שם: יעקב אלגרנטי
גיל: 53
מצב משפחתי: נשוי +2
מהיכן בארץ: רמת השרון
תאריך לידה: 12.9.63
מזל: בתולה
אני מבשל מגיל 6 אוכל ים תיכוני, אבל עם השנים התמקצעתי באוכל אסייתי ,איטלקי, ואוכל רחוב. אני מאסטר בהמבורגר, פיצה, פלאפל, חומוס, נודלס, שווארמה ועוד.
תאר את עצמך בחמש מילים:
שף, גיטריסט, מנטור, בונה גיטרות, רוחני, אבא.
חמישה דברים שאנשים יופתעו לגלות עליך:
- מנהיג
- טורקי
- בשלן
- אבא לבת 26
- בן 53
מתי בפעם האחרונה הזמנת אוכל ממסעדה, ומאיפה?
לפני מספר ימים, מ - "nooch".
מה אתה יותר, אוכל רחוב או מולקולרי?
אוכל רחוב.
על איזה מטבח גדלת?
מטבח של אמא טורקיה.
איזה מתמודד מהעונות הקודמות או שופט מזכיר אותך?
כמו אייל שני.
לאיזו אישיות מפורסמת היית רוצה לבשל ארוחה?
חיים כהן.
אני סו שף של אמא כבר מגיל 6 במטבח: חיתוך ראשים של במיה, קילוף תרמילי אפונה, קילוף שעועית ירוקה וכו'.
אני מאוד מדוייק ולכן בדר"כ אין פדיחות. אבל קרה לי שבחג החנוכה בלונדון, הכנתי סופגניות ל 25 אורחים שציפו לקבל את "הסופגניה המדוברת שלי" וקיבלו בצק נוראי! זה היה מאוד מביך.
למשפחה ולחברים.
מה אתה הכי אוהב לאכול?
אוכל של מסעדות שף.
קמח, בשר וגבינות (מדובר כמובן על אוסף בוטיק מכובד).
לתת כבוד לכל מרכיב וכמובן לרוטב.
מהי מנת הדגל שלך?
נודלס (כמובן שאני מכין את האטריות בעצמי)
מולקולרי.
מהו המאכל הכי מטורף שיצא לך לטעום?
אוכל צמחוני הודי בלונדון. הדהים אותי כמה מגוונים הטעמים והמרקמים, ורק מצמחים, כמו אליסה בארץ הפלאות.
מה יכתבו עליך בעיתון אוכל נחשב?
"המאסטר של הגטרות - עכשיו המאסטר של האוכל".
רוצים לדעת עוד על חברי הנבחרת של "מאסטר שף"? בואו להכיר אותם:
טום אביב, דיאנה רחמני, שירה בצלאל, גל אופיר קופף, לירון אסולין, מתן חליבה, עמית חיה טויטו, סופי פורת, נריה כהן, אלי מצרי, יהונתן ביטון
"מאסטר שף": ראשון ושלישי ב-21:00, ערוץ 2, קשת