1 מכינים את הבצק: מערבבים מים, שמרים וסוכר ומשהים כ-10 דקות.
2 מוסיפים קמח ולשים במיקסר כ- 2 דקות. מוסיפים את המלח והשמן ולשים כ- 10 דקות נוספות. מניחים את הבצק בצד להתפחה עד להכפלת הנפח.
3 בינתיים מחממים שמן עמוק לטיגון הלחמניות
4 אחרי התפיחה, יוצרים מהבצק (הוא דביק וזה בסדר) צורות של לחמניות בעזרת הידיים ומניחים בשמן הרותח לטיגון מלא מכל הצדדים, עד שהבצק מזהיב היטב. מוציאים ומקררים מעט.
5 מכינים את המילוי: מקלפים את העגבניות וחותכים אותן לקוביות קטנות.
6 במחבת מחממים שמן, מוסיפים שום כתוש ומטגנים כחצי דקה.
7 מוסיפים את העגבניות, הצ'ילי, המלח והפלפל ומבשלים כ-10-15 דקות.
8 מעבירים את התבשיל למיכל של בלנדר מוט, טוחנים את העיסה לעיסה סמיכה עד לא טחונה חלק מדי.
9 ממלאים סיר במים, מביאים אותם לרתיחה ומוסיפים את תפו"א והביצים.
10 לאחר 8 דקות מוציאים את הביצים פורסים אותן לשמיניות
11 כשתפוחי האדמה רכים, מסננים אותם מהמים וחותכים לקוביות.
12 מוסיפים לקוביות תפוח האדמה קורט כמון, קורט מלח ו-2 כפות שמן זית.
13 מכינים את טפנד הזיתים: שמים במעבד מזון זיתים מגולענים, אגוזים וחצי לימון. טוחנים ותוך כדי טחינה מוסיפים 2 כפות שמן רגיל ומעט סוכר.
14 מכינים את קרם הלימון: טוחנים לימון כבוש למחית חלקה.
15 מקציפים חלבון למרנג רך במיקסר ומקפלים את הלימון הטחון לתוך המרנג בזהירות.
16 מרכיבים את הכריך: פורסים את הלחמניות מסדרים את כל הממרחים והטונה בשכבות לכריך.