פריקסה שקדי עגלאיך לא חשבו על זה קודם? מחליפים את הטונה בשקדי עגל עסיסיים, משאירים את תפוחי האדמה, הלימון והטרשי - ומקבלים פריקסה מליגה אחרת. במילים של מיכל אנסקי: "זה רך כל כך – מרגיש כמו סופגנייה בתוך סופגנייה"
סיוון עמר | יהוידע ניזרי
| מאסטר שף
| פורסם 27/12/17 13:05
צילום: אמיר מנחם, מאסטר שף
|
המצרכים (4 מנות):לבצק:
לטרשי:
לשקדי העגל:
להגשה:
אופן ההכנה:1 מכינים את הבצק לפריקסה: מערבבים בקערת המיקסר קמח, מלח, סוכר, שמרים יבשים, שמן וערק או וודקה. לשים כמה דקות ומוסיפים מים בהדרגה עד לקבלת בצק רך ודביק. מכסים ומניחים בצד לתפיחה עד הכפלת נפח. 2 אחרי שהבצק תפח יוצרים לחמניות בצורת סירות ומסדרים על חתיכות של נייר אפייה. מניחים לתפיחה של עוד 10 דקות. 3 מחממים בסיר שמן עמוק לטיגון ומכניסים את סירות הבצק לטיגון יחד עם נייר האפייה. לאחר דקה או שתיים מוציאים בזהירות את הנייר מהשמן וממשיכים לטגן את סירות הבצק משני הצדדים עד להזהבה. מוציאים את הלחמניות מהשמן ומניחים בצד שיתקררו מעט. 4 מכינים את ממרח הטרשי: מחממים סיר מים רותחים ומבשלים את הבטטה, הדלעת והקישוא עד ריכוך. מועכים את הירקות, מוסיפים את התבלינים ומערבבים היטב. ניתן לטגן את הממרח כמה דקות, אך לא חובה. 5 מכינים את שקדי העגל: חותכים אותם לקוביות ומפזרים מלח, פלפל ומעט קמח. מורחים מעט שמן זית על פלנצ'ה או מחבת שטוחה וכשהיא חמה צולים היטב את השקדים עד שהם שחומים. מעבירים לקערה ומערבבים עם האריסה והלימון הכבוש. 6 הרכבת המנה: פותחים את סירות הבצק בצד ומורחים אריסה וטרשי. מסדרים את פרוסות תפוח האדמה, פרוסות הביצה הקשה ולימון כבוש. מוסיפים שקדי עגל ומפזרים כוסברה ופרוסות צ'ילי. מגישים לצד זיתים וקורנישונים. >> לכל המתכונים מפרק חשיפת הנבחרת * שימו לב, המתכון לבצק הוא לכמות גדולה. לא חייבים להכין את כל הכמות. * אם הבצק בתוך הלחמנייה לא עשוי מספיק, אפשר להוציא את הרך של המאפה ולהגיש את המנה בלעדיו. תפוחי האדמה לבישול מגיעים בשקית צהובה. הם תפוחי אדמה לבנים, שאינם מתפוררים בבישול, מתבשלים מהר יותר ומתאימים גם לשילוב בסלטים. המרקם שלהם בשרני יותר ופחות מוצק. |