עולם הנקניק
אפשר לאכול אותו ישר מהקופסה או בכריך מפנק, אבל אפשר גם לעשות איתו כמה פעולות קלות שלאחריהן כנראה שתשאלו את עצמכם - 'איך לא עשיתי אותן קודם'? לדוגמא - סלט תפוחי אדמה עם חתיכות נקניק. אחרי שתטעמו תבינו שהוא פשוט נועד להיות חלק מהמנה הזו. הסלט המשעמם יהפוך בצ'יק לטאפאס ספרדי לגיטימי.
![סלט תפוחי אדמה וביצים (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל) סלט תפוחי אדמה וביצים (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)](https://img.mako.co.il/2012/10/22/potato_salad_healthy_c.jpg)
להתרענן עם נענע
השיח הנפוץ ביותר בארץ כבר הפך להיות קונצזוס במנות רבות, אבל האם ניסיתם אותו פעם במרק? כי מי אמר שאי אפשר להתרענן גם בחורף הכבד? המתכון המלא למרק קישואים ונענע ממש כאן.
![נענע (צילום: Petlia Roman, Shutterstock) נענע (צילום: Petlia Roman, Shutterstock)](https://img.mako.co.il/2016/09/28/shutterstock_420855364_i.jpg)
חמאה קפואה
כל מי שניסה אי פעם לאפות בצק, גילה שחמאה משחקת בו תפקיד מרכזי. הנה טיפ מדליק למתכונים שדורשים חמאה קרה לבצק או אפילו חמאה רכה, כמו באפיית עוגיות שוקולד צ'יפס. כל מה שאתם צריכים לעשות זה להכניס את החמאה למקפיא ובשעת הצורך לגרד אותה עם מגררת לתוך הבלילה. לא צריך כפיים.
![עוגיות שוקולד צ'יפס מושחתות (צילום: דרור עינב, mako אוכל) עוגיות שוקולד צ'יפס מושחתות (צילום: דרור עינב, mako אוכל)](https://img.mako.co.il/2016/05/31/dror6_i.jpg)
החציל שבכם
טוב, חציל הוא חצי אל במטבח ומתאים להכל. ודאי שמעתם על להוסיף אותו לשקשוקה. אז פשוט תעשו את זה, אל תתעצלו. זה משתלם.
![חצילים בדוכן של פאטמה (צילום: עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל) חצילים בדוכן של פאטמה (צילום: עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל)](https://img.mako.co.il/2013/06/13/hatsilim_ramle_i.jpg)
קינוח משודרג
יש לכם גלידה במקפיא אבל בא לכם להגיש אותה בצורה מגניבה, ושהאורחים שלכם ירשמו אתכם לעונה הבאה של "מאסטר שף"? שלבו מתוק ומלוח. נשארו לכם בוטנים וקבוקים מהמשחק של שבת? קצצו ופזרו מעל הגלידה, אפשר גם במבה ובייגלה. לנועזים ביותר אפשר אפילו לשלב צ'יפס או רוטב סויה וטחינה גולמית על הגלידה. לא מאמינים? הבאנו תמונות להמחשה אבל אנחנו לא לוקחים אחריות.
![גלידת קבוקים (צילום: אסתי רותם, mako אוכל) גלידת קבוקים (צילום: אסתי רותם, mako אוכל)](https://img.mako.co.il/2012/04/24/glidat_kabukim_c.jpg)
הגרסה הנועזת עם רוטב סויה.
וגרסת הפאסט פוד.
ליקריץ?
איזה מבאס זה הליקריץ השחור אה? איכשהו תמיד שניים כאלה מצליחים להתגנב לשקית הגומי שלנו ולבאס את האווירה. אבל כנראה שיש מה לעשות איתו ושהוא אשכרה יבוא בטוב. נגיד, סלמון וליקריץ. אפשר לטגן אותם יחד ולפי התגובות זה יוצא מיוחד מאוד. המתכון הגיע מאוסטרליה, ככה שאם החך שלכם לא פתוח לשילובים מפתיעים תחשבו פעמיים.
![ליקריץ (צילום: ויקיפדיה) ליקריץ (צילום: ויקיפדיה)](https://img.mako.co.il/2013/04/06/Liquorice_wheels_i.jpg)
אמריקה
מסתבר שחמאת בוטנים היא לא רק יד ימינה של הריבה אלא משתלבת לא רע עם המון מאכלים קונבנציונאלים. בעיקר אם אתם אמריקאים או חובבי הז'אנר.
או בסנדוויץ' עם מלפפון חמוץ.
>>בואו להיות חברים בעמוד הפייסבוק של "מאסטר שף"
"מאסטר שף": ראשון ושלישי ב-21:00, ערוץ 2, קשת