"אני עדיין מנסה להבין איך עפתי בגלל טונה, אני לא הייתי צריכה ללכת. גם החברים בנבחרת לא הבינו איך זה קרה", מספרת סיון עמר במטבח הביתי שלה אחרי ההדחה מ"מאסטר שף". עמר, שכבר באודישן הוכיחה שהיא לא מפחדת לקחת סיכונים, מצאה את עצמה מחוץ למשחק דווקא במשימה שבה חומר הגלם היה נראה לה הכי מוכר. "לא חשבתי שאני אלך הביתה. דווקא שמחתי לגלות שיש משימה עם טונה כי בצבא היינו מכינים מזה מטעמים", היא נזכרת ברגע שבו הוזנקה המשימה שהביאה לסיום דרכה בתכנית.
"ידעתי שתצא לי מנה טובה, וכשראיתי את המנות של שאר המתמודדים עוד יותר הייתי בטוחה שאני לא אלך הביתה. התאכזבתי מאוד מעצמי, לא חשבתי שאני אודח בשלב כזה. אני חלק בלתי נפרד מהנבחרת של 'מאסטר שף' והיה לי קשה לחשוב על זה שכולם ממשיכים לעוד משימה ואני לא".
"חתכו לי את החלום עם גליוטינה"
כשהיא לא מתחרה במשימות בישול בריאליטי, סיון עמר מתגוררת בבת ים עם בן זוגה ובנם המשותף. ממטבח קטן שהיא חולמת להגדיל, היא מבשלת לבני המשפחה והחברים, שגם אם יפתיעו אותה באמצע היום לא יצאו רעבים.
אל האודישן הראשון לתכנית היא הגיעה עם מנת הביף וולינגטון שהכינה בעצמה בפעם הראשונה. מי שמכיר את מאפה הבשר הזה, יודע שאין שום דרך לדעת תוך כדי הבישול והאפייה אם זה הצליח, רק כשבוצעים את כיכר הבצק המגרה מגלים אם הסיכון השתלם. בחייה האישיים, עמר התמודדה עם סיכונים לא מעטים עם גם כן, כאלו עם השלכות יותר משמעותיות ממידת עשייה של בשר. "הדבר שאני יודעת לעשות הכי טוב זה לבשל. כל החיים רציתי להתעסק בזה, אבל עשיתי הפסקה ארוכה מהרגע שניסיתי להיכנס להיריון ועד אחרי הלידה. עברתי ימים קשים מבחינה רגשית, מהתסכול שאני לא נקלטת והזריקות של ההורמונים. כשנכנסתי להיריון אז הייתי בשמירה, תקופה מאוד קשה שהייתי צריכה לשמור על עצמי ולא להיכנס למטבח. אחרי שילדתי חזר לי החשק לחזור ולבשל, השמחה חזרה לי לחיים".
ואז הגיעה גם ההחלטה להירשם ל"מאסטר שף"?
"כן. אנשים כל הזמן אמרו לי שאני צריכה להירשם אבל אף פעם לא האמנתי שאני אתקבל ולכן גם לא ניסיתי. אני שונאת להתאכזב ולקבל סירובים. הפעם הייתי בנקודה שהאמנתי שאני עוברת, והאוכל שלי יוצא טוב גם אם זה משהו חדש שאני מכינה בפעם הראשונה. סוף סוף הרגשתי שלמה עם עצמי לבוא ולהשתתף בתכנית. להגיע לנבחרת הייתה המטרה שלי, אבל אז אתה רואה שזה אפשרי ואתה רוצה עוד. כשנכנסתי למזווה והתחלתי לבשל הבנתי שאני מסוגלת לעשות את זה. כשהודחתי זה הרגיש כאילו חותכים לי את החלום בגליוטינה".
ההדחה גרמה לך להתחרט שנכנסת לזה בכלל?
