אנחנו רגילים לראות אותם בעמדת השיפוט, אבל הערב יגיע תורם של השפים השופטים - אייל שני, ישראל אהרוני וחיים כהן – להציג את כישוריהם ולהתחרות ראש בראש, בראש. מה צפוי לנו? בינתיים אפשר רק לנחש , וגם לתכנן מה לאכול באותה הזדמנות, כי יש לנו תחושה שזה עומד לאתגר את התיאבון.
לפני שנהמר, בואו ננסה להבין רגע באילו פרסונות מדובר:
נתחיל באייל שני - האיש והעגבנייה. מצד אחד, הפלפולים שמתגלגלים לשף השרמנטי על הלשון, הם לא פחות מתוחכמים מהדרך שבה הוא תופס מזון, חושק בו ועושה איתו אהבה. להשקפתו, כל מנה היא שירת הנפש (סליחה, לא יכולנו להתאפק - בכל זאת אייל שני נו), שמבטאת את יצר האדם. בפרק שבו הוא חושף למי היה מבשל ארוחת פיוס הוא מדבר על "בקשת מחילה ודמעות" שהם לדעתו, התוצר הטיפוסי של כל ארוחה טובה שמצליחה להגיע לנפש הדואבת.
מצד שני, אין ספק שבשורה התחתונה ולמרות הכל, מדובר באדם שמעריך פשטות. שלמעשה, גם פיתה יכולה להפוך אצלו בן רגע ליצירת מופת, ראו ערך הפרק שבו הוא מדבר על כוחו של תפוח האדמה ה"מלא בעצמו". מצד שלישי, אל תשכחו שמדובר במי שגם יודע להעריך את הצד הוויזואלי של המנה, ופשוט יוצא מדעתו כאשר מתמודדים "מחרבים אותו" כלשונו. עכשיו נשאלת השאלה, האם אמן המילים המתוחכם הזה עומד לשלוף את הקלפים הידועים והמוכרים - הלוא הם העגבניות והחצילים או שמא הוא עומד להפתיע כיאה למעמד?
ההימור שלנו: למרות הרצון להיות מקורי, כנראה ששני לא עומד לוותר על חומרי הגלם שכל כך מחמיאים לצלחת שלו, כך שיש סיכוי לא רע שנזכה לראות איזה דג עסיסי בחמאת מרווה ועגבניות, או צלחת מעוטרת במינוט סטייק עם נגיעות של טחינה.
מולו בזירה - חיים כהן, השופט שאוהב להמיס אותנו בפשטות, בכנות ובנגישות שלו. כשחיים מדבר גם הצופים בבית מרגישים שהם מכירים אותו שנים. הוא ידוע ביכולתו להישען על מתכונים מסורתיים של פעם, ולהפוך אותם למטעמי גורמה עדכניים עם נגיעות של געגועים לעבר.
אם יש משהו שמעלה דמעה בזווית העין של חיים, זה אותו האוכל השרשי והמנחם, שזורק אנשים אל עבר ילדותם ומוציא מהם את הבית. מעניין לראות האם אנחנו הולכים לקבל את חיים המוכר על הצלחת או שגם הוא עומד להפתיע עם מתכון מפתיע שיחשוף צד חדש שלו?
ההימור שלנו: גם במקרה של חיים, לא צפויות הפתעות. הולך להיות פה שימוש בחומרי גלם דומיננטיים עם נוכחות, כמו: שקדי עגל, צלעות טלה או אנטריקוט, שיתחברו עם חומרים עדינים ומאזנים כגון קרם ארטישוק או יוגורט.
ובפינה השלישית של הקרב המשולש הזה, חביב קהל תוכניות הבישול, האיש והצמה – ישראל אהרוני, הפייבוריט של סיון המודחת שכינתה אותו "חתיך", שאוהב לקדש את הפרטים הקטנים, וגם מי שכמעט תמיד הולך על בטוח, כשהוא בוחר בטעמים עזים אך עדינים.
ההימור שלנו: אהרוני לא יוותר על שילוב הטעמים שהוא כל כך אוהב – חמוץ, חריף מלוח ואולי מתוק. לא בטוח שהוא ילך על המוכרים בסגנון הראמן, ובכל זאת, גם במקרה הזה אנחנו לא בונים על הפתעות גדולות. ארוחה שופעת שמשלבת בקר עם ניחוחות וייטנאמיים בהחלט יכולה להיות על הפרק. במחשבה שניה, אולי גם איזו גיוזה מינימליסטית יכולה לעבוד יפה פה.
מי ינצח בסופו של דבר? כנראה שנאלץ להמתין בסבלנות, כי באמת שאף אחד מהם לא גילה לנו מה הוא זומם. מה שבטוח, זה עומד להיות אחד הקרבות המאתגרים, הטעימים והמעניינים שנראו עד כה על המסך במאסטר שף.
עוד ב"מאסטר שף":
- 5 טעויות שאתם עושים כשאתם מכינים עוף
- הצצנו לאלבום הילדות של מתמודדי "מאסטר שף"
- אחרי ההדחה: איציק בטאשוילי בראיון ראשון
"מאסטר שף": הערב (חמישי) ב-21:00 בקשת, ערוץ 12