אין דרך טובה יותר להכיר את התרבות המקומית של כל מדינה מאשר לטעום את האוכל שלה. גם המכורים ביותר לרשתות הפאסט פוד העולמיות יודו שאין דבר יותר כיפי מאשר להיזרק בפינת רחוב, להיתקל בסבתא עם סיר ולבקש ממנה את מנת הדגל שלה. נכון, יש חשש להיתקל ככה בחלקי פנים או ביצורים לא ממש רצויים, אבל אם תשאלו אותנו, זה לגמרי שווה את הסיכון.

הערב ב"מאסטר שף" (21:15, קשת 12) נגלה האם חברי הנבחרת יצליחו להפוך את מאכלי הרחוב שכולנו מכירים למנות מאסטר שירשימו גם את השופטים. עד שנגלה מי דילג בקלילות אל המרפסת ומי מצא את עצמו מחוץ לנבחרת, אספנו את מאכלי הרחוב שאסור לכם לפספס בפעם הבאה שאתם טסים. אז מה הגרסה הוייטנאמית לשישליק ושיפודים, ואיזה קינוח מפתיע חייבים לטעום בתאילנד? כל התשובות לפניכם.

נקניקיית קארי

איפה אוכלים? ברלין

מפתיע לגלות, אבל המאכל שנחשב אולי לסמל של התרבות הגרמנית הופיע לראשונה רק בשנת 1949. נקניקיית הקארי הראשונה הוגשה במזנון קטן בפינת הרחובות קאנט ופרידריך בברלין, ומאז היא הפכה ללהיט היסטרי בכל רחבי המדינה. המנה הפכה לפופולרית במיוחד בקרב פועלי בניין שעבדו בשיקומה של העיר ברלין אחרי מלחמת העולם השנייה, לאור העובדה שהיא פשוט הייתה זולה ומשביעה. מאז כמובן שנקניקיית הקארי המסורתית עברה כמה וכמה גלגולים והיום היא כוללת נקניקייה, קטשופ ואבקת קארי, ומוגשת עם צ'יפס ולחם. על פי הערכות, כ-800 מיליון נקניקיות נאכלות ברחבי גרמניה מדי שנה, אז מי אנחנו שנגיד להן לא?

נקניקיית קארי, אילוסטרציה (צילום: Sean Gallup / Staff, Getty Images)
לא רק בברלין. נקניקיית קארי | צילום: Sean Gallup / Staff, Getty Images

ופל בועות

איפה אוכלים? הונג קונג

ופל בועות, או בשמו הפחות סקסי, "ופל ביצים", החל להימכר ברחובות הונג קונג בשנות ה-50. המראה הייחודי של הקינוח האהוב נוצר מבישול של בלילת ביצים וקמח בין שתי לוחות מתכת העשויות מתאים כדוריים על אש חשופה או בתנור חשמלי. על אף שהוא פופולרי בהונג קונג מזה עשרות שנים, לרחובות לונדון, ניו יורק וכן גם לישראל הגיע הטרנד רק בשנתיים האחרונות, לא לפני שהוא הפך למושחת ומתוק יותר מאשר הגרסה המקורית שלו. בגרסה המושחתת יותר, מגלגלים את הוופל לצורת קונוס, ממלאים אותו בגלידה ובשלל תוספות מושחתות - והופ, מקבלים קינוח פוטוגני להפליא. רק אל תעיזו לאכול בלי לתייג את ההאשטאג האינסטגרמי #eggwaffle.

ופל בועות, אילוסטרציה (צילום: Studio KIWI, Shutterstock)
אל תפספסו אותו. ופל בועות | צילום: Studio KIWI, Shutterstock

ארפה

איפה אוכלים? ונצואלה וקולומביה

ארפה הוא מאכל המבוסס על בצק תירס טחון. תחשבו על הפיתה שלנו, רק צהובה ופריכה יותר. הארפה המסורתי מבוסס על ארבעה מרכיבים בלבד: מים, שמן, קמח תירס ומלח. הוא יכול להכיל שלל של מילויים מלוחים כמו גבינות או בשר, אבל גם מתוקים כמו חמאה, גבינה, חלב מרוכז ועוד. הגרסה המתוקה של הארפה אגב נפוצה יותר בקולומביה, ואם אתם רוצים להרגיש כמו מקומיים אמיתיים, לכו על ארוחת בוקר של ארפה ושוקו חם.

