תבשיל בשר וחומוס פיקנטיהמעלות הצונחות פשוט קוראות לנו להוציא את סיר הלחץ מהארון ולתקתק בו תבשיל בשרי טעים ומהביל, קצת חריף עם אפשר. אופירה פחימה יחיא לקחה את החשק הזה והכינה איתו אחלה מנה
אופירה פחימה יחיא
| ארקוסטיל
| פורסם 06/02/18 07:04
צילום: אופירה פחימה יחיא, ארקוסטיל
|
המצרכים :
לפיתות:
אופן ההכנה:1 שוטפים היטב את הבשר ומעבירים לסיר לחץ יחד עם החומוס. 2 מוסיפים מים עד לכיסוי, מבשלים כחצי שעה ומקררים. 3 בסיר רחב מטגנים קלות מחצית מכמות השמן פלפל חריף וגמבה אדומה. מוסיפים את השום ומטגנים עוד כמה שניות. 4 מוסיפים עגבניות ומלח ומבשלים מעט עד לצמצום הנוזלים של העגבנייה. 5 מוסיפים את הבשר, החומוס ו-3 כוסות מים (המים צריכים לכסות במעט את הבשר) ומביאים לרתיחה. 6 מוסיפים את התבלינים ויתרת השמן ומבשלים על להבה נמוכה עד שהבשר והחומוס מתרככים. מתקנים תיבול אם צריך. 7 מגישים ליד הפיתות. הפיתות: 1 מערבבים בקערה גדולה קמח, שמרים וסוכר. 2 מוסיפים בהדרגה מים ומלח ולשים עד לקבלת בצק דביק (הלישה מאוד חשובה). 3 משמנים מעט את הידיים ולשים שוב. מכסים את הבצק ונותנים לו לנוח שעה. 4 אחרי שהבצק תפח מחלקים אותו לכדורים (8 או 12, לפי גודל המחבת). 5 מורחים את כדורי הבצק בשמן ומתפיחים פעם נוספת, עד שהם מכפילים נפח. 6 מחממים מעט שמן במחבת, מרדדים כל כדור לפיתה ומטגנים משני הצדדים עד להשחמה. לדף הפייסבוק של אופירה פחימה יחיא, מתוק בפה עם אופירה |