1 טוחנים במעבד מזון את הבצל, תפוח האדמה, הפטרוזיליה ועלי הסלרי. סוחטים היטב, כדי להיפטר מהנוזלים המיותרים, ומעבירים לקערה.
2 מוסיפים לקערה את הבשר הטחון (עם השומן) והתבלינים.
3 מוסיפים את הביצה, פירורי הלחם וסלט החצילים, ולשים ידנית כ-5 דקות. מניחים בצד ל-10 דקות ולשים שוב. אם התערובת מרגישה רכה מדי, מוסיפים עוד פירורי לחם.
4 יוצרים מהתערובת כדורים, פוחסים אותם, מטגנים ומעבירים לצלחת עם נייר סופג.
קציצות בקר וחצילים - ההכנה | צילום:
בני גם זו לטובה, mako אוכל
5 מכינים את הרוטב: מחממים בסיר שטוח ורחב את שמן הזית. מוסיפים את השום, הפלפל הירוק, העגבניות, פלפל הסודניה ושמן הצ'ילי. מכבים את האש, מוסיפים את הפפריקה המתוקה ומערבבים.
6 מדליקים שוב את האש ומוסיפים לסיר את העגבניות המרוסקות. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-20 דקות.
7 מוסיפים מים רותחים ומביאים לרתיחה חזקה.
8 מכניסים בזהירות את הקציצות לרוטב המבעבע, מנמיכים את הלהבה ומבשלים 20-30 דקות.
* מגישים עם אורז לבן חם.
"אבא הוא אחלה אמא שבעולם" | צילום:
מתוך "מאסטר שף" עונה 7, קשת