הוא כבר היה ממש במרחק נגיעה מהגמר הגדול של "מאסטר שף", אבל הפעם אדי בבייב הסתפק במקום הרביעי והמכובד. אחרי ההדחה הוא חוזר לבשל בבית הוריו ברמלה, אבל תחושת הפספוס לא עוזבת אותו אפילו לשנייה. "כשבישלתי את המנה הרגשתי שהיא די טובה, אבל אם היו אומרים לי מההתחלה שהיא לא כל כך טובה אז עוד הייתי יכול לתקן אותה", הוא משחזר איך משימת חצי הגמר הייתה יכולה להיגמר עם סוף קצת יותר משמח עבורו.
מה בדיוק השתבש במשימה הזאת?
"כנראה שקצת יצאתי מפוקוס, יכול להיות שלקחתי את זה מובן מאליו שאני אגיע לגמר. אמרתי לעצמי שהגעתי עד לכאן ואין סיכוי שאני לא אהיה בגמר. במהלך העונה לא הייתי ככה, בכל משימה הייתי חדור מטרה והלכתי עד הסוף. דווקא עכשיו נכנסתי קצת לשאננות".
ואיך זה להיות מודח שנייה לפני הגמר?
"בהתחלה זה מאוד מבאס, כי אתה יודע שאתה במרחק נגיעה משם אבל זה המשחק. זה לא אומר שאני פחות טוב, זה רק אומר שהמשחק הוא קשה והכל עניין של טיימינג. אם הצלחת לתפוס את הרגע אז אתה בגמר, אבל גם מקום רביעי זה מקום מאוד מכובד וזה הרגיע אותי. אם הייתי יוצא במקום שישי או שביעי אז באמת הייתי מתבאס, כי זה לא המקום שלי".
זה אולי לא צריך להפתיע אף אחד שמשימת חצי הגמר תהיה הרבה יותר מסובכת משאר המשימות שהיו במהלך העונה, אבל הפעם השופטים שלפו מהשרוול טריק שהצליח לבלבל את המתמודדים יותר מתמיד. "ברגע שקיבלתי את המצרכים של יהוידע נפלתי", בבייב מצביע על הנקודה שאולי הכשילה אותו, "אם הייתי מקבל את המצרכים של יהודה או עמיחי היום כבר הייתי בגמר. כשהשופטים הודיעו שאנחנו יכולים לקבל את המצרכים שלנו בחזרה ולבשל עוד מנה, כבר הייתי בדאון ונגמרו לי הכוחות. שכחתי מה אני בכלל צריך לעשות, זה פספוס של החיים כי היה לי סיכוי מאוד גדול".
"הלחץ הפיל אותי וזאת תחושת פספוס ענקית"
לאורך העונה בבייב הרגיש שמקומו בנבחרת בטוח, השופטים החמיאו ברוב הפעמים ואפילו החברים בנבחרת סימנו אותו כמתמודד חזק. אולי דווקא התמיכה הגדולה מסביב היא זאת שגרמה להפסד להיות צורב במיוחד. בבייב מודה שחיכה יותר הכל לתחושת האדרנלין שתציף אותו ברגע הגמר: "כולם אמרו שאם הייתי מגיע לגמר זה לא היה מפתיע אף אחד, אפילו הימרו שאני אהיה בין שני המתמודדים האחרונים".
מתי הבנת שכנראה לא תגיע לגמר?
"כשסיימתי להכין את המנה מיד הבנתי שזה לא זה. הרגשתי שאני לא אעלה לגמר אלא אם כן אחד המתמודדים הכין משהו שממש בלתי ניתן לאכילה. לאורך כל העונה, הרגשתי בדיוק מתי הכנתי מנה טובה שתקדם אותי. זאת המנה היחידה בתכנית שלא טעמתי לפני שהגשתי לשופטים, זאת אחת הטעויות הכי גדולות שיש. במשימה הזאת הלחץ הפיל אותי וזאת תחושת פספוס ענקית. זאת הייתה ההזדמנות האחרונה שלי ונכשלתי".
>> בואו להציץ למטבחים של מודחי "מאסטר שף"
באודישן הראשון שלו ב"מאסטר שף" הוא חשף את מחלת הסרטן איתה התמודד, כשלצידו בת הזוג שתמכה בו לאורך כל הדרך עד שניצח את המחלה. השופטים לחצו שיציע נישואים, ואחרי שידור האודישן הרגע המאושר אכן הגיע. "בהתחלה מאוד פחדתי מהחשיפה ושאנשים יזהו אותי ברחוב", הוא חושף את החששות מפני הפרסום הטלוויזיוני, "אם חברה שלי לא הייתה רושמת אותי אני לא מאמין שהייתי מגיע לתכנית".
בפעם הראשונה שראה את עצמו על מסך הטלוויזיה הוא הרגיש בעיקר תחושת מבוכה, אבל עדיין נשאר במתח עם כל פרק ששודר: "זה מצחיק כי אני כבר יודע אם עברתי את המשימה או לא. זאת חוויה שאי אפשר לתאר אותה". ולמרות כל החששות, היום אדי בבייב מחבק את המצלמות ונהנה מתשומת הלב שהוא מקבל ברחוב. "אהבתי להיות בטלוויזיה, זה מרגש שמצלמים אותך ואנשים רואים אותך בבית", הוא מודה שהפרסום מביא איתו גם לא מעט דברים טובים, "אנשים לא מפסיקים לבקש ממני מתכונים, מעריצים אותי ולוקחים אותי בתור דמות שאפשר ללמוד ממנה. בסך הכל אנשים מאוד מפרגנים, אבל ברור שתמיד יש גם את אלה שאומרים שהתקבלתי לתכנית רק בגלל הסיפור האישי שלי".
את מי היית רוצה לארח במטבח שלך?
"אין ספק שהייתי רוצה לבשל לאהרוני. הייתי מת לדעת איך זה לבשל ביחד איתו אחד על אחד, לצחוק ולהכיר לעומק. אני סקרן לשמוע את הביקורת שלו כשאין מצלמות בסביבה".
איזה מתמודד הפסדנו בגמר?
"מתמודד מאוד יצירתי שחוצה גבולות, כשיש משימה אני לא בורח למקום הבטוח. לדעתי זאת הסיבה שהפסדתי את המקום בגמר. אם הייתי הולך על מנה בטוחה שאני כבר מכיר אז בטוח שהייתי עובר, אבל אני בחרתי לקחת סיכון. לאורך העונה ניסיתי דברים חדשים וזה עבד לי, שנייה לפני הגמר זה התפקשש".
ובעוד חמש שנים מהיום אתה רואה את עצמך ספר או שף?
"חד משמעית שף. מי אמר שצריך לחכות חמש שנים? אני רוצה להמשיך וליצור ולעסוק בזה גם בעתיד, להראות לאנשים בבית מה עוד יש לי להציע להם".
>>אביב גפן ואייל גולן מחפשים אתכם לתכנית חדשה! הירשמו עכשיו לתוכניות של קשת 12
"מאסטר שף": אירוע הגמר ישודר בשני (5.3) ב-21:00 בקשת, ערוץ 12