"באותו הרגע הרגשתי שאכזבתי את הסובבים שלי, אז הייתה בי גם קצת חרטה. קשה לי בגלל שאני יודעת כמה זה קשה להם, ההורים שלי מאוד האמינו שאני צריכה לזכות. הם ראו כמה הצופים התחברו אליי, והם ידעו שברגע שאני בנבחרת אני גם יכולה לנצח. השופטים אמרו שהיה להם טעים והיה להם קשה להדיח אותי. כולם הרגישו שלא מגיע לי ללכת הביתה. זה ניחם אותי אבל עדיין היה לי קשה עם ההדחה. האמת שפחות כואבת לי ההדחה עצמה, כמו שכואב לי שלא הספקתי להראות את כל הטכניקות שלי. היו לי כל כך הרבה מנות שתכננתי לעשות בתכנית".
כבר פינטזת על מנת גמר?
"בטח. לא תכננתי מנה ספציפית אבל הכיוון היה לעשות מנה ברמה של כוכב מישלן. רציתי לזכות והרגשתי שאני גם יכולה לעשות את זה. זה פספוס רציני".
>> בואו להציץ למטבחים של מודחי "מאסטר שף"
"לא מבינה איך עפתי בגלל טונה"
המשימות בתכנית, שנראות לפעמים לצופים בבית כבלתי אפשריות, הן אפילו עוד יותר מורכבות למי שמבצע אותן בפועל במטבח האולפני. "זה מאוד קשה לבשל במטבח של 'מאסטר שף'. גם כשיש שעה להכין מנה, צריך להספיק לחשוב על מנה, לרוץ למזווה ורק אז להתחיל באמת לבשל. השעון המתקתק והחבר'ה מסביב שמבשלים בטירוף משפיעים גם. זה לא כמו לבשל במטבח בבית, שיש לי זמן לאלתר ולעשות מה שאני רוצה".
החשיפה במסך הטלוויזיה של ישראל, הכניסה את עמר לאלפי בתים ומשפחות ברחבי הארץ ותוך זמר קצר החלו לזהות אותה ברחוב. "אני מקבלת תגובות מאוד חמות גם מאנשים שאני לא מכירה. ראיתי במהלך העונה שאנשים כתבו ברשתות החברתיות שאני מבחינתם הזוכה, ושהם רואים את התכנית רק בגללי. אני היחידה מהנבחרת שאנשים בקניון מזהים אותה, אנשים עוצרים אותי בכביש ומפרגנים".
איך זה מרגיש לראות את עצמך בטלוויזיה?
"קצת קשה לי עם זה. זה המשקל הכי גבוה שהייתי בחיים שלי, וידעתי שכשאני אראה את עצמי בטלוויזיה יהיה לי קשה עם זה. התחלתי תהליך של לשנות הרגלים ולרדת במשקל, ובינתיים ירדתי 18 קילו".
היית עושה משהו אחרת במהלך התחרות?
"כל המדינה ראתה כמה אני רוצה לנצח ב'מאסטר שף'. אחרי ההדחה המחשבות כל הזמן נמצאות בראש, אבל אני שלמה לגמרי עם המנה הזאת. אולי אם הייתי יושבת בבית וחושבת על מנות מראש אז בטח שהייתי מוציאה מנה ברמה של מסעדה, אבל בתכנית אנחנו לא יודעים על המשימה מראש ופשוט מזניקים אותנו לרוץ למזווה. בתנאים שהיו לי, עשיתי מנה אש ואני לא מצטערת עליה".
למרות האכזבה מההדחה עמר יודעת שהדרך הקולינרית שלה לא מסתיימת כאן. "רק הייתי צריכה את הפוש הקטן הזה כדי להיכנס למקום שראוי לי. לא רוצה להיכנס כטבחית פס שחותכת ירקות, אני צריכה ליצור מנות. המקום שלי זה להביא מנה לשלמותה".
אז אם עכשיו כל המשפחה תפתיע אותך פתאום לארוחת ערב, זה כבר קטן עלייך
"ברור. גם אם לא יהיו לי הרבה דברים בבית בטוח תצא לי ארוחה מפוארת".
"מאסטר שף" משודרת בקשת (ערוץ 12) מדי יום חמישי ושבת ב-21:00