1 מערבבים את כל חומרי הבצק ולשים כ-10 דקות עד לקבלת בצק חלק וגמיש. מכסים ומניחים בצד לתפיחה של כחצי שעה.
2 שורפים חציל אחד על הגז או על אש גלויה ומקלפים אותו לגמרי.
3 מחממים במחבת (שיכולה להיכנס לתנור) את השמן, חותכים את החציל השני לקוביות ומטגנים את קוביות החציל בשמן עד שהן מזהיבות. מוציאים אותן מהמחבת לצלחת עם נייר סופג.
4 מעבירים לאותה מחבת את העגבניות הקצוצות עם רסק העגבניות ומערבבים. מוסיפים את קוביות החציל המטוגנות, בשר החציל השרוף, הזיתים, הקרם פרש, מלח ופלפל, ומטגנים כ-2-3 דקות.
5 מחממים מחבת נפרדת וצורבים בה מעט את הטונה מקופסת השימורים (כ-2-3 דקות). מעבירים את הטונה לרוטב במחבת הראשונה ומערבבים היטב.
6 מחממים תנור ל-220 מעלות.
7 מרדדים את הבצק שתפח לעלה בגודל המחבת ומניחים אותו בזהירות מעל תערובת הירקות והטונה. לוחצים את הקצוות לדופן המחבת.
8 אופים בתנור כ-20 דקות עד שהבצק שחום, מפזרים מעל מעט מלח גס ומגישים חם.
המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.