 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 

#villarepa #villarepamgta #arepas #venezuela #islademargarita #catira

A post shared by Milanyela Orsini joyas (@milanyelaorsini) on

 

ביבימבאפ

איפה אוכלים? דרום קוריאה

לא, עדיין אין מאכל על שם ראש הממשלה שלנו, אבל מה שכן יש זו מנה קוריאנית מסורתית פשוטה למדי שכוללת אורז מאודה, ביצת עין, קימצ'י - כרוב חריף מותסס, ירקות טריים, בשר מבושל או פטריות. למרות שצלחת ביבימבאפ מסורתית כוללת את כל אלה יחדיו, כל מרכיב ומרכיב במנה עובר טיפול אינדיבידואלי ומושקע כדי להביא לידי ביטוי את הטעמים, המרקמים והצבעים הייחודיים שלו.

 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 

I tried to makes swirl But I made the “power on” button instead. Still delicious. Still hotpot #bibimbap ________________________________________________________ #먹방 #먹스타그램 #먹스타 #맛스타 #맛스타그램 #맛있다 #푸드스타그램 #또먹고싶다 #옴뇸뇸 #먹부림 #돼지보스 #달달구리 #꿀맛 #짱맛 #엄지척 #먹방투어 #카페스타그램 #카페투어 #빵지순례 #디저트그램 #맛있다그램 #오늘뭐먹지 # #냠냠촵촵 #호로록 #뚠뚜니 #촵먹스타그램촵촵촵

A post shared by Mukbang B3tch (@mukbangb3tch) on

 

באן מי

איפה אוכלים? ויאטנם

כמו מנות אוכל רחוב רבות אחרות, גם הבאן מי מעיד על ההיסטוריה של המקום ממנו הוא מגיע, ובמקרה הזה ויאטנם. אם נהיה פשטניים, מדובר בסנדוויץ', אבל ללא ספק אחד המוצלחים שתאכלו. הבאן מי הוא תוצר של השליטה הצרפתית בדרום מזרח אסיה, והוא מורכב מבאגט רך ממולא בבשר שעליו מוסיפים פרוסות מלפפון, כוסברה, גזר כבוש ועוד. הבאן מי יצא מגבולות המדינה ואפשר למצוא אותו במדינות רבות בעולם (גם כאן אצלנו!), אבל השמועה אומרת שאת המוצלח ביותר אפשר למצוא רק ברחובות הו צ'י מין.

 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 

the best banh mi in Seattle sure i might be a little bias but it’s really that good @ma_mitran #banhmi #vietnamesefood #nomnom #foodtruck #seattlefoodtruck #streetfood #seattleeats #seattlefood #seattlelocal

A post shared by Bec (@yvr2sea) on

 

מנגו סטיקי רייס

איפה אוכלים? תאילנד

היה קשה לבחור רק אחד מבין מגוון מאכלי הרחוב התאילנדיים. מבין המוכרים שאפשר למצוא בבנגקוק וביתר הערים והאיים במדינה, החלטנו ללכת דווקא על קינוח שאולי לא מצלצל לכם מוכר כמו הבננה לוטי, אבל בהחלט שווה את ההתייחסות שלכם במקרה שאתם נוחתים במדינה. מדובר באחד מקינוחי הדגל של המטבח התאילנדי, שכשמו הוא – מורכב מאורז דביק ופרוסות מנגו טריות, כאשר את האורז נהוג להשרות בקרם קוקוס חם ומתוק. גם כאן, הפופולריות של הקינוח המפתיע הזה חצתה את גבולות המדינה, וכיום הוא נפוץ גם בלאוס, קמבודיה, הודו ובנגלדש.

מנגו סטיקי רייס, אילוסטרציה (צילום: Sitti, Shutterstock)
מנגו סטיקי רייס. קינוח מפתיע, אבל לגמרי שווה טעימה | צילום: Sitti, Shutterstock