יוחאי גולן רק התחיל ליהנות מהחוויה שנקראת "מאסטר שף", וכבר הגיעה ההדחה שדחקה הצידה את כל המנות שתכנן להכין עד למקום בגמר. את הפדיחה ממעמד המודח הראשון של העונה, מחליפה אצלו בעיקר תחושת פספוס גדולה. "לא באתי ל'מאסטר שף' בשביל האגו", הוא מספר, רגע לפני שהוא מתייצב לסט צילומים עבור mako במטבח הפרטי שלו בביתו בהרצליה.
גולן (46) מחלק את זמנו בין ישראל לעבודה כאיש עסקים בסין, שם גם התאהב במטבח האסייאתי. וכמי שגדל על המטבח הדרום אמריקאי, לא פלא שהמטבח שלו מרגיש כמו חופשה במקסיקו עם עצירת ביניים קטנה במזרח הרחוק. אמנם אין שלט בכניסה אבל ברור לכל בני הבית שהמטבח מסומן כטריטוריה של אבא, אבל כחלק מהכנת האורחים החמימה קיבלתי אישור להציץ. אי אפשר היה לפספס את הריח של שמן השומשום שיובא במיוחד מסין, וכשכל המצרכים לטורטייה מקסיקנית זמינים כמובן שזכיתי גם לקבל טעימה.
אל "מאסטר שף" הוא הגיע כמעט במקרה, אחרי שקיבל אומץ להירשם בסוף העונה הקודמת והופתע כשהגיע הטלפון שביקש ממנו להתייצב לאודישן. "גדלתי על האוכל והספרים של אהרוני, ואת אייל שני אני מעריץ עוד מימי 'אוקיינוס' בירושלים. פתאום לבשל לאנשים האלה זה כבוד". מהר מאוד הוא גילה שלעמוד מול המצלמות זה הרבה יותר מביך ממה שחשב, ושבישול בזמן מוקצב זאת לא משימה פשוטה בכלל.
איך זה באמת מרגיש לבשל לשופטים?
"אני המודח הראשון אז כנראה שלבשל תחת לחץ זה לא הצד החזק שלי. אני יודע שאוהבים את האוכל שלי, ותמיד אמרו לי ללכת ל'מאסטר שף' כי אני מבשל מדהים, אבל את האוכל שלי אף פעם לא טעמו אנשים מקצועיים מהתחום. הגיס שלי הוא שף והוא אמר שאני מבשל מדהים וחייב לעשות עם זה משהו".
לאיזה שופט הכי התחברת?
"אני אוהב את איך שאייל מרגיש וחושב על אוכל. פעם הוא אמר שהוא הולך לישון וקם בבוקר עם מנה, ואני מאוד מתחבר לזה".
>>בואו להיות חברים בעמוד הפייסבוק של "מאסטר שף"
"הייתי צריך להיות יותר אסרטיבי מול לירון"
כשביקשו מהמתמודדים לבשל בפרק הנבחרת הראשון מנה מהבית, גולן הרגיש מעט מבולבל. כבן למשפחה שנדדה בין מספר ארצות בעולם עד המגורים בישראל, החיבור למשימה לא היה דבר של מה בכך עבורו. כשהגיע הטוויסט והמשימה הפכה לזוגית, גולן מצא את עצמו נדחק מעט הצידה. "לירון הייתה מאוד בטוחה באוכל שלה מהבית והיה לי קשה לקחת לה את זה. היא הביאה מנה שסבא שלה הכין, והיה לנו קשה לחבר לזה את החלק הדרום אמריקאי שלי".
לא עמדת על שלך והשופטים שלחו אותך למשימת הדחה.
"נכון, הייתי צריך להיות יותר אסרטיבי. להגיד לה שנשכח מהמנות שהכנו וניצור משהו חדש, אולי משהו עם פפריקה לטינית. אבל חוכמה בדיעבד זה נורא קל, בסיטואציה עצמה היינו צריכים להחליט נורא מהר".
ומה השתבש כשהכנת את המנה האישית?
