משבת, אפשר להכין שקשוקה, זה מקצר זמנים וגם טעים.

99. במקום להכין אוכל ולאכול אותו שבוע שלם, הכינו כמה מרכיבים מראש והרכיבו כל יום מנה חדשה.

100. הטיפ האחרון ואולי השימושי ביותר יגרום לכם לא לזרוק סתם אוכל, צפו.