פסטה עם לבנה, צנוברים וחלמון
מנה מקורית שמשלבת דפי פסטה גדולים במיוחד, עם מילוי של לבנה עזים, צימוקי שרי, זיתים, צנוברים וגם חלמון ביצה, מטוגנים במחבת ומוגשים עם לימון כבוש ובצל ירוק.
>> המתכון המלא לפסטה עם לבנה, צנוברים וחלמון של נריה כהן
פנקייק מנגולד
על כזה עוד לא שמענו: פנקייק מבצק חומוס עם טחינה ודבש, מוגשים עם תבשיל מנגולד מתובל היטב (אפילו פרחי מאשיה יש שם) ותוספת של גרגרי חומוס מתובלים ואפויים בתנור. נשמע מסובך? ממש לא, פחות משעה ואתם שם.
>> המתכון המלא לפנקייק מנגולד של נריה כהן
ורניקס (כיסונים)
כיסוני בצק בדיוק כמו אצל סבתא שלנו, עם בצק דק שמקבל טיגון קליל בחמאה, מילוי תפוחי אדמה קלאסי וגולת הכותרת: הבצל המקורמל, שעושה את כל המנה. הוא דורש קצת סבלנות ואמונה, אבל זה לגמרי שווה את זה.
>> המתכון המלא לורניקס (כיסונים) של גל אופיר קופץ'
בצלים ממולאים
מנה ביתית שעושה חשק להעמיד סיר ושירד כבר גשם אמיתי: בצלים ממולאים בבשר טחון, עגבניות שרי, צנוברים וקוסקוס, עם תחתיות ארטישוק וגרגירי חומוס. אפשר גם להכין בגרסה צמחונית - פשוט החליפו את הבשר בטופו.
>> המתכון המלא לבצלים ממולאים של גל אופיר קופץ'
פסטה עם דניס
דג במלח עם שום ופטרוזליה, ברוטב של פלפלים חריפים ועגבניות (זה רוטב לאמיצים, אם אתם לא כאלה - לכו על פחות פלפלים)הוא טעים בפני עצמו, אבל גם ילווה בחן כל מנת פסטה. על זה בדיוק נאמר טובים השניים מן האחד.
>> המתכון המלא לפסטה עם דניס של אדיר נחמיאס
פורל מעושן עם תפוחי אדמה
מנה קלאסית של דג ותפוחי אדמה מקבלת טוויסט של טעמים וניחוחות בזכות מילוי של עשבי תיבול, תוספות דומיננטיות של לימון כבוש ואריסה, וטכניקת הכנה מפתיעה שכוללת שיפוד, סיר והמון מלח גס. הגזמנו? אפשר גם בתנור.
>> המתכון המלא לפורל מעושן עם תפוחי אדמה של אדיר נחמיאס
רביולי ריקוטה עם שרימפס
רביולי במילוי עדין ונהדר של ריקוטה ושרימפס, וציר שנותן פייט לעדינות עם טעמים עזים של אנשובי, יין לבן, תימין וראשי שרימפס. טעמי ים יבשה במנת פסטה חגיגית ועשירה.
>> המתכון המלא לרביולי ריקוטה עם שרימפס של מיה לוסטיג
>>בואו להיות חברים בעמוד הפייסבוק של "מאסטר שף"
"מאסטר שף": ראשון ושלישי ב-21:00, ערוץ 2, קשת