"אני מרגיש שנתקעתי בתוך הסיטואציה ולא הצלחתי לחשוב על מתכון טוב. אני יודע לבשל מדהים אבל הלכתי על משהו בטוח יחסית, והשופטים כנראה חיפשו שאני אקח סיכון. בשלב האודישנים הלכתי על מנות שבישלתי בפעם הראשונה, וחומרי גלם שלא התעסקתי איתם לפני ודווקא פה הלכתי על הכי בטוח שיש".
אז ההחלטה להדיח אותך הייתה מוצדקת?
"זאת שאלה קשה. אני חושב שלא בישלתי טוב באותה משימה, אבל אני כן חושב שיכולתי לתת עוד הרבה בתכנית. אני מעדיף לא לעשות השוואות מול מתמודדים אחרים, אני יודע שלמנה שלי באמת לא הגיע לעבור".
מה הרגשת באותו הרגע?
"זה לא נעים לשמוע את הביקורות הפחות טובות. השופטים אמרו שהייתה להם תחושה שוויתרתי, אבל יותר הרגשתי שנתקעתי ולא הצלחתי לעבור את המחסום של להוציא מנה טובה. הייתה לי מנה בראש שלא הצלחתי להשתחרר ממנה, גם כשידעתי שהיא לא הולכת לכיוון טוב. השופטים אמרו שהייתי צריך להעז יותר, אבל מבחינתי להעז היה להגיש להם מנה לא טעימה. באיזשהו מקום הרגשתי שאכזבתי את אהרוני. הוא מאוד אהב שלקחתי את הבישול האסייאתי האחר, הפחות צעקני ממה שאנחנו מכירים בארץ".
"'מאסטר שף' לא הופכת אותך למסעדן"
המנה ששלחה את יוחאי גולן הביתה הצליחה לעורר בו טראומה לא קטנה, והוא אפילו לא ניסה לשחזר אותה במטבח הפרטי שלו. "אחרי שהודחתי ההרגשה הייתה 'איזה אפס אתה לא יודע לבשל, צא מהמטבח מה אתה עושה פה בכלל'. בתור מי ששולט בטריטוריה של המטבח בבית בהרצליה, זאת יכולה להיות סיטואציה לא פשוטה עבור בני המשפחה. הם אמנם תמכו בהשתתפות שלו בתכנית אבל עד גבול מסוים: "זה מקשה על הבית, יש ילדים ולא בדיוק ישנים הרבה אז יש עומס", הוא רומז בחיוך.
אתה חולם לעזוב את עולם העסקים ולפתוח מסעדה?
"לפתוח מסעדה זה חלום עתיק שלי. אני יודע שאני מבשל טוב, אבל יש הבדל ענק בין מה שאתה עושה בבית לבין להוציא מנה מדויקת במסעדה. בסופו של דבר החוויה ב'מאסטר שף' זה לא מה שהופך אותך למסעדן. אני מאמין שמתישהו אני אכנס לעולם המסעדנות, אבל המשפחה פחות מתלהבת מזה. הם יודעים מה המשמעות של זה, אין חיים. לפחות עכשיו אני נוסע לחו"ל רק פעם בחודש".
ואם לפתוח מסעדה, סגנון דרום אמריקאי או אסייאתי?
"מסעדה עם טעמים מקסיקנים, סגנון אמריקאי-מקסיקני אבל לא לגמרי המטבח האמריקאי השמן. ומשם לצאת לעוד מטבחים, למטבח הערבי בעיניי יש המון פוטנציאל וטעמים נהדרים, אבל צריך לצאת מהמקום שהיהודים הכניסו אותו. אפשר לשלב את המטבח הערבי גם עם המטבח המקסיקני, במקום פיתה אז טורטיות מקסיקניות עם צלעות כבש בתיבול ערבי".
איזה מתמודד הפסדנו ב"מאסטר שף"?
"אם הייתי עובר את היום הקשה שגם הביא להדחה, אז הייתם רואים שאני הולך עד הקצה עם מנות מטורפות. כבר היו לי בראש הרבה שילובים של מטבחים, כמו אסיאתי עם איטלקי".
>> לעמוד המתמודד המלא של יוחאי גולן
"מאסטר שף": רביעי ושבת ב-21:00 בקשת, ערוץ 12