עוגת ספוג עם נוטלהמכורים לסנדוויץ' עם שוקולד? אז קבלו אותו בגרסת העוגה. טעם של חלה רכה ואוורירית ממולאת בנוטלה, וכל זה ב-6 מרכיבים וממש לא הרבה עבודה. תוספת של עיטורי כוכבים הופכת אותה למגניבה אמיתית
עריכת מתכון: ענבל לביא
| נוטלה
| פורסם 21/11/16 07:27
צילום: ענבל לביא, mako אוכל
|
המצרכים :
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-150 מעלות, משמנים ומקמחים תבנית 22 ס"מ. מנפים יחד את הקמח והקורנפלור. טורפים היטב בקערה את החלמונים עם 40 גרם מהסוכר (3 כפות) כמה דקות, עד לקבלת קצף בהיר ותפוח. 2 מקציפים במיקסר את החלבונים עם יתרת הסוכר (מוסיפים את הסוכר בהדרגה) כמה דקות, עד לקבלת קצף יציב. 3 מערבבים את הקמח לתוך החלמונים בתנועות קיפול עדינות, מוסיפים את קציפת החלבונים ומקפלים בעדינות לתערובת חלקה. יוצקים לתבנית ואופים 30-40 דקות עד לקבלת גוון זהוב-שחום. מצננים. 4 מוציאים את העוגה מהתבנית בזהירות, בעזרת סכין משוננת פורסים אותה במרכזה ל-2 שכבות שוות וממלאים בנוטלה. 5 עבור עיטור הכוכבים גוזרים כוכבים מבריסטול, מניחים על העוגה ומפדרים מעל אבקת סוכר בנדיבות. הערות: * אם אתם משתמשים בתבנית בקוטר 24 ס"מ, הגדילו את הכמויות ב-20 אחוז. * העוגה טעימה יותר יום למחרת, אחרי שספחה נוזלים מהמלית. * אנחנו הגדלנו את כמות הנוטלה, וזה מה שאתם רואים בתמונה. בכמות המצוינת במתכון מתקבלת שכבת נוטלה דקה יותר.
לבלוג של ענבל – פיית העוגיות |