מנדולינה: להכין קרפצ'יו בשתי דקות עבודה
מכירים את זה שאתם יושבים במסעדה ותוהים איך השפים מצליחים לחתוך הכול בצורה כל כך אחידה? אז תנו לנו לספר לכם שלא מדובר באיזו אמנות חיתוך עתיקה שלומדים בבתי ספר לבישול, אלא שהם פשוט משתמשים בציוד הנכון. מנדולינה היא מסוג הדברים שברגע שתכניסו לראשונה למטבח שלכם, אתם תשאלו את עצמכם "איך לא עשיתי את זה קודם?". למעשה, מדובר במעין סט סכינים מוקטן ומרוכז שיסייע לכם בעזרת פעולה פשוטה לבצע כמה סוגי חיתוכים – פרוסות, קוביות וג'וליאנים (מקלות).
למנדולינה כמה יתרונות מובהקים, ביניהם היכולת לחתוך או לפרוס פירות וירקות (קשים ורכים) בצורה אחידה ובקצב מהיר; האפשרות לשלוט בגודל החיתוכים מעבה מאד ועד דקיקות לרמה של קרפצ'יו; והעובדה שלא נדרש חשמל כדי להשתמש בה – מה שמאפשר לקחת אותה גם לנסיעות או טיולי שטח. מה שעוד גורם לנו להעדיף אותה לשימוש במטבח הביתי הוא העובדה שהיא לא תופסת הרבה מקום ביחס למכשירי חיתוך אחרים.
חד וחלק: סכין שף זה מאסט
אומרים שמאחורי כל שף מצליח עומדת סכין טובה שהופכת לו את החיים לפשוטים יותר. ואכן, אין ויכוח על כך שחיתוך היא אחת הפעולות הבסיסיות ביותר במטבח. זה לא משנה אם אתם קוצצים עשבים לחביתה, פורסים נתחים של בשר או מפלטים דג – כמות הזמן והאנרגיה שתשרפו בגלל שימוש בסכין לא איכותית יכולה להכריע אם חוויית הבישול שלכם תהיה מתישה או מהנה. החלק המעודד ביותר הוא, שאם פעם כדי לשים את ידיכם על סכין שף איכותית הייתם צריכים לחפש בנרות, חנויות של ציוד מקצועי וגם לשבור בשביל זה תכנית חסכון, היום חברות כמו ארקוסטיל מציעות סדרות של סכיני שף איכותיות במחירים נוחים.
אם אתם עושים את צעדיכם הראשונים במטבח ומחפשים את הסכין הנכונה לקפוץ איתה לליגה של הגדולים, אנחנו ממליצים להתחיל עם סכין סנטוקו (15 ס"מ) או סכין שף מחורצת (18 ס"מ), מסדרות הסכינים של השף מאיר אדוני או של השף טום אביב, בשתיהן האיכויות דומות – השוני העיקרי נמצא בעיצוב הסכינים. מדובר בשילוב מנצח של לוק קלאסי עם ביצועים חדים במיוחד.
סלייסר: תגידו ביי ביי לפומפייה שלכם
אם אתם טיפוסים שמארחים הרבה או אוהבים לבשל בכמויות גדולות, כדאי שתכירו את הסלייסר. בדומה למנדולינה גם הסלייסר יאפשר לכם לפרוס פירות וירקות בצורה אחידה וזריזה, אבל בנוסף תוכלו לבצע איתו כמה פעולות נוספות כמו גירור גס (טוב ללביבות, לסלסת עגבניות וכדומה) או גירור דק (לגבינת פרמזן, אגוזים ועוד). הסלייסר מגיע עם ידית מסתובבת והוא נדבק למשטח העבודה בוואקום מה שהופך את השימוש בו לנוח, קל ובטיחותי.
למעשה מדובר במעין גרסה משודרגת לפומפייה, כזו שתאפשר לכם לחתוך או לגרור כמות גדולה של חומרי גלם במינימום זמן ומאמץ. בדומה למנדולינה, גם הסלייסר הוא ידני ולא חשמלי, כך שתוכלו למקם אותו בקלות על משטח העבודה, ולהשתמש בו בכל מקום בלי שתזדקקו למקור חשמל קרוב.
