1 מבשלים את הקינואה ב-6-7 כוסות מים רותחים כ-7 דקות. מסננים ושוטפים במים קרים להפסקת הבישול.
2 מבשלים את העדשים בהרבה מים עד שהן מתרככות. מסננים ומצננים (אם יש לכם עדשים מבושלות ומסוננות מראש – אפשר להשתמש בהן). שומרים את הקינואה והעדשים בצד.
3 קוצצים את האגוזים גס וקולים על מחבת יבשה (נזהרים שלא יישרפו).
עדשים וקינואה עם סלק ואגוזים - ההכנה | צילום:
בני גם זו לטובה, mako אוכל
4 קוצצים את הכוסברה, הנענע, הבצל הירוק והשום לתוך קערה ומוסיפים רימונים, שמן זית, מיץ לימון, מלח ופלפל.
5 מערבבים ומוסיפים את קוביות הסלק. מערבבים שוב עד שכל הטעמים נספגים.
6 כ-20 דקות לפני ההגשה מוסיפים את העדשים והקינואה לקערת הירק ומערבבים היטב, כך שכל הטעמים ייספגו בקינואה. ברגע האחרון מפזרים את אגוזי המלך.
* אפשר ומומלץ להחליף חצי מכמות האגוזים בפקאנים מסוכרים.
החצ'אפורי הידידותי לצליאקים | צילום:
מתוך "מאסטר שף" עונה 7, קשת