מאפה פניני עם נוטלה ותותיםלחמניות חיטה מלאה קטנטנות וחמימות במילוי נפלא של ממרח נוטלה, גבינת ריקוטה עדינה ותותים. אם אין לכם בראנץ' חגיגי באופק - הנה סיבה מצוינת לארגן אחד
עריכת מתכון: ענבל לביא
| נוטלה
| פורסם 09/12/16 07:47
צילום: ענבל לביא, mako אוכל
|
המצרכים (8 מנות):ללחמניות:
להגשה:
אופן ההכנה:1 ממיסים את השמרים בקערה קטנה במים פושרים. מוסיפים לקערה גדולה או לקערת מערבל חשמלי עם וו הלישה קמח מלא, סוכר, מלח, חמאה מומסת ושמרים מומסים. מוסיפים חלב ולשים את כל המרכיבים עד לקבלת בצק חלק ואחיד. במידת הצורך מוסיפים כף-שתיים של חלב. לשים עוד 6-8 דקות נוספות לבצק אלסטי. 2 יוצרים מהבצק 8 כדורים קטנים במשקל 50 גרם (כן, מבלי לחכות לתפיחת הבצק!), מסדרים בתבנית אפייה במרווחים, לוחצים עליהם בעדינות, מכסים במגבת נקייה, ונותנים לתפוח למשך כשעתיים. 3 אופים בתנור בחום 180° צלזיוס למשך 15 דקות. מצננים. 4 להגשה חותכים את הלחמניות לחצי, מורחים נוטלה על תחתית הלחמנייה, ממלאים בפירות יער או בתותים פרוסים ובריקוטה, ומחזירים את החלק העליון של הלחמנייה. מחממים את הלחמניות קלות בטוסטר לחיץ או בגריל (מוודאים שהריקוטה והנוטלה לא נמסים לגמרי), ומגישים אותן חמות עם מעט אבקת סוכר. לבלוג של ענבל – פיית העוגיות |