קולפן ירקות PEEL PRO: אלוהים נמצא בפרטים הקטנים
זה אולי נשמע שולי, אבל לא תאמינו איזה הבדל קיים בחוויית המשתמש ובתוצאה הסופית, בין השימוש בקולפן פשוט לבין קולפן מקצועי כמו של השפים. בואו נודה על האמת, אף אחד לא באמת אוהב לקלף, זו תמיד פעולה מבאסת שרק מעכבת אותנו מלהתחיל בבישול המהנה באמת. שימוש בקולפן איכותי יכול לצמצם משמעותית את זמן העבודה שלכם ולהפוך אפילו את פעולת הקילוף למשהו שיגרום לכם להרגיש כמו מקצוענים במטבח.
אם אתם מרגישים שאתם מספיק בשלים כדי להתחיל לשפר את ציוד המטבח שלכם, כדאי לכם להכיר את סדרת קולפני peel pro של ארקוסטיל. הסדרה מציעה קולפן דו כיווני משונן או חלק – הקולפן הדו כיווני מקצר מחצית מזמן הקילוף, למעשה הקילוף מתבצע גם כשאנו מושכים את הקולפן מטה על פני הירק וגם כשאנו מעלים אותו מעלה.
ואפילו קולפן ג'וליאן בעל להבים חדים שיאפשר לכם "לקלף" רצועות מעוצבות שיהפכו כל סלט או תבשיל שלכם למרשימים במיוחד. והשוס? כל דגם מסדרת הקולפנים החדשה מגיע עם שני סוגים של ידיות שונות להתאמה אישית של הצרכן, כך שאם היד הדומיננטית שלכם היא יד שמאל תזכו לנוחות מירבית.
סירים ומחבתות נון סטיק: אל תהיו דביקים
אחרי שסיימתם לקלוף, לחתוך, לגרור ולקצוץ, מגיע רגע האמת במטבח – הרגע בו המצרכים שלכם הופכים מחומרי גלם לתבשילים. ואין דבר מבאס יותר מלדעת שהשקעתם את כל כולכם בהכנות, בתיבול ובהרכבה של מנה ואז היא נהרסת בגלל שהיא נדבקה למחבת או שהתבשיל נחרך, משום שהסיר שלכם עם תחתית דקה או שהציפויים שלו כבר התבלו והתקלפו. כדי לבשל כמו מאסטרים באמת, אתם זקוקים לסירים ומחבתות טובים ורצוי כאלה המיוצרים בטכנולוגיית "HARD HANODIZED" עם ציפוי נון סטיק.
תודות לטכנולוגיה הגאונית הזו, אתם יכולים להוריד משמעותית את השימוש בשמן ולפעמים אפילו לוותר עליו לגמרי, פיזור החום בכלי הבישול הללו הוא מירבי ולכן אנו מקבלים תוצאת בישול מושלמת, כך שגם לבשלנים הפחות מוצלחים, זה מצליח. ציפוי הנון סטיק הייחודי שיש בחלק הפנימי של כלי הבישול האלה, אכן מונע הידבקות של מזון לכלים בזמן הבישול, מאפשר בישול בריא יותר והופך את ניקוי הכלים לפשוט מתמיד. זה נכון שכלים איכותיים עם ציפוי נון סטיק דורשים לפעמים השקעה כספית (מעט יותר מכלי הבישול בעלי ציפוי נון סטיק פשוט, שנמכרים בשווקים ובסופרים), אבל העמידות והאיכויות שלהם כל כך גבוהות, כך שהם יחזיקו לכם לאורך שנים ארוכות ויתגלו עם הזמן כהשקעה הכי משתלמת שעשיתם במטבח.
מכיוון שמדובר בהשקעה לשנים ארוכות, אם כבר החלטתם להשתדרג, ההמלצה שלנו היא לקנות סירים ומחבתות איכותיים שניתן להכניס גם לתנור ולמדיח הכלים, ולוודא שהם מתאימים לכל סוגי הכיריים לרבות אינדוקציה. סדרת הסירים: אטלס (ATLAS) שמיוצרת בטכנולוגית HARD HANODIZED של ארקוסטיל, תבטיח לכם שנים רבות של הנאה ובישול מקצועי עם כלים מותאמים לכל סוגי הכיריים. כלי הבישול של ארקוסטיל מותאמים לתקנים המחמירים בעולם – FDA והתקן הגרמני.