צ'ורוס פטנט עם נוטלהסופגניות צ'ורוס מהירות מבצק קסום שמכיל שני מרכיבים בלבד, אבל וואללה, זה עובד נהדר. מכינים, מטגנים, טובלים בנוטלה ואוכלים תכף ומיד. חנוכה כבר ממש מעבר לפינה, אז התחלנו לתרגל מעכשיו
עריכת מתכון: ענבל לביא
| נוטלה
| פורסם 12/12/16 07:32
צילום: ענבל לביא, mako אוכל
|
המצרכים (8 מנות):
אופן ההכנה:1 מביאים את המים לרתיחה חזקה. שמים קמח וקורט מלח בקערה, יוצקים את המים מעל ומערבבים בכף רק עד לקבלת בצק. מצננים קלות. 2 מעבירים את הבצק בעודו חמים לשק זילוף רב פעמי או לשקית זילוף כפולה עם צנתר של כ-14 מ"מ. 3 מחממים שמן לטיגון עמוק, עד שקיסם הנטבל בשמן יוצר בועות סביבו (180 מעלות). מכינים בהישג יד צלחת מרופדת בנייר סופג. 4 מזלפים בלחיצה חזקה רצועות של 10-15 ס"מ לתוך השמן הרותח, וחותכים למקטעים בעזרת מספריים. מטגנים 2 דקות מכל צד על להזהבה יפה. מעבירים בכף מחוררת לצלחת וחוזרים על הפעולה עם יתרת כמות הבצק. 4 מגלגלים את הצ'ורוס בסוכר, טובלים בנוטלה ואוכלים מיד. * כדי להימנע מהתזה מסיבית של שמן אפשר לזלף את הצ'ורוס על נייר אפייה משומן, ואז להפוך אותם בזהירות לתוך השמן החם. לבלוג של ענבל – פיית העוגיות |