מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
מאסטר שף

מקלות שום עם בזיליקום ומוצרלה

מכירים את זה שאתם אוכלים אחד, ואז עוד אחד, ואז חוטפים עוד אחד אחרון בהחלט ליתר ביטחון? זה בדיוק הסיפור של מקלות השום וגבינה האלה. הכנו אותם לאורחים אבל חיסלנו בעצמנו עוד קודם ואנחנו לא מתחרטים על כלום

|mako אוכל| פורסם07:52
מקלות שום (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

  • 2 קוביות שום קפוא
  • 2 קוביות בזיליקום קפוא
  • 4 כפות חמאה רכה
  • כוס מים פושרים
  • 2 וחצי כפיות שמרים יבשים
  • כף סוכר
  • 2 כפיות מלח
  • 2 כפות שמן זית
  • 3 כוסות קמח לחם
  • 100 גרם מוצרלה מגורדת
  • מלח אטלנטי לפיזור מעל

אופן ההכנה:

1מערבבים בקערה קטנה שום, בזיליקום וחמאה ומניחים בצד.

2מערבבים במיקסר מים, שמרים וסוכר. ממתינים כ-3 דקות עד להיווצרות בועות קטנות. מוסיפים מלח, שמן וקמח ולשים 6 דקות עד לקבלת בצק אחיד ונוח לעבודה.

3מעבירים לקערה ומתפיחים כשעה מכוסה במגבת.

4עיצוב: מרדדים את הבצק לעיגול בקוטר 30 ס"מ, מורחים את תערובת החמאה ומפזרים מוצרלה ומעט מלח אטלנטי.

מקלות שום - הכנהמורחים, מפזרים ואופים|צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

5אופים בתנור שחומם מראש ל-230 מעלות כ-10 דקות, עד להשחמה.

6כשהבצק יוצא מהתנור נותנים לו מעט להתקרר, וחותכים אותו לרצועות בעזרת גלגלת של פיצה.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il