לקראת הבישולים האינסופיים שמחכים לנו עם התקרב ארוחת ראש השנה ביקשנו משלושה שפים מובילים לחלוק איתנו את הסודות הקטנים שהופכים את הבישול שלהם למדויק ומוצלח יותר. הנה מה שהם לחשו לנו:

הטיפים של מאיר אדוני

1. כך תבדקו אם הביצים טריות

השרו ביצה בכוס מים. אם הביצה צפה - סימן שהיא לא טרייה. הטריק הפשוט הזה מומלץ במיוחד כשרוצים לעבוד עם ביצים לא מבושלות, למשל להגיש חלמון נא על מנה.

ביצים בכוס (צילום: Emily Ranquist, shutterstock)
איך נדע אם הן טריות? | צילום: Emily Ranquist, shutterstock



2. אל תזרקו את המחבת הישנה

מחבת שציפוי הטפלון שלה נסדק יכולה להמשיך לשרת אותנו - בתיווך של נייר אפייה איכותי. מה עושים? 1. מורחים בתחתית המחבת מעט שמן. 2. גוזרים נייר אפייה בהתאם לקוטר המחבת. 3. מניחים את הנייר ישירות על המחבת ומשמנים גם אותו מעט.

3. שמן ירוק שמחזיק לאורך זמן

טגנו עלי כוסברה, פטרוזיליה, בזיליקום וכדומה כמה שניות בשמן נקי, טחנו הכל בבלנדר עם שמן איכותי, סננו דרך בד סינון ושמרו בקירור. ככה תבטיחו לעצמכם שמן שמחזיק לאורך זמן (חודש שלם).

מאיר אדוני (צילום: דן פרץ)
מאיר אדוני | צילום: דן פרץ

הטיפים של מיקי שמו

1. הכי טעים עד מחר

עוגות אפויות שיש בהן שוקולד מריר עדיף לאכול באותו היום וביום שלמחרת, לא אחרי.

2. עוגה גבוהה ואוורירית

כשמכינים עוגת שוקולד, מנפים את הקקאו והקמח ביחד (עדיף ממש בסמוך לשימוש בהם), ורק אז מוסיפים אותם לתערובת. ככה מונעים היווצרות של גושים בתערובת, ומקבלים עוגה גבוהה ולא דחוסה.

3. כך תדעו שהעוגה מוכנה

סיום האפייה יהיה רק אחרי בדיקת הקיסם המפורסמת: כשהקיסם יוצא ממרכז העוגה עם פירורים לחים, סימן שהעוגה מוכנה.

שק קמח (צילום: Sunny Forest, Shutterstock)
אל תדלגו על הניפוי | צילום: Sunny Forest, Shutterstock

4. הטמעת הביצים

כשכתוב במתכון "להוסיף ביצים בהדרגה", הכוונה להוסיף לתערובת ביצה אחת בכל פעם, להטמיע אותה בבלילה ורק אז להתקדם לביצה הבאה. אחרת הבלילה תצא דחוסה מדי.

מיקי שמו (צילום: זהר שטרית)
מיקי שמו | צילום: זהר שטרית

הטיפים של טום אביב

1. דיוק בזמנים

כשאנחנו מבשלים אנחנו חייבים להיות סבלניים, ולזכור שבישול לוקח זמן ומחייב דיוק. אם לא נקפיד על העניין הזה, אנחנו עלולים לגרום לכל המנה להתפקשש.

2. חומרי גלם

כמו שבניין יציב מצריך בסיס טוב, כך גם אוכל חייב בסיס חזק. בחרו חומרי גלם טריים, עונתיים ואיכותיים. עם המצרכים הנכונים אתם תשדרגו את הטעמים של המנה שתכינו.

3. אל תפחדו להתנסות

לדבוק במתכונים זה אחלה, אבל לשנות אותם ולשחק איתם? זה כבר מספק הרבה יותר. לכו עם הרגש, ותדעו שהדרך להצלחה תהיה לפעמים עמוסה בכמה מנות איומות ונוראיות, אבל ברגע שתצליחו ליצור משהו טוב בדרך הזאת אני מבטיח לכם שתתרגשו.

טום אביב (צילום: רן גולן)
טום אביב | צילום: רן גולן